Cooperarea Economica Internationala

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
ADNOTARE 7
CAPITOLUL I. ELEMENTE TEORETICE PRIVIND COOPERAREA ECONOMICA INTERNATIONALA
1.1. Cooperarea economica internationala: continut, trasaturi,
Forme 9
1.2. Organizatiile internationale ca componenta esentiala a societatii comerciale 14
1.3. Tipologia organizatiilor internationale 19
CAPITOLUL II. PRINCIPALELE ORGANIZATII INTERNATIONALE 23
2.1. Rolul Organizatiilor Internationale in crearea unei economii
mondiale mai stabile 23
2.2. Structura Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) 30
2.3. Orgaizatii interguvernamentale si nonguvernamentale 36
CAPITOLUL III. COOPERAREA SI INTEGRAREA ECONOMICA A REPUBLICII MOLDOVA IN SPATIUL ECONOMIC INTERNATIONAL 50
3.1. Cooperarea economica cu UE - un imperativ pentru dezvoltarea Republicii Moldova 50
3.2. Parteneriatul strategic dintre Republica Moldova si Federatia Rusa. Parteneriat realist, previzibil si viabil: premise,obstacole,optiuni 54
3.3. Evolutia relatiilor economice interne si externe ale Republicii Moldova 66
CONCLUZII SI RECOMANDARI 70
LISTA ABREVIERILOR 76
BIBLIOGRAFIE 78
ANEXE 80


Extras din licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE
Am ales tema ''Cooperarea economica internationala'' pentru a putea intelege mai bine procesul de cooperare si elementele implicate in acest proces. Pornind de la definitia cooperarii economice internationale, urmand a detalia organizatiile prin care se realizeaza aceasta colaborare si terminand cu cooperarea si integrarea economica a Republicii Moldova in spatiul economic international.
Cooperarea economica internationala reprezinta cea mai moderna si cea mai echitabila forma a schimbului reciproc de activitati intre state.
Cuvinte cheie: dezvoltare economica, organizatii internationale, economie, cooperare, activitate internationala, comert international, colaborare, dezvoltare, integrare economica, sistem monetar international etc.
Actualitatea temei investigate si gradul de studiere a acesteia consta in importanta pe care o are cooperarea internationala pentru dezvoltarea economica a oricarui stat. Lucrarea se axeaza pe o ampla studiere a relatiilor economice dintre state,cit si pe relatiile economice a acestor state cu organizatiile economice internationale.
Scopul principal al activitatilor de cooperare internationala este acela de a integra comunitatile economice intr-o singura comunitatea internationala prin: cresterea nivelului de excelenta, armonizarea tendintelor nationale de dezvoltare a potentialului stiintific, tehnologic de productie si servicii cu tendintele inregistrate pe plan international. Cresterea eficientei si eficacitatii activitatilor de cercetare-dezvoltare si inovare, productie si servicii prin insusirea unor tehnici moderne in managementul proiectelor internationale.
Principalele obiective strategice ale cooperarilor economice internationale si al organizatiilor internationale sunt de a promova cooperarea intreprinderilor si organizatiior in cadrul unor parteneriate realizate la nivel european si euro-atlantic, cu scopul de a obtine beneficii semnificative pentru participanti, stabilizarea si intarirea potentialului national la nivel international,instituirea unor concepte moderne de organizare si management in productie, servicii, cercetare-dezvoltare inovare si integrarea acestora in economia de piata.
Obiectivul cercetarii este de a prezenta cit mai succinct dezvoltarea si diversificarea cooperarii bilaterale si multilaterale in conformitate cu principiile si normele legislatiei internationale, imbunatatirea mediului de afaceri si promovarea initiativei individuale si colective a intreprinderilor si companiilor implicate direct in procesul de cooperare economica si dezvoltarea colabor?rii economice dintre organizatiile economice internationale si tarile in curs de dezvoltare.
Sarcinile cooperarii economice si al organizatiilor internationale sint de a mentinerea unui sistem de relatii comerciale deschise si credibile, sa se sporireasca gradul de stabilizare a pietei produselor de baza si incurajarea eforturilor de diversificare a productiei, de examinarea unor noi modalitati care sa faciliteze accesul tarilor in curs de dezvoltare la cuceririle tehnologice avansate, gasirea unor solutii generale si viabile problemelor vizand datoria externa, promovarea procesului de cooperare si integrare economica la scara mondiala si sprijinirea tarilor est-europene in eforturile lor de integrare in economia mondiala
Din moment ce, in lumea contemporana, statele trebuie sa coopereze in cele mai diverse domenii, sa-si interesele si sa recurga la compromisuri pentru a-si promova interesele comune si pentru a solutiona problmele care, prin implicatiile lor,depasesc granitele nationale ale unui stat sau altul, apare logic ca statele sa creeze, in acest scop, variate forme de cooperare, dintre care cele mai eficiente ramin organizatiile internatinale.
Metodologia cercetarii. Avand in vedere complexitatea temei de cercetare, cooperarea economica intre state a fost studiata atat de academicieni straini cat si de academicieni romani, neputandu-se realiza o definitie clara a acestui fenomen insa s-a putut formula o definitie generala. Cooperarea economica internationala reprezinta o colaborare intre doua sau mai multe tari, scopul acesteia fiind de a realiza obiective comerciale, turistice, industriale, agricole etc. 
In capitolul I am abordat elemente teoretice cu privire la cooperarea economica internationala.
Principiul cooperarii internationale "este un principiu nou, a carui aparitie si dezvoltare se datoreaza conditiilor epocii noastre, in care nici un stat nu poate trai intr-o izolare totala si in care este necesar ca eforturile fiecarui stat pentru dezvoltarea sa multilaterala sa fie conjugate cu eforturile celorlalte state, intr-o cooperare activa, singura cale de solutionare a problemelor majore ale contemporaneitatii."
In al doilea capitol este realizata o prezentare generala a principalelor organizatii internationale,
acest capitol prezinta o descriere simpla a stabilirii unei cereri colective in economia mondiala, care arata importanta mecanismelor despre care se crede ca sunt raspunzatoare pentru ghinioanele economiei mondiale, evolutia economiei mondiale in perioada postbelica, se mai descriu si doua cai posibile pentru reconstructia sistemului monetar international proiectat pentru a asigura consecventa intereselor a diferite tari.
In al treilea capitol intitulat ,,Cooperarea si integrarea economica a Republicii Moldova in spatiul economic international" este substanta principala a lucrarii. Aici sint descrise problemele principale cu care se confrunta Republica Moldova cu Uniunea Europeana si Federati Rusa. In acest capitol se mai abordeaza si evolutia relatiilor externe al RM, unde este prezentata starea economica a acesteia. Sustinerea cooperarii internationale necesita sprijin intern; ignorand cererile cetatenilor saraci si a clasei mijlocii de masuri va inflama opiniile anti-globalizarea, facand cooperarea internationala mult mai dificila. Guvernele sunt cele care sunt in masura sa faca sacrificii necesare pentru a sustine cooperarea internationala in cazul in care poate invoca, la randul sau, sprijinul politic intern pentru o economie mondiala deschisa.
Principiul cooperarii internationale "este un principiu nou, a carui aparitie si dezvoltare se datoreaza conditiilor epocii noastre, in care nici un stat nu poate trai intr-o izolare totala si in care este necesar ca eforturile fiecarui stat pentru dezvoltarea sa multilaterala sa fie conjugate cu eforturile celorlalte state, intr-o cooperare activa, singura cale de solutionare a problemelor majore ale contemporaneitatii."
Organizatiile economice interstatale au luat fiinta ca o incercare de raspuns la diferitele probleme cu care statele lumii sunt confruntate, intai au aparut problemele si apoi aceste noi entitati si nu invers.Organizatiile economice subregionale, regionale sau interregionale au fost create ca urmare a preocuparilor comune ale unui anumit grup de state. 
Atunci cand statele lumii au inceput sa fie confruntate cu probleme globale, de interes general, a caror rezolvare impunea cooperarea intregii comunitati internationale (pacea, securitatea, iar, mai apoi, subdezvoltarea, comertul, circulatia monetara, alimentatia etc.) au fost infiintate OEI cu vocatie universala. Unele dintre aceste organizatii sunt specializate, deoarece isi concentreaza eforturile asupra unui anumit domeniu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cooperarea Economica Internationala.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!