Dacia-Renault - O Relansare Istorica

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I Achizitii - Notiuni introductive
1. 1 ACHIZITII 5
1. 2 FORMELE ACHIZITIILOR DE FIRME 6
1. 3 TEHNICA DE REALIZARE A UNEI ACHIZITII 11
1. 4 FACTORII CARE AU INFLUENTAT ACTVITATEA DE ACHIZITII 13
CAPITOLUL II Inceputurile Dacia
2.1 DACIA
2.1.1 INCEPUTURILE 16
2.1.2 CRONOLOGIA DACIA 18
2. 2 RENAULT 23
CAPITOLUL III Renault - Dacia
3. 1 ACHIZITIA RENAULT-DACIA 31
3. 2 PROIECTUL X90 36
3. 3 LANSAREA SI REZULTATUL 39
3.4 COMPETENTE SI PREMII LOGAN 42
3.5 ANALIZA SWOT A LOGAN-ULUI 43
3.6 RETEAUA DE DISTRIBUTIE DACIA 44
CAPITOLUL IV Impactul pe piata mondiala a grupului
4.1 PERIOADA 2005-2007 47
4.2 PERIOADA 2008-2009 56
CONCLUZII 62
BIBLIOGRAFIE 63


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Datorita dinamicii pietei si puternicii concurente din pietele asiatice, unele companii nu pot rezista acestor schimbarii si astfel se produce achizitia de active a companiilor. Piata mondiala genereaza o singura regula: sa se dezvolte sau sa dispara.
Din punct de vedere tehnic, achizitia consta in preluarea unei companii sau a unei unitati independente de catre o alta companie cu scopul de a largi patrimoniul acestei entitati economice. 
Achizitia internationala consta in preluarea, transferarea activelor si operatiunilor unei companii nationale sau filiale implantate in tara-gazda de catre o companie straina, prima devenind o filiala sau sucursala a celei din urma.
Investitiile straine din ultimii ani au contribuit la cresterea economica a Europei Centrale si de Est. Cea mai semnificativa parte a acestor investitii straine a fost reprezentata de achizitii si fuziuni. Fuziunile si achizitiile pot fi privite si ca modalitate de restructurare a operatiunilor unei companii in vederea dezvoltarii sau chiar a supravietuirii ca afacere. 
Asadar, desi achizitiile si fuziunile sunt tratate de specialisti ca fiind unul si acelasi concept din punct de vedere legal, ele sunt diferite. Tot mai multe companii originare din tarile Europei Centrale si de Est, devin jucatori puternici la nivelul intregii regiuni. Astazi putem vorbi de adevarate corporatii est-europene. 
Pentru a fi competitori puternici pe piata mondiala, unele companii mai mici doresc sa fie preluate de una dintre corporatiile puternice de pe piata mondiala.
Fuziunile si achizitiile joaca un rol important in ambele sensuri. Ele permit companiilor puternice sa creasca mai repede decat competitorii si dau posibilitatea companiilor mici sa fie inglobate mai repede. Fuziunile reprezinta o parte importanta din finantele corporative si au un rol fundamental in mentinerea sanatatii economiei
Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze importanta achizitiilor de companii aproape falimentare, pe exemplul Achizitiei Renault-Dacia si modul in care a schimbat aceasta achizitie rata de crestere economica a ambelor companii.
Informatiile sunt structurate pe patru capitole.
In primul capitol ,,Achizitii", care este introductiv, am prezentat definitii ale achizitiilor, formele acestora si factori care au influentat activitatea de achizitii, modul in care sunt influentate achizitiile de firme in tarile membre Uniunii Europene, si modul in care Uniunea Europena creeaza premise prielnice acestor cumparari.
Incepand cu cel de-al doilea capitol am prezentat partea aplicativa a lucrarii mele de licenta si anume Achizitia Renault-Dacia, realizand un istoric al ambelor companii.
Capitolul III este partea esentiala a lucrarii si anume Achizitia propriu zisa, precum si fabricarea si lansarea celul mai de succes automobil din gama Dacia si modul in care a influentat aparitia acestuia. Am prezentat de asemenea si reteau de distributie interna cat si externa a Daciei.
In ultimul capitol IV, am prezentat marja operationala a companiilor intr-un studiu realizat in perioada 2005-2009, prin care am subliniat modul de crestere a resurselor materiale ale companiei Renault Dacia, datorita aparitiei noului automobil. 
Achizitii - Notiuni introductive
1.1 Achizitii 
Achizitia unei companii/corporatii este procesul prin care stocul sau bunurile acesteia ajung sa fie detinute de catre un cumparator. Tranzactia pot lua forma unei achizitii de actiuni sau o achizitie de active. 
,,Tranzactiile cu firme sunt operatiuni cu titluri financiare, (in speta actiuni) prin care se realizeaza redistribuirea intre participanti a dreptului de control asupra uneia sau mai multor firme deschise (public company)" Prin firme deschise se inteleg societati pe actiuni care recurg la oferta publica pentru constituirea sau res!tructurarea capitalului lor. 
Achizitiile presupun preluarea de catre o firma a unei companii care activeaza in tara in care firma in cauza vrea sa se extinda. Principalul avantaj al acestei forme este viteza cu care poti sa intri pe piata in cauza: companie deja existenta detine o linie de productie, un lant de distributie, are relatii cu clienti si furnizori, toate aceste elemente pot fii preluate si restructurate in functie de obiectivele pe care le are firma mama. 
Limita pana la care se pot implica actionarii in procesul decizional al firmei, depinde de procentul de actiuni cu drept de vot detinute. Astfel, gradele de participare ale actionarilor la luarea deciziilor intr-o firma, numite sugestiv interes, pot fi:
o Actionar semnificativ - are drepturi suplimentare fata de un actionar obisnuit: posibilitatea de a influenta ordinea de zi la adunarea generala a actio!narilor, de a convoca adunarea generala extraordinara. In mod obisnuit, detinerea a minim 5% din drepturile de vot asupra actiunilor emise, confera aceasta pozitie. In aproape toate tarile exista reglementari legislative care impun informarea organului de supraveghere a pietei de capital, imediat ce aceasta cota este atinsa.
o Investitorul strategic - face investitii directe, de o amploare suficient de mare pentru ca interesele sale de afaceri sa fie legate durabil de dezvoltarea strategica a firmei. Cu referire tot la drepturile de vot, cota la care se considera o pozitie de investitor strategic variaza intre 10% in SUA si 30% (cota conventionala).
o Pozitia de control - este asociata cu posibilitatea blocarii hotararilor adunarii generale ce necesita majoritatea calificata. Altfel spus, actionarul care detine minim 1/3 din drepturile de vot, are o pozitie de control si poate bloca decizii cum ar fi cele de fuziune cu alte societati pe actiuni, schimbarea obiectului de activitate, majorarile de capital social.
o Actionar majoritar - semnifica detinerea a minim 50% din drepturile de vot atasate actiunilor si posibilitatea de a controla deciziile care necesita o majoritate simpla. La atingerea pragului de 2/3 din voturi, investitorul controleaza practic intreg sistemul decizional al firmei.


Fisiere in arhiva (2):

  • Dacia-Renault - O Relansare Istorica.doc
  • Dacia-Renault - O Relansare Istorica.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!