Coordonate Privind o Contabilitate Financiara Grevata pe Cadrul Conceptual International

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Cap. I CADRUL CONCEPTULUI INTERNATIONAL.5
1.1 Coordonate economice si juridice privind contabilitatea intreprinderii S.C.M. COPADIMEX.5
1.2. Necesitatea cadrului conceptului international si caracterizarea componentelor sale.7
Cap. II SITUATIILE FINANCIARE ALE INTREPRINDERII.13
2.1 Bilantul contabil si pozitia financiara a intreprinderii.13
2.1.1 Abordari contemporane privind bilantul contabil.14
2.1.2 Avantajele si inconsistentele bilantului contabil.16
2.2 Contul de profit si pierdere .16
2.2.1 Abordari privind contul de profit si pierdere.17
2.2.2 Contul de profit si pierdere in referetialul contabil international.20
2.2.3 Avantajele si inconsistentele contului de profit si pierdere.24
2.3. Tabloul fluxurilor de trezorerie.25
2.3.1 Continutul si delimitarea conceptelor de trezorerie.25
2.3.2 Prezentarea tabloului fluxurilor de trezorerie.25
2.3.3 Metode de prezentare a fluxurilor de trezorerie referitoare la activitatile de exploatare.28
2.3.4 Avantajele si inconsistentele tabloului fluxului de trezorerie.31
CAPITOLUL III COORDONATE ALE ANALIZEI FINANCIARE PE BAZA PREZENTARII SI PUBLICARII SITUATIILOR FINANCIARE FINALE.32
Concluzii . .44
Bibliografie .46


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Contabilitatea financiara este un instrument de modelare a intreprinderilor. Un model care poate capata un continut, un rol si o structura, pe masura evolutiei entitatii reprezentate, a mediului sau economic si social, a aparitiei de noi cereri din partea utilizatorilor de informatii.
Inainte de toate, contabilitatea financiara este un instrument prin care managerii unei organizatii raspund diversilor parteneri economici si sociali, cu privire la misiunea incredintata.
Contabilitatea financiara descrie circuitul patrimonial al intreprinderii luat in totalitate si structuralitatea sa. Obiectivul principal il constituie furnizarea de informatii privind pozitia financiara, performantele si modificarile pozitiei financiare.
Contabilitatea financiara are in vedere inregistrarea tuturor operatiilor si tranzactiilor care afecteaza patrimoniul agentilor economici, masurarea variatiilor la care acesta este supus, calcularea si explicarea rezultatelor financiare, intocmirea situatiei financiare de sinteza, documente care trebuie sa asigure mediului exterior imaginea fidela si retrospectiva a situatiei intreprinderii.
Reflectand relatiile de schimb ale intreprinderii cu mediul exterior, contabilitatea financiara trebuie organizata pe baza de norme unitare pentru a asigura informatiile necesare tuturor utilizatorilor cum sunt clientii, furnizorii, asociatii, bancile, statul, si sa permita comparabilitatea indicatorilor gestiunii economico-financiare intre diferite unitati.
Contabilitatea a fost considerata dintotdeauna o stiinta sociala, deoarece ea studiaza unele din activitatile pe care le desfasoara oamenii si care influenteaza in mare masura existenta lor. Dintotdeauna continutul obiectului contabilitatii a fost abordat, studiat in contextul procesului reproductiei sociale, unde contabilitatea urmareste acele laturi ce vizeza activitatile economice desfasurate in sfera productiei si circulatiei si care se exprima in etalon banesc.
Evident ca prima definitie a contabilitatii a fost data de insasi intemeietorul ei, respectiv Luca Paciolo, care de altfel a si dat acestei stiintei denumirea de contabilitate. Luca Paciolo scria ca ,,.obiectul contabilitatii il constituie tot ceea ce dupa parerea negustorului, ii apartine pe sume, precum si toate afacerile mari si marunte, in ordinea in care au avut loc".
Contabilitatea este strans legata de procesele economice si de relatiile de productie , care se schimba in diferitele etape istorice ale societatii. Pe masura dezvoltarii fortelor de productie si a relatiilor de productie, contabilitatea a dobandit anumite particularitati si a devenit mai importanta si mai necesara.
Facand dovada modernizarii si dezvoltarii in timp a contabilitatii, precum si a importantei si necesitatii acesteia intr-o econonomie de piata, consider ca pregatirea cadrelor care lucreaza sau vor lucra in domeniul contabilitatii reprezinta o actiune de maxima importanta si actualitate.
Tin, pe aceasta cale, sa le multumesc cadrelor didactice si colegilor care m-au sprijinit in elaborarea acestei lucrari, in special indrumatorului meu, Prof.univ.dr. Niculae Feleaga.
CAPITOLUL I
CADRUL CONCEPTULUI INTERNATIONAL
1.1 Coordonate economice si juridice privind contabilitatea intreprinderii S.C.M. COPADIMEX
Societatea cooperativa mestesugareasca COPADIMEX functioneaza ca o organizatie economica autonoma, in sistemul cooperatiei mestesugaresti, cu respectarea regulilor si normelor de reglementare interna convenite de formele asociative ale sistemului.
Adunarea generala, valabil constituita, este organul de conducere al S.C.M. COPADIMEX de gradul I care delibereaza si adopta hotarari asupra problemelor care privesc activitatea acesteia, alcatuita din totalitatea membrilor cooperatori.
In S.C.M. fiecare membru cooperator are dreptul la un singur vot, oricare ar fi numarul partilor sociale pe care le detin.
Hotararile adunarii generale luate in conformitate cu prevederile statutare sunt obligatorii pentru toti membrii cooperatori, inclusiv pentru membrii cooperatori care nu au luat parte la adunare sau care au votat contra ori s-au abtinut.
Presedintele S.C.M. COPADIMEX face parte din consiliul de administratie si este de drept presedintele acestuia.
Presedintele si ceilalti membrii ai consiliului de administratie au o raspundere disciplinara, patrimoniala, civila si penala pentru prejudiciile aduse societatii cooperative mestesugaresti - rezultate din faptele lor, pentru abaterile de la statut si de la prevederile reglementarilor in vigoare, precum si pentru erorile in administrarea societatii.


Fisiere in arhiva (3):

  • Capitolul I.docx
  • Capitolul II.docx
  • Capitolul III.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!