Controlul unui Motor Pas cu Pas cu Ajutorul unei Tastaturi Capacitive

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins:
1. Motorul Pas Cu Pas 4
1.1. Generalitati 4
1.2. Aplicatii Ale Motoarelor Pas Cu Pas 4
1.3. Avantajele Si Dezavantajele Folosirii Mpp 5
1.4. Marimi Caracteristice Ale Mpp 5
1.5. Constructia Si Functionarea Mpp 6
1.5.1. Mpp Cu Magnet Permanent 6
1.5.2. Mpp Cu Reluctanta Variabila 8
1.5.3. Mpp Hibrid 8
1.5.4. Compararea Celor Trei Tipuri De Motoare Pas Cu Pas 10
1.6. Motoare Pas Cu Pas Unipolare Si Bipolare 11
1.6.1. Compararea Motorului Unipolar Cu Motorul Bipolar 13
2. Principiul De Functionare Al Unei Tastaturi Capacitive 14
2.1. Senzorul Capacitiv 14
2.2. Oscilatorul De Relaxare 17
2.3. Principiul De Masurare A Frecventei 20
2.4. Algoritmul Software De Detectare A Atingerii Senzorului 22
3.Microcontrolerul Pic 16f1936 23
3.1. Generalitati 23
3.2.Descrierea Perifericelor 25
3.2.1.Modulul Senzorului Capacitiv 25
3.2.2. Uart (Universal Asynchronous Receiver And Transmiter) 33
4. Implementarea Si Realizarea Practica A Proiectului 41
4.1. Prezentare Generala 41
4.2. Tastatura Capacitiva 42
4.3. Uart 45
4.4. Motorul Pas Cu Pas 46
4.4.1. Caracteristicile Motorului Pas Cu Pas 46
4.4.2. Driverul Pentru Motorul Pas Cu Pas 46
4.4.3. Controlul Motorului Pas Cu Pas 47
4.4.3.Proiectarea Circuitelor Imprimate 49
Concluzii 52
Bibliografie 53


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Motorul Pas Cu Pas Are O Utilizare Larga, Datorita Tendintei De Functionare Numerica A Elementelor Din Structura Sistemelor De Comanda Si Reglare A Actionarilor Electrice. Folosirea Pe Scara Larga A Motoarelor Pas Cu Pas Se Explica Si Prin Aparitia Structurilor Ierarhizate, Mari Si Complexe Ce Inlocuiesc Sistemele Clasice Si Care Permit Optimizari Globale Prin Folosirea Calculatorului. Motoarele Pas Cu Pas Se Folosesc Acolo Unde Este Necesara O Precizie Ridicata. 
Motorul Pas Cu Pas Realizeaza Conversia Directa A Semnalului De Intrare, Dat Sub Forma Numerica, Intr-o Miscare Unghiulara Discontinua Sau Incrementala. Datorita Acestor Proprietati, Motoarele Pas Cu Pas Pemit Realizarea Unor Sisteme De Reglare De Tip Discret, Care Prezinta Avantajul De A Nu Avea Nevoie De Bucle De Reactie Pentru Corectarea Miscarii.
Compatibilitatea Motorului Pas Cu Pas Cu Tehnica Numerica De Calcul A Condus La Obtinerea Unor Performante Superioare In Procesul De Pozitionare, Fapt Ce A Determinat Extinderea Domeniilor De Aplicabilitate A Acestora. 
In Primul Capitol Este Prezentat, Mai In Detaliu, Motorul Pas Cu Pas Cu Avantejele Si Dezavantajelefolosirii Lui. Din Punct De Vedere Al Constructiei Circuitului Magnetic Exista Trei Tipuri De Motoare Pas Cu Pas: Cu Magnet Permanent, Cu Reluctanta Variabila Si Hibride. Motorul Pas Cu Pas Cu Magnet Permanent Are Rotorul Construit Din Magneti Permanenti, Iar Statorul Din Doua Sau Mai Multe Bobine. Motorul Pas Cu Pas Cu Reluctanta Variabila Are Atat Statorul Cat Si Rotorul Prevazuti Cu Dinti Uniform Distribuiti. Motorul Pas Cu Pas Hibrid Imprumuta Din Caracteristicile Primelor Doua Tipuri Astfel Incat Are Rotorul Format Dintr-un Magnet Permanent, La Ale Carui Extremitati Sunt Fixate Doua Coroane Dintate Din Material Feromagnetic.
Motoarele Cu Magnet Permanent Si Cele Hibride Se Mai Impart In Doua Subcategorii: Unipolare Si Bipolare. La Configuratia Unipolara Fiecare Infasurare Are Un Contact Central Care Este Scos In Afara Motorului, Pe Langa Cele De La Capetele Infasurarii, Curentul Circuland Doar Prin Jumatate De Infasurare. La Configuratia Bipolara Fiecare Capat Al Unei Infasurari Este Scos In Afara Motorului, Curentul Circuland In Ambele Directii Prin Infasurare.
In Capitolul Al Doilea Este Prezentat Principiul De Functionare Al Unei Tastaturi Capacitive Mtouchtm. Senzorul Capacitiv Al Tastaturii Va Produce O Capacitate Variabila La Atingerea Lui. Cand Aceasta Capacitate Se Modifica, Se Va Modifica Si Frecventa Oscilatorului De Relaxare Din Componenta Tastaturii. Pentru Ca Aceasta Schimbare De Frecventa Sa Poata Fi Interpretata, Este Folosit Un Sistem De Masurare A Frecventei. Frecventa Astfel Masurata Este Interpretata Cu Ajutorul Unui Algoritm Software Pentru A Determina Cand Si Daca A Fost Atins Senzorul.
In Capitolul Al Treilea Este Prezentat Microcontrolerul Pic 16f1936, Folosit La Implementarea Tastaturii Capacitive Si La Comandarea Motorului. Acest Tip De Microcontroler Are O Ashitectura Risc Pe 8 Biti, Care Ii Permite Sa Aiba Un Set Redus De Instructiuni. In Cadrul Acestui Capitol Sunt Prezentate Partile Din Microcontroler Care Au Fost Folosite La Implementarea Practica A Proiectului.
In Capitolul Al Patrulea Este Prezentata Realizarea Practica A Proiectului. Apasarea Unui Buton Al Tastaturii Capacitive Este Interpretata Cu Ajutorul Unui Microcontroler Pic 16f1936, Programat Corespunzator. Acest Microcontroler Transmite Date Serial Unui Microcontroler Pic 16f628a, Care Va Comanda Pornirea, Oprirea Sau Rotirea Cu Viteze Variabile A Motorului Pas Cu Pas.
1. Motorul Pas Cu Pas
1.1. Generalitati
Motorul Pas Cu Pas (Mpp) Este Un Convertor Electromecanic Care Realizeaza Transformarea Unui Tren De Impulsuri Digitale Intr-o Miscare Proportionala A Axului Sau. Miscarea Rotorului Consta Din Deplasari Unghiulare Discrete, Succesive, De Marimi Egale Si Care Reprezinta Pasii Motorului.
Motorul Pas Cu Pas Mai Prezinta Proprietatea De A Putea Intra In Sincronism Fata De Impulsurile De Comanda Chiar Din Stare De Repaus, Functionand Fara Alunecare Iar Franarea Se Efectueaza, De Asemenea, Fara Iesirea Din Sincronism. Datorita Acestui Fapt Se Asigura Porniri, Opriri Si Schimbari Ale Directiei Bruste, Fara Pierderi De Pasi Pe Tot Domeniul De Lucru.
Viteza Unui Motor Pas Cu Pas Poate Fi Reglata In Limite Largi Prin Modificarea Frecventei Impulsurilor De Intrare. Astfel, Daca Pasul Unghiular Al Motorului Este 1,8? Numarul De Impulsuri Necesare Efectuarii Unei Rotatii Complete Este 200, Iar Pentru Un Semnal De Intrare Cu Frecventa De 400 Impulsuri Pe Secunda Turatia Motorului Este De 120 Rotatii Pe Minut.
Motorul Pas Cu Pas Poate Lucra Pentru Frecvente Intre 1.000 Si 20.000 Pasi / Secunda, Avand Pasi Unghiulari Cuprinsi Intre 180? Si 0,3?.


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul unui Motor Pas cu Pas cu Ajutorul unei Tastaturi Capacitive.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!