Decontarile fara Numerar

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
In conditiile in care bancile nu existau, singurul procedeu de plata era in bani efectivi, in numerar cum spunem noi azi.
Actualitatea investigatiei: Aparitia si dezvoltarea bancilor, pe de o parte, a modificat esential structura numerarului, iar pe de alta parte a determinat aparitia viramentului. Viramentul, ca modalitate de plata, devine predominant odata cu aparitia bancilor. Astazi putem spune cu precizie ca banca si viramentul sunt doua lucruri indispensabile.
Din punct de vedere al instrumentului concret de plata, ordinul de virament este un document prin care se exprima si materializeaza mandatul dat de client bancii de a prelua o suma din contul sau si de a o transfera in contul altuia.
Comparatia dintre cec si virament pune in evidenta omogenitatea mai accentuata a acestuia din urma. Un cec poate fi incasat la ghiseul bancii, realizandu-se astfel o operatiune cu moneda fiduciara sau poate fi utilizat pentru efectuarea unei creditari a contului prin cecul de virament, operandu-se numai cu moneda scripturala. Viramentul este un procedeu de tehnica bancara rezervat circulatiei monedei scripturale, cu excluderea oricarei miscari de moneda fiduciara. 
De aceea a si fost calificat ca o remitere de moneda scripturala. Tot din aceste considerente, reglementarile legale tind sa oblige agentii economici sa utilizeze acest mijloc de plata, daca sumele depasesc un anumit plafon, iar BC" Victoriabank" SA percepe comisioane avantajoase pentru utilizarea de catre clienti a acestui serviciu comparativ cu altele. Pe de alta parte, viramentul se preteaza mai usor prelucrarii pe calculator, diminuand costul si economisind timpul serviciilor bancare.
Este important sa marcam ca VictoriaBank este prima banca care a pornit cu curaj, creand servicii noi pe piata bancara in deservirea clientilor. 
Pentru continuitatea succeselor, BC " Victoriabank" nu se limiteaza la reusitele obtinute pana la moment, astfel scopul acestei lucrari de diploma este de a studia imaginea primei banci comerciale in cadrul sistemului bancar, acordind o atentie deosebita decontarilor prin virament pe teritoriul Remublicii Moldova, si anume transferurilor care se efectueaza in baza ordinului de plata, ordinului incaso, cererii de plata si a acreditivului.
Obiectivele fundamentale in baza carora a fost executata aceasta lucrare de diploma sunt:
- Stablilirea rolului decontarilor fara numerar in economia de piata ;
- Caracterizarea si contabilizarea transferurilor de credit prin ordin de plata;
- Stabilirea particularitatilor decontarilor in baza ordinului incaso;
- Descrierea modalitatii de organizare decontarilor prin cerere de plata;
- Analizarea decontarilor prin acreditiv;
- Determinarea criteriile de selectie a BC ,,Victoriabank" SA de catre clientii beneficiari.
Obiectul supus cercetarii: Printre cele 15 banci existente in Republica Modova , una din cele mai reprezentative este B.C. "Victoriabank" S.A. care a fost infiintata inca din 22 decembrie 1989. Victorabank este Prima Banca Comerciala care a pus bazele procesului de dezvoltare a unui sistem bancar in Moldova.
Victoriabank este liderul implementarii noilor tehnologii, fiind prima care a operat cu carduri bancare, care a adus bancomatele in Moldova, pe langa celelalte produse inovative inca neimplementate pana atunci.
Conform art.26 din legea institutiilor financiare BC ,, Victoriabank" este licentiata (Anexa 1)sa desfasoare diverse activitati.In prezent, principalele directii de activitate ale BC "Victoriabank" SA pentru toate persoanele fizice si juridice sunt:
- atragerea depozitelor;
- acordarea creditelor;
- operatiuni de schimb valutar;
- servicii de decontare si de casierie;
- activitati investitionale;
- emiterea si deservirea cardurilor bancare; 
- safeuri bancare;
- operatiuni cu valorile mobiliare: servicii de underwriting, de brokeraj; 
- si nu in ultimul rind operatiuni de decontare prin virament .


Fisiere in arhiva (1):

  • Decontarile fara Numerar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!