Creditul Bancar

Extras din licenta Cum descarc?

Exercitandu-si rolul de intermediar intre agentii care dispun de capitaluri si cei acre au nevoie de capitaluri suplimentare bancile efectueaza operatii specifice, cu comportament diametral opus: operatii active si pasive.
Operatiile pasive au fost generate de necesitatea atragerii de capitaluri temporar disponibile in vederea formarii resurselor de creditare si se refera la procurarea si mobilizarea resurselor financiare. In acest grup de operatiuni se cuprind depozitele bancare, rescontul (si operatiunile similare) si capitalul propriu.
Cea mai consistenta parte a resurselor bancare o formeaza depozitele bancare, care reprezinta totodata si una din principalele functii ale bancilor in general si a celor de depozit in special.
Exista mai multe forme ale depunerii ce se deosebesc intre ele prin avantajele pe care le ofera, fiecare forma fiind determinata pentru modul in care banca valorifica aceste resurse de creditare.
Depozitele la vedere - se caracterizeaza prin elasticitate, deponentii putandu-le retrage oricand, total sau partial. Acestia pot dispune in orice moment utilizarea lor pentru plati, existand riscul scaderii spontane a acestora cu puternice implicatii asupra bancii.
In practica, o parte a platilor efectuate din depozitele la vedere se inregistreaza ca incasari in conturi ale clientilor, iar platile efectuate catre clienti ai altor banci sunt compensate de incasari, astfel incat suma soldurilor succesive ale conturilor de depozit se pastreaza la dimensiuni relativ apropiate si chiar in conditiile unei variatii mari a volumului fiecarui depozit de la o zi la alta.
Depozitele la vedere au mai multe forme de existenta:
- Conturile curente;
- Conturile de depozit.
Conturile curente sunt o forma speciala a depunerilor la vedere; ele nu au termen de restituire si reprezinta partea cea mai insemnata a depunerilor bancare. Depunerile in conturi curente se realizeaza prin atragerea de capitaluri banesti si rezervelor de casa, temporar disponibile. In aceste conturi se inregistreaza intrari prin: cecuri, viramente, ordine de plata ale altor persoane in favoarea titularului de cont catre creditorii sai.
Conturile de depozit sunt cele ce asigura fructificarea economiilor pe un termen mai indelungat, ceea ce determina bancile sa impuna restrictii cu privire la incasari si efectuarea de plati ca si pentru retrageri. Se asigura astfel o mare stabilitate a resurselor provenite din aceste conturi.
Depozitele la termen sunt conditionate de restituirea lor numai dupa expirarea unui termen fixat prin conventie intre deponent si banca. Acestea ofera avantaje deoarece sumele respective pot fi intrebuintate in procesul de creditare pe termene corelate cu natura si durate acestor resurse.


Fisiere in arhiva (7):

  • analiza financiara.doc
  • Bibliografi1.doc
  • Cap 1.doc
  • Cap 2.doc
  • CAP I.doc
  • CAP V.doc
  • CAPiiidoc.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!