Coroana Metalica Turnata

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE
- Capitolul I
GENERALITATI
1.1. Definitie
1.2. Indicatii
1.3. Contraindicatii
- Capitolul II
ETAPELE CLINICO-TEHNICE DE REALIZARE A COROANEI METALICE TURNATE
2.1. Etapele clinice
2.2. Etapele tehnice
- Capitolul III
ETAPELE TEHNICE DE OBTINERE A COROANEI METALICE TURNATE
3.1. Modelul
3.2. Confectionarea machetei
3.3. Tiparul
3.4. Topirea - turnarea aliajelor nobile si seminobile
3.5. Dezambalarea
3.6. Prelucrarea, finisarea si lustruirea coroanei metalice turnate
- Capitolul IV
MATERIALE UTILIZATE IN TEHNOLOGIA COROANEI TURNATE
4.1. Aliaje nobile
4.2. Aliaje inoxidabile
- Capitolul V
CONCLUZII
- Capitolul VI
BIBLIOGRAFIE.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lipsa igienei dentare si iatrogeniile clinico-tehnice dublate de o neglijentI a pacientilor, altereaza si mai mult integritatea sistemului stomatognat, ingreunand actul de refacere morfologicI si functionalI a acestuia.
Diferitele leziuni ale coroanelor dentare, precum si parodontopatiile marginale disfunctioneazI continuu sistemul stomatognat. 
DacI acestor maladii li se asociaza un factor parafunctional traumatic, atunci aparitia edentatiilor si afectarea A.T.M. este grabitI, cu repercusiuni consecutive asupra functionalitatii intregului sistem.
In cadrul coroanelor de acoperire, ce acopera in totalitate fetele portiunii coronare a unui dinte, coroana metalica are un rol deosebit.
Cu toate ca este o coroana inestetica, indicata mai mult in zona laterala, dar cu rezistenta foarte buna ce reface eficient functia masticatorii, aceasta coroana la ora actuala este accesibila unei largi categorii de pacienti.
De cele mai multe ori indicatia de coroana metalica(cu grosime totala sau dirijata) este data de conditia materiala a pacientului. 
Chiar daca, datorita efectului inestetic exista tendinta inlocuirii acestui de tip de coroana de acoperire in continuare se realizeaza astfel de microproteze la scara larga, motiv pentru care am ales tema acestei lucrari de diploma.
Capitolul I 
COROANA METALICA TURNATA
GENERALITATI
1. Definitie: Coroanele de invelis total sunt dispozitive protetice agregate extrinsec prin cimentare la suprafata slefuita a coroanei dentare microprotezele de tipul ,,coroanelor de invelis" pot acoperi in totalitate sau numai partial suprafata dintelui, de unde specificarea de ,,coroane de invelis total" sau ,,coroane partiale".
Tipuri de Coroane Turnate: Peretii laterali pot avea grosimi diferite, daca prezinta grosime inegala este cunoscuta sub numele de a)"coroana cu grosime totala", iar daca peretii sunt egali dimensionati este denumita b)"coroana cu grosime dirijata"
2. Indicatii: Indicatiile generale au dublu scop:
a) in scop morfo-functional si profilactic:
- pe dinti cu carii insotite de pierderi mari de substanta dentara, cand nu mai sunt posibile reconstituiri prin obturatii sau inlay-uri;
- pe dinti cu obturatii intinse sau multiple, care predispun coroana dentara la fracturi, situatii in care coroanele de invelis se utilizeaza pentru consolidarea rezistentei mecanice a dintilor;
- in pierderi de substanta dentara prin traumatisme, cand reconstituirea prin alte mijloace nu mai este posibila (de exemplu in unele forme de fracturi ale marginilor incizale si ale unghiurilor dintilor frontali) sau in cazul unor fracturi de cuspizi sau de pereti dentari, la nivelul dintilor laterali;
- in abrazii patologice cand, prin aplicarea coroanelor de invelis este posibila reconstituirea reliefului ocluzal;
- pe dinti cu modificari de forma, volum, pozitie si culoare, atunci cand acestea pot fi corectate prin aplicarea coroanelor de invelis; la tineri, din considerente de ordin fizionomic, la varstnici, mai ales in scop paradontoprofilactic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Coroana Metalica Turnata.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!