Decizia Strategica in Afaceri Studiu de Caz SC Mefin SA

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Scurt istoric si prezentarea generala a firmei 3
1.2. Structura actionariatului 4
2. Mediul inconjurator general si concurential 5
3. Furnizori si clienti 6
3.1. Furnizori 6
3.2. Clientii 7
4. Produse 7
5. Productia 9
5.1. Sectia de tratament termic Mefin 10
5.2. Sectia de acoperiri metalice 10
5.3. Sectia de turnatorie 10
6. Managementul calitatii 11
7. Managementul resurselor umane 12
8. Structura organizatorica 15
9. Strategii prezente si viitoare 17
2.1. Diagnosticul patrimoniului net 20
2.2. Evolutia veniturilor societatii MEFIN 21
2.3. Evolutia cheltuielilor societatii MEFIN 23
2.4. Indicatori de rentabilitate 27
3.1. Analiza mediului inconjurator sau a macromediului 29
3.1.1. Analiza PEST 30
3.1.2. Profilul strategic al intreprinderii 34
3.2. Analiza micromediului 36
3.2.1. Modelul celor cinci forte ale lui Porter 36 
3.3.Analiza interna 39
3.3.1. Identificarea resurselor S.C. Mefin S.R.L. 39
3.3.2. Identificarea capacitatilor S.C. Mefin S.R.L. 40
3.4.Grupurile de interes 41
3.4.1. Identificarea grupurilor de interes 41
3.4.2. Valorificarea importantei fiecarui grup de interes 42
3.5. Scopurile societatii 44
3.5.1. Misiunea S.C. Mefin S.R.L. 44
3.5.2. Viziunea S.C. Mefin S.R.L. 45
3.6.Formularea strategiilor 45
3.6.1. Analiza SWOT 45
3.6.2. Matricea SWOT 46
3.7.Evaluarea si selectarea strategiilor 49
3.7.1. Ajustarea strategiilor S.C. Mefin S.R.L 49
3.7.2. Acceptabilitate strategiilor S.C. Mefin S.R.L. 50
3.7.3. Factibilitatea strategiilor S.C Mefin S.R.L 51
4. Concluzii.56
5. Bibliografie.60
6. Anexe.61


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema aleasa pentru aceasta lucrare este "Decizia strategica in afaceri", iar studiul de caz asupra caruia se va face analiza este S.C. Mefin S.R.L. din Sinaia.
Motivul alegerii acestei teme este acela ca, in momentul de fata intreprinderea se afla intr-o situatie finanaciara nefavorabila si, de aceea, pe parcursul acestei lucrari se va urmari analizarea situatiei actuale, precum si realizarea unui plan strategic, in urma caruia vor rezulta cateva propuneri si strategii de imbunatatire.
Continutul primului capitol va incerca sa reflecte situatia actuala in care se gaseste intreprinderea, facand referire la urmatoarele aspecte: structura actionariatului, mediul inconjurator general si concurential, furnizori, clienti, produse, productie. De asemenea, se vor mentiona cateva lucruri in ceea ce priveste managentul calitatii si al resurselor umane. Tot in continutul acestei parti se va prezenta structura organizatorica existenta la momentul realizarii lucrarii si ca ultim aspect se vor specifica strategiile prezente si viitoare.
Cel de-al doilea capitol va cuprinde o analiza economico-financiara a S.C. Mefin S.R.L., in cadrul careia se va calcula valoarea indicatorilor: rentabilitate economica, rentabilitate financiara si rentabilitate comercial. Datele folosite pentru calcularea acestor indicatori au fost culese de pe site-ul societatii.
In al treilea capitol se va realiza un plan strategic pentru ca, ulterior, cu ajutorul acestuia sa se poata genera optiuni strategice si propunerile de imbunatatire. Pentru a putea concepe planul strategic se va folosi urmatoarea structura: analiza externa (analiza micromediului si a macromediului), analiza interna. Pe baza celor doua analize se va realiza analiza si matricea SWOT, cea din urma fiind un instrument ce ajuta la generarea optiunilor strategice. Asupra acestor strategii se vor aplica trei filtre pentru a vedea care dintre ele sunt realizabile, tinand cont de influenta grupurilor de interes, a elementelor analizei SWOT (amenintari, oportunitati, puncte tari si puncte slabe), dar si a resuselor si a capacitatilor de care dispune intreprinderea.
CAPITOLUL I - PREZENTAREA SITUATIEI ACTUALE A SOCIETATII
1. Scurt istoric si prezentarea generala a firmei
S.C. MEFIN S.A. Sinaia isi are sediul central si sectiile de productie in orasul Sinaia, pe platforma industriala situata in Calea Bucuresti, nr. 5. Accesul se poate face atat cu mijloace auto, pe drumul E60 Brasov-Bucuresti, cat si pe calea ferata. MEFIN este construita pe o suprafata de 104.000mp in orasul Sinaia, Romania, nu departe de Bucuresti si Brasov, cele doua orase mari unde sunt localizati cei mai importanti clienti autohtoni ai MEFIN.
Suprafata totala a terenului este de 87098.09 metri patrati, din care suprafata disponibila este de 100.000 metri patrati. Mefin-ul este o companie complexa de productie cu o diversitate larga de echipamente. Masinile si echipamentele folosite in productia de sisteme si componente de injectie sunt atat standard cat si specializate. Acestea includ utilaje traditionale si masini-unelte cu comanda numerica. 
Societatea beneficiaza de utilitati furnizate de SC BUZMAN INDUSTRIES SRL Bucuresti (electricitate) si SC DISTRIGAZ SUD SA Bucuresti (gaze). Societatea are propria centrala termica, propria statie de captare a apei si propria uzina de aer comprimat. 
In anul 1892, Emil Continescu, om de afaceri roman, construieste o fabrica in Sinaia pentru a produce cuie, suruburi si piulite. In 1920 incepe redezvoltarea majora a societatii, dupa ce in 1913 este fondata pe actiuni ?Emil Costinescu?. In anul 1938 incepe productia de armament. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial societatea se confrunta cu mari dificultati financiare si astfel inceteaza productia pentru razboi si se dezvolta noi capacitati pentru producerea de piese pentru vehicule si unelte agricole. Dupa nationalizarea proprietatii private, transferand toate intreprinderile romanesti in proprietatea statului, incepe productia de echipamente de injectie. In 1991, Mefin initiaza un program foarte ambitios pentru a cuceri noi piete externe; in 1995 incepe privatizarea societatii, pentru ca in 1997 sa devina membru a ADS-Association of Diesel Specialists-U.S.A. 
In 2002, dupa cateva incercari de privatizare nereusite, Walbridge Group, USA isi anunta intentia de a cumpara Mefin; Walbridge investeste 1 milion de dolari in calitate, productie si sistemul de management.
In 2003 privatizarea Mefin este finalizata; incepe o operatiune semnificativa de reorganizare a Mefin. In 2004 continua recapitalizarea Mefin, prin investitii directe in valoare de 2 milioane de dolari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Decizia Strategica in Afaceri Studiu de Caz SC Mefin SA.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Bacanu, B.(1997),Management strategic,Ed. Teora;
2. Bacanu, B. (2006), Practici de management strategic, Editura Polirom,Iasi;
3. Brosura de prezentare a S.C. Mefin Sinaia;
4. Capo Vicedo, J. (2009-2010), Direccion Estrategica y Politica de la Empresa, Ed. UPV, Valencia;
5. Constantin,S.(2008-2009),Analiza Diagnostic si evaluarea intreprinderilor,Reprografia Universitatii "Transilvania" din Brasov;
6. Dascalu, Ad. (2000), Managementul productiei, Brasov;
7. Foris, T. (2007), Managementul resurselor umane, Editura Infomarket Brasov;
8. Popescu, M. (2007), Managementul calitatii, Editura infomarket, Brasov;
9. Popescu, M. (2004), Management, Editura Infomerket, Brasov;
10. http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/mefin;
11. http://www.mefin.ro/prod/prodigy/index_r.htm;
12. http://www.mefin.ro/jureports.html;
13. http://www.mondonews.ro/Reuters-Caderea-Guvernului-Boc-va-duce-la-prabusirea-pietelor+id-24835.html;
14. http://www.mefin.ro/mission_r.htm


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!