Datoriile Privind Decontarile cu Personalul - Auditul, Contabilitatea Lor

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND SALARIILE 
1.1. Salariul - pretul muncii 5
1.2. Calculul salariilor 12
CAPITOLUL II. CONTABILITATEA DATORIILOR PRIVIND DECONTARILE CU SALARIATII LA SC LACTOGEN SERV SRL 
2.1. Datoriile sociale 21
2.2. Conturi si documente specifice evidentierii cheltuielilor salariale pe exemplul SC LACTOGEN SERV SRL 27
CONCLUZII SI RECOMANDARI 
BIBLIOGRAFIE 46


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei Pregatirea cadrelor care lucreaza sau vor lucra in domeniul contabilitatii reprezinta o actiune de maxima importanta si actualitate, ce trebuie sustinuta de toti chemati prin natura profesiei, sa o faca.
Pentru o buna desfasurare a activitatii economice, la nivel micro si macroeconomic, este nevoie de modificari asupra structurilor economice, sociale si politice. In temeiul economiei de piata, bazata pe libera initiativa, agentul economic este liber sa cheltuiasca, sa utilizeze, sa produca si sa economiseasca resursele de care dispune, cat si cum considera de cuviinta si sa-si urmareasca propriile interese, in contextul general al armonizarii acestora cu interesele si nevoile reale ale societatii.
Una dintre categoriile de resurse indispensabile in desfasurarea si dezvoltarea activitatii unei firme este resursa umana. Corelate in permanenta la dimensiunea, structura si nevoile unui agent economic, resursele umane reprezinta elementul care asigura coeziunea, eficienta si stabilitatea acestui sistem dinamic real. Gradul de adancire a diviziunii muncii, dar si ceilalti factori de productie (capitalul si natura), influenteaza asigurarea compatibilitatii dintre componentele sistemului economic in general. De aceea, agentul economic este direct interesat de o gestiune precisa a efectivului de personal si de structura acestuia, de organizarea sistemului de remuneratie in corelatie cu resursele financiare disponibile, performantele si eficienta in munca.
Scopul tezei Lucrarea de fata isi propune sa sublinieze importanta pe care o are astazi contabilitatea pentru cunoasterea situatiei si conducerea activitatii economice, precum si locul important pe care trebuie sa-l ocupe contabilitatea in pregatirea specialistilor din domeniul economic.Lucrarea de fata este elaborata pe baza prevederilor Legii Contabilitatii. Cunostintele de contabilitate trebuie posedate nu numai de catre cei ce administreaza si raspund de patrimoniul economic.
Sarcinile au rezultat din scopul determinat:
- Determinarea importantei nivelului salariului pentru angajator si angajati;
- Studierea metodelor de calcul al salariilor;
- Studiu de caz privind contabilitatea datoriilor privind decontarile cu salariatii la SC Lactogen Serv SRL.
Suportul metodologic al lucrarii este dat de informatiile furnizate de materialul bibliografic care face parte din prezenta lucrare, cel mai des utlizate in teza sunt lucrarile urmatorilor savanti: Angelescu C., Ciucur D., Dobrota N., Dracea R., Cristea M., Drehuta E., Neamtu Gh., Voicu E., Nicolae G.
Astazi, orice agent economic este un important contribuabil in economia romaneasca datorita tuturor obligatiilor de plata la bugetul de stat.
Structura tezei Pe parcursul proiectului este dezbatuta pe larg problema salarizarii, din punctul de vedere al salariatului, dar si al angajatorului. Lucrarea este structurata in doua capitole astfel: primul capitol abordeaza elemente teoretice si metodologice privind salariile iar cel de-al doilea descrie modul de contabilizare a acestora.
Detaliat se poate mentiona ca in primul capitol autorul s-a orientat spre : importanta salariului ca pretul muncii si metodologiil si procedurile de calcul al salariile.
In capitolul doi se vorbeste mai amanuntit asupra conturi si documente specifice evidentierii cheltuielilor salariale pe exemplul SC Lactogen Serv SRL.
CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND SALARIILE
1.1. Salariul - Pretul muncii
Salariul reprezinta ,,expresia baneasca a valorii fortei de munca", ,,pretul fortei de munca", ,,plata fortei de munca". Mai simplu, salariul este definit ca ,,plata, de regula in forma baneasca, a unei activitati depuse", ,,pretul muncii", ,,plata muncii".
Salariul - constituie orice recompensa sau venit calculat in conformitate cu contractul individual de munca, de patron sau de organul imputernicit de acesta angajatului pentru munca prestata si depinde de sistemul de salarizare care include formele de salarizare, sistemul de tarife, de sporuri si alte elemente [13, p.57].
Munca este retribuita pe unitate de timp, in acord sau conform altor sisteme de retribuire. Salarizarea angajatilor din sfera bugetara se efectueaza in baza Retelei tarifare unice de salarizare.
Statul garanteaza si reglementeaza marimea minima a salariului, a unor adaosuri si sporuri cu caracter compensatoriu, care se stabilesc, dupa caz, in raport cu rezultatele obtinute, conditiile de munca concrete, vechimea de munca si poarta un caracter de stimulare sau compensare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Datoriile Privind Decontarile cu Personalul - Auditul, Contabilitatea Lor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!