Demonologia

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere /2
I. Caderea in pacat si rezonanta ei cosmica 
slabirea caracterului personal si predispozitia spre infaptuirea raului /4
1. Zidirea si caderea ingerilor /4
2. Starea paradisiaca si caderea in pacat /7
3. Consecintele caderii in pacat /12
4. Pacatul, robie si inselare /14
5. Ispitirea si cultivarea mandriei, factori ai slabirii vointei umane /17
II. Patologie sau demonism /20
1. Satana si ingerii lui /20
2. Diavolul in Noul Testament. Ispitirea lui Iisus /23
3. Natura satanica /26
3.1. Chipuri ale diavolului : ura, ipocrizia, minciuna /26
3.2. Raul fundamental si raul derivat /28
3.3. Pedeapsa imanenta /29
4. Epoca lui Antihrist /32
III. Razboiul dogmelor si distrugerea unitatii /34
1. Evolutia istorica si involutia doctrinara a sectelor /34
2. Cauze ale aparitiei sectelor /38
3. Biserica si sectele /39
4. Dogma si erezie /42
5. In lupta cu dogmele: Ecumenismul /43
6. "Unirea" Bisericilor si "Unitatea" Bisericilor /46
7. Apostazia si razboiul dogmelor /49
8. Fenomenul sectar /50
8.1. Sectele, instrumente pentru mondializare /52
8.2. Confuzie si idoli /53
IV. Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica /60
1. Chemarea Sfintei Ortodoxii - Adevarata Ortodoxie /60
2. Credinta, temelie a dragostei /62
3. Biserica Ortodoxa, spatiu al adevarului revelat in Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie si Sfintele Taine /66
V. Marturisirea crestina in fata prozelitismului sectar /74
Concluzii /80
Bibliografie /82


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Hristos este Lumina lumii, iar cel care iubeste pe Dumnezeu trebuie sa traiasca in Lumina Adevarului. Fara Adevar, nu il avem pe Hristos. Desigur, nimeni dintre oameni nu detine tot Adevarul, caci nimeni nu Il cunoaste deplin pe Dumnezeu. Dar hotarat lucru este sa tinem tot ceea ce putem din Adevar, fara a adauga sau a scote ceva. Incercand astfel, dupa puterile noastre, sa cunoastem si sa traim dupa legile dreptei credinte apostolice, vom inainta pas cu pas in Lumina, apropiindu-ne tot mai mult de Dumnezeu.
In opozitie insa cu invatatura Cuvantului Vietii, omului contemporan i se propun o multitudine de alte moduri de gandire si de viata, de ,,cai" spirituale care, desi par atractive la aratare, nu-i pot oferi cu adevarat viata cea vesnica si fericirea launtrica, dupa cum aspira din fire. Conceptiile existentialiste eronate (aparent crestine), care sunt promovate azi prin diverse curente ,,spirituale", nu-si au originea in Dumnezeu, datatorul de viata si, deci nu pot duce la unirea cu El sau la vreo pretinsa desavarsire, fara de El. 
Tema aleasa de noi spre analiza: ,,Actiunea demonica in lume - sursa a sectarismului religios", va incerca sa prezinte pasii spre aceasta ,,involburata si mincinoasa" lume a sectelor robite de diavol, care, prin patologia lor incearca sa castige fiecare crestin ce lucreaza in via lui Hristos. 
Dragostea pentru Dumnezeul Cel Adevarat impartasit lumii de mii de ani, precum si dragostea pentru fratii cei ce-L marturisesc asemenea noua, ne-au determinat sa purcedem la exprimarea acestui subiect, alcatuit din cinci capitole.
In primul capitol, care prezinta aspecte ale Creatiei, sugestiv vom expune principalele motive care au stat la baza aplecarii omului spre neascultarea de poruncile lui Dumnezeu, cautand astfel sa-si faureasca o ,,lume noua", sa cada din fericirea ce i-a fost asezata in Rai. Dar mai inainte de el, ingerul de lumina ce se impartasea de slava dumnezeiasca, dorind a fi asemenea Ziditorului sau, cade din acea stare apostaziind, devenind potrivnic, fatarnic, mincinos, clevetitor si ranitor al primei familii ce i-a dat crezare, indepartandu-i si pe ei de la fata lui Dumnezeu. De acum ochii oamenilor vor privi spre cele rele, inchisi fata de bunurile ceresti, predispusi spre inovatie, spre cautarea altor si altor concepte, iar conditia cea dintai cade starea sa fireasca, intr-una ranita, chiar ratacita. Se intrevede de acum ispitirea ce doar la sfarsitul veacului va lua sfarsit, concomitent cu cultivarea mandriei, generatoare de iluzii si placeri. 
In capitolul al doilea vom evidentia evolutia demonica ce va umbri intreaga creatie, iar iubitoarea de Hristos faptura se va razvrati fatis fata de cele drepte si va nutri din ce in ce mai multa nerecunostinta fata de Atotputernicul Dumnezeu. Raul fundamental se instaleaza si epoca pe care Antihrist si-a instaurat-o va determina mai tarziu o desprindere de cele dumnezeiesti, ranind sufletul omului si, asa alterat de consecintele caderii, ducandu-l la marginea prapastiei ce desparte adevarul de minciuna.
In capitolul al treilea, lesne vor iesi la iveala toate nascocirile pe care diavolul le-a semanat in mintea omului, determinandu-l pe acesta sa denatureze cele ce odinioara erau ,,foarte bune", grabind si instaurand acest Imperiu al ratacirii, cuprinzator a dogme false, din care se vor naste sectele si ereziile, cultivatoare a altor raspunsuri in afara celor primite deja. Din primele timpuri, cuprinzand pe cele de dinaintea Intruparii lui Hristos, vremea Apostolilor, cat si dupa ei, acum si incepand de aici inainte, confuzia si substituirea vor ,,marsalui" spre incercarea de a dezbina si denigra Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, asa cum am numit-o in capitolul al patrulea: Biserica cea Ortodoxa, temelie asezata pe doi mari stalpi: Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, singura izvoratoare si impartasitoare de mana cereasca, usa pe care numai cel statornic si nu ratacit, va gusta din Raiul odinioara pierdut, recastigat acum.
In capitolul al cincilea vom cuprinde marturisirea crestina in fata acestui pericol de ,,recrestinare" ce bate la usa fiecarui credincios, ce ,,in numele iubirii de frati" va putea fi tentat de catre ,,facatorii de bine" sa cada in nepricepere, in ignoranta, intr-un razboi cu ,,constiinta cea vie a Dumnezeului Cel vesnic Acelasi". Iar cel ce va cadea intru toate acestea, vrednic va fi de pedeapsa cea pregatita celor ce hulesc Dumnezeirea prin apartenenta la alte marturisiri.
Orice faptura rationala poate deveni vrajmas al lui Dumnezeu si in primul rand al sinelui propriu, adica se poate transforma intr-o entitate demonica sau satanica daca va ,,legifera" despartirea de Dumnezeu.
Am folosit pentru redactarea acestei lucrari manuale de sectologie, manuale de Teologie Dogmatica, precum si alte carti mentionate in bibliografie, cu scopul de elabora o lucrare cat mai bine documentata, spre intarirea noastra si spre slava lui Dumnezeu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Demonologia.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!