Corespondentul Local

Cuprins licenta Cum descarc?

ARGUMENT 1
Capitolul I 
EVOLUTA PROFESIEI DE JURNALIST 3
1. Mass-media romanesti in perioada comunista 4
2. Mass-media romanesti dupa 1989 6
3. Evolutia profesionala a jurnalistilor dupa 1989 12
Capitolul II
STATUS-URI SI ROLURI 17
1.Jurnalistul: definitie si atributii 17
2. Organizarea institutiilor de presa 23
2.1 Redactia 24
2.2 Rutine profesionale 27
2.3 Editorul 28
2.4 Reporterul 31
2.5 Comunicatori 33
Capitolul III
PRESA LOCALA SI REGIONALA DIN ROMANIA 36
1. Aspecte ale presei locale si regionale 37
2. Corespondentul local 40
2.1 Constrangeri 43
Studiu de caz
CORESPONDENTII LOCALI AI JUDETULUI SIBIU 45
1.Chestionarul-aspecte generale 46
2. Prezentarea chestionarului 49
I. Date despre corepondent 50
II. Rutine profesionale 56
III.Fisa postului 59
III.1 Chestiuni specifice 60
Agentii de presa 60
Televiziune 62
Radio 63
Presa scrisa 63
3. Profilul corespondentului local 65
IN LOC DE CONCLUZII 67
ANEXE 69
BIBLIOGRAFIE 79


Extras din licenta Cum descarc?

Informatia sta la baza oricarei stiri pe care o citim, o ascultam sau o vizionam. Oricare ar fi mediul de informare la care apelam atunci cand vrem sa fim informati trebuie sa stim ca la origine se afla acel cineva care descopera informatia. Acesta este corespondentul local, cel care isi desfasoara activitatea in mediul local, dar care trebuie sa simta informatia cu impact la nivel national. 
Evolutia profesiei de jurnalist dupa revolutia din decembrie 1989, ierarhizarea status-urilor si rolurilor intr-o institutie media, aspectul presei locale si regionale din Romania contemporana si un studiu amanuntit asupra a ceea ce este local si vine din mediul central sau doar transmite pentru media centrale sunt baza pe care am dezvoltat cercetarea mea asupra corespondentilor locali ai judetului Sibiu. Am ales aceasta abordare datorita faptului ca sunt putine studii care cerceteaza problema presei locale si regionale, in general, si mai putine sunt studiile si cerectarile asupra corespondentilor locali, un studiu concret asupra acestora, practic, este inexistent la ora actuala. Activitatile realizate in calitate de corespondenti locali, rutinele profesionale si constrangerile tehnice si tehnologice sunt doar cateva aspecte pe care le-am cercetat si am incercat sa le expun in aceasta lucrare. 
O abordare care dezvaluie aspecte legate de viata jurnalistilor din mediul local, desi transmit pentru o institutie media centrala. Este o incercare de a afla mai multe despre corespondentul local: care sunt convingerile sale, care este perceptia sa despre pregatirea profesionala in domeniul jurnalismului, cat conteaza pregatirea si cat conteaza aptitudinile si care sunt calitatile sale, ale jurnalistului care are functia de corespondent local. Care este specificul activitatii de corespondent local, unde isi desfasoara acesta activitatea, cu precadere, care sunt evenimentele la care este prezent si care sunt tipurile de materiale publicistice realizate; deasemenea, care este intervalul de timp in care, un corespondent, transmite informatia redactiei centrale si care sunt responsabilitatile sale in calitate de corespondent local, conform fisei de post negociata cu angajatorul; despre toate acestea am incercat sa aflu in studiul pe care l-am realizat asupra corespondentilor locali ai judetului Sibiu, culminand cu un ultim capitol, mai scurt, cei drept, dar in care am incercat sa conturez un profil, din perspectiva datelor personale si mai putin a rutinelor profesionale, al celui care este corespondent local.
Am considerat ca o cercetare asupra localului, asupra acelora care isi desfasoara activitatea intr-un mediu local, dar transmit pentru presa centrala, ca fiind una diferita de toate celelalte, intr-o perioada in care cu totii ne indreptam privirea doar asupra presei centrale; putini sunt cei care stiu ce se ascunde in spatele unei institutii de presa locale, cum sunt scrise materialele care sunt publicate, despre ce scrie un jurnalist local si care sunt criteriile dupa care alege informatia importanta din toate celelalte; si mai putini sunt cei care stiu cine este cu adevarat jurnalistul din presa locala, care sunt activitatile sale si care sunt problemele pe care acesta le intampina. 
O lucrare in care am incercat sa descopar jurnalistul presei locale si in care am dat viata celui care, desi participa la evenimente locale, transmite informatia la nivel central, iar acesta este CORESPONDENTUL LOCAL.
Capitolul I
EVOLUTIA PROFESIEI DE JURNALIST
Cand vorbim despre profesia de jurnalist implicit vorbim despre mass-media. De ce? Pentru ca mass-media nu ar exista fara jurnalisti si invers, jurnalistii nu ar exista fara presa scrisa, radio sau televiziune, iar atunci cand facem referire la evolutia profesiei de jurnalist este inevitabil sa nu facem referire la evolutia mass-media, mediul care ii da jurnalistului posibilitatea sa evolueze. "Jurnalistul este rezultatul unui proces istoric complex care se situeaza pe anumite coordinate socioculturale ceea ce confera specificitate practicilor profesionale si procedurilor discursive."


Fisiere in arhiva (5):

 • Corespondentul Local
  • corespondentul local.doc
  • CUPRINS.doc
  • lucrare licenta.doc
  • LUCRARE.doc
  • organigrame.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Bakenhus Norbert, Radioul local. Ghid practic pentru jurnalisti, Iasi, Ed. Polirom, 1998;
Bertrand Claude-Jean (coord.), O introducere in presa scrisa si vorbita, Iasi, Ed. Polirom, 2001;
Bradut-Ulmanu Alexandru (coord.), Standarde si practici in presa locala. Bucuresti, Fundatia StartMedia, 2008;
Cathala Henry- Pierre, Epoca dezinformarii, Bucuresti, Ed. Antet;
Coman Mihai, Manual de Jurnalism. Tehnici fundamentale de redactare, vol I Iasi, Ed. Polirom,1997;
Coman Mihai, Introducere in sistemul mass-media, Iasi,,Ed. Polirom,1999;
Coman Mihai, Din culisele celei de-a patra puteri, Bucuresti, Ed. Carro, 1999;
Coman Mihai, Mass-media in perioada post comunista, Iasi, Ed. Polirom, 2003;
Coman Mihai, Mass-media, mit si ritual. O perspectiva antropologica, Iasi, Ed. Polirom, 2003;
Craia Sultana, Presa si societate la romani. O istorie a mentalitatilor in periodicele romanesti. Sentimente, prejudecati, atitudini. Targoviste, Ed. Bibliotheca, 2006;
Chelcea Septimiu, Tehnici de cercetare socioogica, Bucuresti, 2001;
Danciu Maxim, Mass-Media Comunicare &Societate Cluj-Napoca, Ed. Tribuna, 2003;
Gross Peter, Colosul cu picioare de lut. Aspecte ale presei romanesti post comuniste, trad. Irene Joanescu, Iasi, Ed. Polirom 1999;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!