Cooperarea Politieneasca Internationala

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.4
CAPITOLUL 1.COOPERAREA JUDICIARA INTERNATIONALA IN MATERIE PENALA
1.1Consideratii generale privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.5
1.2 Mandatul european de arestare, instrument modern in cadrul cooperarii judiciare internationale in materie penala.9
1.3 Transferarea persoanelor condamnate.19
1.4 Asistenta judiciara internationala in materie penala.26
1.5 Organismele internationale de cooperare judiciara in materie penala.44
CAPITOLUL 2.NOTIUNI INTRODUCTIVE DESPRE COOPERAREA POLITIENEASCA INTERNATIONALA
2.1 Conceptul de cooperare politieneasca internationala.50
2.2 Schimbul international de date si informatii in cadrul cooperarii politienesti.52
2.3 Cooperarea politieneasca in spatiul Schengen.56
CAPITOLUL 3.PRINCIPALELE ORGANISME INTERNATIONALE DE COOPERARE POLITIENEASCA
3.1 Organizatia Internationala de Politie Criminala INTERPOL.66
3.2 Oficiul European de Politie - EUROPOL.70
3.3 Colegiul European de Politie- CEPOL.77
3.4 Southeast European Cooperative Initiative - SECI.75
CAPITOLUL 4.STRUCTURILE DE COOPERARE POLITIENEASCA LA NIVEL INTERN
4.1 Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala.81
4.2 Biroul National INTERPOL.84
4.3 Punctul National Focal.86
4.4 Cooperarea cu tarile membre din spatiul Schengen prin intermediul Serviciului SIRENE.87
4.5 Ofiterul de legatura si atasatul de afaceri interne.89
CONCLUZII.95
BIBLIOGRAFIE.96


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Dezvoltarea societatii umane in ansamblul ei, a statelor si natiunilor lumii a fost posibila ca urmare a relatiilor internationale care s-au stabilit si sedimentat in decursul timpului. 
In cadrul relatiilor internationale bilaterale sau multilaterale,statele lumii au realizat o cooperare intr-o varietate de domenii cu accent pe cele economice,culturale,politice,militare si juridice. 
Progresele inregistrate in toate domeniile in secolul trecut au impus transformari structurale in arhitectura mondiala,aspect care a condus in mod inevitabil la crearea unei noi ordini internationale,pe fondul intensificarii dialogurilor politice care au promovat pacea,necesitatea respectarii drepturilor si libertatilor fundmentale ale omului, a principiilor democratiei si a statului de drept. 
Un elemement principal,care a stat la baza aparitiei si dezvoltarii ulterioare a cooperarii internationale si fara de care aceasta nu se putea concepe,l-a constituit increderea reciproca intr-un cadru institutional bine reglementat
In ceea ce priveste actualitatea temei investigate perioada de tranzitie si instaurarea unui stat de drept sunt insotite de mari contradictii sociale, de "izbucnire" a multor fenomene negative, inclusiv si a celor care dezorganizeaza viata sociala.
Criminalitatea internationala constituie una dintre problemele cele mai serioase cu care s-a confruntat societatea si statul in situatia grea de criza, in perioada reformelor ce se petrec in tara noastra.
Istoria demonstreaza ca toate transformarile de baza din viata sociala intotdeauna sunt insotite de cresterea criminalitatii, mai cu seama in formele ei cele mai periculoase. Criminalitatea intotdeauna paraziteaza pe contul organismului slabit al societatii.
Amploarea fenomenului criminalitatii transnationale, evidentiata prin aparitia unor noi forme
complexe de manifestare a acestuia, face ca acquis-ul in domeniul cooperarii judiciare internationale in materie penala sa se afle intr-o continua evolutie, prin adoptarea unor masuri si crearea instrumentelor necesare combaterii prompte si eficiente a acestui flagel.
Avand in vedere perspectiva aderarii, Romania cauta in mod permanent sa-si armonizeze legile in materia cooperarii internationale judiciare si politienesti, cu prevederile noilor instrumente ale Uniunii Europene.
CAPITOLUL 1
COOPERAREA JUDICIARA INTERNATIONALA IN MATERIE PENALA
1.1Notiuni introductive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala
De la adoptarea Tratatului de la Amsterdam, unul din obiectivele esentiale ale Uniunii Europene il constituie crearea unui spatiu al libertatii, securitatii si justitiei.
Spatiul libertatii presupune asigurarea liberei circulatii a persoanelor peste frontierele interne ale statelor membre, precum si libertatea pentru cetateni de a trai intr-un mediu al respectului fata de lege.
Spatiul justitiei are ca fundament, in fiecare stat al Uniunii Europene, existenta unei puteri judecatoresti independente si magistrati bine pregatiti. Pe langa aceasta, recunoasterea si executarea hotararilor in materie penala, precum si asigurarea acelorasi garantii in cadrul procedurilor vor trebui sa asigure acelasi sens al justitiei pentru toti cetatenii statelor membre. 
In materia dreptului penal, Tratatul Uniunii Europene stipuleaza faptul ca trebuie sa existe o cooperare, care sa se desfasoare rapid, ca trebuie evitat conflictul dintre jurisdictii si ca este necesara adoptarea de masuri pentru facilitarea extradarii inculpatilor.
Pentru a coordona investigarea si urmarirea infractiunilor transfrontaliere in domeniul criminalitatii organizate, statele membre au hotarat crearea unei echipe speciale de experti, denumita Eurojust, care impreuna cu Reteaua Judiciara Europeana, asigura analiza si investigarea rapida a infractiunilor transfrontaliere, prin solutionarea de urgenta a cererilor de extradare si de asistenta mutuala in materie penala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cooperarea Politieneasca Internationala.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!