Delta Dunarii

Extras din licenta Cum descarc?

Aceasta lucrare face referire la situatia si perspectivele turismului romanesc in dinamica turismului european, analizand in mod direct zona Deltei Dunarii ce constituie studiul de caz al acestei lucrari de licenta.
Continutul lucrarii, face referire la pozitia Romaniei in contextul turistic european si reliefeza potentialul turistic urias al tarii noastre si al Deltei Dunarii, nevalorificat insa pe deplinatatea sa.
Tema aleasa acorda o importanta deosebita activitatii de turism prin prezentarea concreta a elementelor ce fac din Romania si zona Deltei Dunarii o fascinanta destinatie turistica europeana si mondiala.
Motivatia care a stat la baza alegerii unei astfel de teme este una complexa, incadrata de curiozitate si de dorinta de cunoastere cat mai bine fundamentata a potentialului turistic insemnat al Romaniei si al Deltei Dunarii.
Totodata prin prisma abordarii acestei teme am dorit sa promovez intr-un mod academic zona Deltei Dunarii, incadrata in peisajul romanesc.
La inceputul lucrarii am evidentiat atractiile turistice specifice Romaniei, prezentand zonele cu potentialul cel mai insemnat, dar am oferit totodata si o descriere a tarii noastre. Am incercat sa surprind evolutia si situatia turistilor interni si internationali ce sunt atrasi de unicitatea zonelor din Romania, prin tabele si grafice, ce exprima concret numarul acestora, cat si nivelul de dezvoltare a infrastructurii turistice din tara noastra. In plus am abordat problematica ce face referire la reflectarea legislatiei Uniunii Europene in conceptia de dezvoltare durabila a industriei turistice romanesti.
In capitolul doi al lucrarii, am prezentat si descris pozitia geografica, infrastructura generala si pe cea turistica a zonei Deltei Dunarii, scotand la lumina caracteristicile cele mai de seama ce favorizeaza activitatea turistica in zona. Specificitatea si unicitatea zonei este evidentiata, prin figuri sugestive ce indeamna cititorii sa calatoreasca in faimoasa si impresionanta Delta a Dunarii. Astfel, avand
experienta unei calatorii in Delta, pot intelege mai bine ce a insemnat si inseamna Delta Dunarii pentru localnici, dar si pentru intreaga populatie a Romaniei.
In capitolul trei am concentrat toata frumusetea si stralucirea Deltei Dunarii, marcata de peisajele ce iti taie respiratia, ce te indeamna sa visezi si sa te regasesti cu natura, sa vizitezi si sa cunosti viata localnicilor, obiceiurile si traditia romaneasca ce o fost infuentata de cultura orientala si de amestecul de civilizatii ce au poposit aici de-a lungul istoriei. Totodata ai ocazia de a te bucura de plaje cu nisip fin ce rar intalnesti in Europa si in lume, ai posibilitatea de a observa biodiversitatea si de a naviga pe canalele Dunarii, de a invata istoria zbuciumata a locurilor prin vizitarea monumentelor arhitecturale si culturale ale zonei, de a sarbatorii impreuna cu localnicii, prin festivaluri si manifestatii cultural-artistice ce iti vor aduce bucurie si sentimente de o emotie profunda.
Si daca ai obosit vizitand, poti poposii la restaurantele pescaresti din Delta ce iti vor incanta simturile, unde vei gusta din faimoasa bucatarie dunareano-dobrogeana, poti admira jocul ce se impleteste armomios cu portul popular incarcat de valoare si poti asculta muzica traditionala, ce te vor face sa revii pe plaiurile Dunarii, pe meleagurile pline de culoare, intesate de voie buna si ospitalitate.
In finalul lucrarii am analizat punctele tari si slabe, cat si oportunitatile si amenintarile ce poarta denumirea de analiza SWOT. Astfel, am putut evidentia in detaliu caracteristicile ce pot favoriza dezvoltarea durabila, economico-sociala dar si activitatea turistica din zona, apreciind la adevarata valoare fastuoasa Delta a Dunarii.


Fisiere in arhiva (2):

  • Delta Dunarii
    • Lucrare de licenta Delta Dunarii.pdf
    • Rezumat Lucrare de Licenta Delta Dunarii.pdf

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!