Descrierea Voiajului

Extras din licenta Cum descarc?

Cu cateva decenii in urma, inainte ca avionul sau nava cosmica sa-si faca aparitia, prin navigatie se intelegea, implicit, navigatia maritima, deoarece era unica. Astazi, stiinta navigatiei cuprinde trei discipline distincte: navigatia maritima, navigatia aeriana si navigatia cosmica; desi obiectul de studiu determinarea pozitiei vehiculului si a directiei de urmat in siguranta spre destinatie, cat si unele principii ce stau la baza metodelor de rezolvare le sunt comune, domeniul si modul de aplicare sunt considerabil diferite. Navigatia maritima este stiinta care se ocupa cu studiul metodelor de determinare a pozitiei navei pe mare si a drumului de urmat in siguranta dintr-un punct in altul pe suprafata Pamantului.
Denumirea isi are originea in cuvantul latin navigatio. In practica, primul si al treilea element sunt implicate in navigatie, in special in fixarea pozitiei. Manevrele si coliziunile sunt considerate parte a cunostintelor nautice. Tehnicile de fixare a pozitiei se studiaza intens in scolile de profil. Istoria navigatiei maritime, cu inceputurile ei din perioada fenicienilor, grecilor antici si a romanilor, este istoria unei evolutii lente de-a lungul multor secole care au urmat, cu progrese moderne dar continue incepand din secolul al XV lea si cu realizari de performante deosebit de impresionante in ultimele decade. 
Realizarea instrumentelor de bord pentru masurarea directiilor (compasul magnetic) a unghiurilor (sextantul) si a timpului (cronometrul) precum si progresele dobandite in cunoasterea Pamantului, in domeniile matematicii si astronomiei au constituit bazele transformarii treptate a navigatiei din arta in stiinta. Pentru marinari aceste realizari au redus nivelul de nesiguranta in navigatia dinspre coasta la un grad acceptabil reducand riscul si oferind un avantaj comercial. 
Deoarece navigatia nu poate avea succes fara hartile marine, aceste noi descoperiri au asigurat cartografii cu detalii semnificative. Cea de a doua jumatate a secolului al XIX lea a marcat inceputul navigatiei moderne, care a continuat apoi in ritm sustinut in secolul XX. In conditiile progresului general al stiintei si tehnologiei, remarcam realizarea unor mijloace si sisteme de navigatie de performante superioare. Sistemele de navigatie electronica, realizare a stiintei si tehnologiei secolului XX, creeaza posibilitatea rezolvarii problemei de pozitie cu precizie, indiferent de conditiile de vizibilitate. Navigatia electronica cuprinde in prezent urmatoarele sisteme principale: radiogoniometria, radarul, sistemele hiperbolice, navigatia cu satelit si navigatia inertiala. 
Cu exceptia navigatiei inertiale, celelalte sisteme ale navigatiei electronice folosesc proprieta-tile radioundelor pentru rezolvarea problemei de pozitie. In ansamblu, ele se considera sisteme de navigatie electronica, deoarece realizarea lor este, in principal, de domeniul tehnologiei electronice. 
Aceste sisteme nou create sunt de o valoare inestimabila pentru siguranta
Capitolul 1 
PLANIFICAREA VOIAJULUI
1.1 Descrierea navei cu care se efectueaza voiajul
S.S GRACE ACACIA
Caracteristicile navei
- Corpul navei - Generalitti
Numarul oficial 8001291
Call Sign C6UU9
Portul de registru Nassau
Constructor Ihikure
Numarul corpului 1728
Livrata 07 februarie 2007
Tipul LNG
Numar IMO 9315707
Clasa Lloyds Register
Numarul clasei 40283
- Dimensiunile principale:
L.O.A. 288.80 m
L.P.P. 275 m
B 44.2 m
D 26 m
- Tonaj 
T.R.B. 74 695MT
T.R.N. 30 02 MT
- SUEZ CANAL 
T.R.B. 103 763,62 MT
T.R.N. 87 031.33 MT
- Deplasamentul si tonajul deadweight
Pescaj Deplasament
Vara 14.63 m 74 695MT
Goala 4.44 m 27 012 MT
Deadweight - 87 171 MT
1.2 Descrierea marfii
Transportul pe mare al gazelor lichefiate a inceput prin anii 1920, odata cu transportarea primelor incarcaturi de propan si butan in tancuri presurizate, la temperatura mediului ambient .Prin anii 1950 gazele lichefiate au inceput sa fie partial refrigerate, iar navele sa fie dotate cu cargotancuri pentru temperaturi scazute.


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Voiajului.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!