Creditarea Bancara pe Termen Lung

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 4
Capitolul I. Sectorul bancar romanesc in economia de piata
1.1. Continutul sectorului bancar 5
1.2. Bancile, veriga principala a institutiilor de credit 7
1.3. BNR - Banca Centrala si de Emisiune 9 
Capitolul II. Creditul, produs bancar principal
2.1. Continutul creditului 12
2.2. Tipuri de credit 14
2.3. Creditul bancar, veriga de baza a sistemului de credit 16
Capitolul III. Studiu de caz, privind creditarea bancara pe termen lung
3.1. Scurta prezentare a bancii Raiffeisen Bank ( constituire, organizare si functionare, inclusive in teritoriu, produse si servicii, management) 22
3.2. Structura, nivelul si evolutia creditelor la banca Raiffeisen ( date pe 3 ani, din rapoartele anuale si alte materiale sintetice privind creditele pe tipuri de agenti economici s pe principalele obiective) 26
3.3. Studiu de caz privind creditarea bancara pe termen lung la Raiffeisen 30
3.3.1. Scurta prezentare a firmei creditate ( constituire, profil, obiect de activitate, performante, raportul dintre autofinantare si creditare) 30
3.3.2. Obiectul creditarii 33
3.3.3. Documentatia de creditare 34
3.3.4. Analiza bonitatii solicitantului de credite 36
3.3.5. Studiul de fezabilitate, document de baza al dosarului de credite 40
Capitolul IV. Concluzii si propuneri 47
Bibliografie 51


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Acordarea de imprumuturi bancare este aproape generala pentru firme intrucat de cele mai multe ori este mai bine ca firmele sa lucreze cu banii altora. Creditul este principalul produs bancar, dar politicile bancilor legate de credit s-au perfectionat, se pune accent pe caracterul prudential al acordarii creditelor, adica asocierea creditului acordat cu cel mai mare risc bancar, anume riscul de creditare.
Acest credit are la baza criteriul duratei. Din punct de vedere al obiectului creditarii, acest tip de credite pentru investitii si pentru cunoasterea lor trebuie sa se porneasca de la activul bilantului contabil al agentului economic ce solicita creditul. Aici fiind cuprinse masini, utilaje, aparate si instalatii de lucru, mijloace de transport, unelte si obiecte de inventar gospodaresc.
Scopul societatii comerciale EFE TRADING ACTIV SRL solicitanta de credite pe termen lung este punerea in functiune a acestor active.
Pentru a acorda credite pe termen lung pentru investitii in activul bilantier al agentului economic, banca va avea in vedere situatia financiara a intreprinderii, deci echilibrele importante ale bilantului. In cazul creditelor pentru investitii pe termen lung, banca acorda mult mai mare atentie situatiei economice, studiului pietei si situatiei financiare a intreprinderii. In primul rand, banca trebuie sa puna un diagnostic general privind starea financiara a agentului economic bazat pe un studiu de fezabilitate.
Creditele pe termen lung finanteaza partea superioara a bilantului adica imobilizarile, instrumentele de munca. De aceea, intre banca si agentul economic care imprumuta se incheie un contract pe termen lung mai mare de 5 ani. Cu cat durata creditului este mai lunga cu atat asocierea bancii cu agentul economic va fi mai lunga si mai stransa.
Daca imprumuturile pe termen scurt sunt legate indeosebi de fondul de rulment, creditul pe termen lung se coreleaza cu autofinantarea. Fata de creditul pe termen lung, creditul pe termen mediu se deosebeste in esenta prin durata (peste 5 ani fata de 2-5 ani) si prin aparitia fenomenului conjunctural, prezent uneori in primul caz.
CAPITOLUL I
SECTORUL BANCAR ROMANESC IN ECONOMIA DE PIATA
1.1. CONTINUTUL SECTORULUI BANCAR
Primele dovezi ale desfasurarii unei activitati bancare pe teritoriul Romaniei au fost descoperite intre anii 1786-1855 , reprezentand 55 de placi de piatra , gasite intr-o zona de mine aurifere. Aceste mine datau din perioada Daciei Traiane si contin detalii referitoare la contractul privind infiintarea unei institutii bancare. Clauzele principale se refereau la faptul ca bancile acordau imprumut in numerar si percepeau dobanzi 
In epoca moderna , primele incercari de creare a unei banci au avut loc la inceputul secolului al XIX-lea 
Banca Nationala a Romaniei a luat fiinta in 1880, avand capital de stat si capital privat.
Sediul principal al bancii s-a stabilit la Bucuresti, cu obligatia de a infiinta sucursale si agentii in principalele orase ale tarii si, in special, in fiecare capitala de judet. Imediat dupa Unire, au luat fiinta si: Casa de Depuneri si Consemnatiuni, Creditul Funciar Rural, Banca Romaniei, Casa de Economii, cat si un sistem monetar national.
Sectorul bancar romanesc s-a dezvoltat foarte mult intre cele doua razboaie mondiale. A aparut bursa, au fost create mii de banci, moneda nationala avea acoperire in aur.
Cele mai multe din aceste institutii financiar-monetare-bancare au fost constituite pentru a fi un sprijin in modernizarea economiei romanesti. Astfel, bancile si alte institutii de credit au capatat cea mai mare dezvoltare in sectorul agricol, aceasta ramura fiind predominanta in economia romaneasca, dar o data cu dezvoltarea industriei si comertului, au fost infiintate banci si pentru aceste sectoare.
Dupa 1947, sistemul bancar a fost restrans datorita trecerii la economia de comanda si intrarii Romaniei in zona de influenta sovietica (fosta U.R.S.S.).
Pana la sfarsitul anului 1989 , sistemul bancar romanesc oferea un numar limitat de servicii si produse bancare 
In anul 1989 in Romania existau 4 banci: Banca Nationala a Romaniei , Banca Romana de Comert Exterior, Banca de Investitii si Banca Agricola, la care se adauga si C.E.C. -ul 
Dupa 1989, Romania a fost martora multor schimbari, iar trecerea la o economie de piata a determinat cresterea continua a numarului de agenti economici privati 
Sistemul bancar reprezinta ansamblul de banci diferit organizat in jurul si sub conducerea bancii centrale in vederea coordonarii operatiunilor de scont si re-scont de credite, de plasamente si de administrare a depozitelor bancare.
Sistemul bancar include banca centrala, toate bancile comerciale, bancile de afaceri, de depozit, de credit, industriale, agricole si alte institutii de credit existente intr-o tara, diferentiate prin atributiile si particularitatile functionarii lor prin prerogativele conferite prin lege.
O data cu inceperea perioadei de tranzitie in 1990 si cu restructurarea economiei romanesti, s-a incercat in primul rand revirimentul economic al sectorului bancar, considerandu-se in mod firesc ca acesta trebuie sa actioneze ca un ,,varf de lance,, in infaptuirea tranzitiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditarea Bancara pe Termen Lung.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!