Copiii și Internetul de la Siguranță și Protecție la Utilizarea Internetului în Procesele Educaționale

Cuprins licență Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Capitolul 1. Istoria şi apariţia Internetului 6
3. Capitolul 2. Importanţa Internetului 9
2.1 Importanţa Internetului în sectorul public 9
2.2 Revoluţia Internetului 11
2.3 Cooperarea şi lucru în reţea 14
2.4 Utilizăriile Internetului 17
4. Capitolul 3. Legile Internetului şi aspecte sociale 18
5. Capitolul 4. Şcoala şi Internetul 20
4.1 Educaţia prin Internet 20
4.2 Principiile instruirii programate 24
4.3 Calculatorul în învăţământ 26
4.4 Avantajele folosirii Internetului în procesele de învăţare 27
6. Capitolul 5. Pericolul şi violenţa Internetului 29
5.1 Lumea virtuală între informare şi capcane 29
5.2 Urmările folosirii îndelungate a calculatorului 33
5.3 Concluziile psihologilor asupra violenţei Internetului 38
7. Capitolul 6. Metode de cercetare 42
6.1 Sondaje şi interviuri 57
6.2 Proiect educaţional şi opinii 64
Concluzii 70
Bibliografie 76


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Internetul, această tehnologie de ultimă oră care pătrunde din moment în moment tot mai aprig în vieţile noastre, tinde să cuprindă tot mai mult din timpul nostru de viaţă. Accesând în ziua de astăzi o pagină de Internet, o lume întreagă se deschide spre tine şi fiecare dintre noi îşi poate găsi pasiunile dorite. Observăm de la generaţie la generaţie un ritm accelerat în care educaţia şi toate celelalte domenii de interes se amplifică la nivel mondial. Tema asupra căreia m-am oprit este „Copiii şi Internetul, de la siguranţă şi protecţie la utilizarea Internetului în procesele educaţionale”. M-am decis să aleg această temă pentru că este una de actualitate, folosirea calculatorului, respectiv Internetului în procesul de învăţare este o abordare nouă, de scurtă durată, dar în plin proces de dezvoltare. Sunt opinii pro şi contra, dar cei care îşi doresc ca învăţământul să fie computerizat sunt mult mai mulţi decât cei care vor să rămână la învăţământul tradiţional. Internetul şi programele AEL în şcoli duc la progresul copiilor, lucru recunoscut de majoritatea părinţilor şi cadrelor didactice. În această lucrare voi încerca să prezint cât mai obiectiv punctul meu de vedere asupra acestei probleme, dar şi părerea celor direct implicaţi (copii, părinţi, cadre didactice), care după mine este una de bun augur, de viitor şi aduce numai beneficii procesului de învăţare, implicit copilului. 
Introducerea Internetului şi reţelei AEL în şcoli este o problemă în atenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, dar şi a tuturor şcolilor care sunt interesate să aibă conexiune la Internet, la reţeaua AEL şi laboratoare de informatică performante, chiar dacă unele au o situaţie financiară precară. Cu proiecte finanţate de Uniunea Europeană, până în prezent majoritatea şcolilor au fost dotate cu asemenea tehnici informaţionale şi un lucru extrem de important, cadrele didactice au parcurs cursuri de formare în acest sens. Pe parcursul acestei lucrări am încercat să arăt importanţa pătrunderii în şcoli a tehnicii informaţionale, beneficiile dar şi dezavantajele Internetului asupra copiilor. Am pornit de la istoricul, prezentarea, apariţia Internetului, avantaje şi pericole pentru copiii care folosesc aceste tehnici. Am încercat să înclin balanţa asupra pericolului Internetului folosit excesiv şi fără supraveghere, dar în acelaşi timp am susţinut beneficiile folosirii acestuia. În cuprinsul lucrării, m-am axat şi pe legile şi decenţa pe care trebuie să o respecte cei care folosesc această reţea. Conexiunile la reţea, cooperarea, revoluţia Internetului, le-am tratat în ideea de a arăta caci calculatorul, implicit Internetul este folosit de întreaga lume de pe globul pământesc. Prin tabelele şi graficele prezentate, am încercat să arăt că Internetul este folosit pe scară largă şi în ţările din Uniunea Europeană, că numărul utilizatorilor a crescut tot mai mult de la an la an şi un lucru îmbucurător este că şi în România se întâmplă la fel, ceea ce este foarte important în evoluţia societăţii în care trăim. În cuprinsul lucrării am făcut un capitol despre utilizăriile Internetului, tocmai în ideea de a arăta că Internetul nu este un domeniu îngust, este folosit atât în economie cât şi de persoane, mai nou tot mai mult în procesul educaţional şi dacă este folosit sub supraveghere şi în mod util, copiii pot naviga în siguranţă în lumea virtuală. Nu am ezitat să arăt că şi Internetul are legile lui, care trebuie respectate, ca în orice domeniu pentru a nu exista probleme, (astăzi sunt din ce în ce mai multe fraude pe Internet, abuzuri de tot felul). Important este că toţi cei care folosesc această reţea să se încadreze şi să respecte anumite reguli, tocmai în ideea evitării unor accidente nedorite. 
Am scris un capitol amplu Internetului în procesul de învăţare, „Şcoala şi Internetul” şi un capitol în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în privinţa Internetului. În acest domeniu mi-am desfăşurat cercetarea temei mele arătând beneficiile Internetului în procesul educaţional, că trebuie să fim deschişi la nou, să avem un sistem educaţional gata să răspundă la întrebări precum „Ce vor face copiii noştri peste 10 ani?”, trebuie să ştie să lucreze cu tehnologii moderne, dar în acelaşi timp trebuie să asigurăm, să protejăm copiii de pericolul şi violenţa Internetului. Tot în acest capitol am arătat importanţa în sine a calculatorului, ca modalitate de exerciţiu într-un proces de predare-învăţare, ca suport vizual pentru elevi, lecţii virtuale atractive.


Fisiere în arhivă (1):

  • Copiii si Internetul de la Siguranta si Protectie la Utilizarea Internetului in Procesele Educationale.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!