Dezvoltarea musculaturii spatelui

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere.pag
Scopul.pag
Capitolul I Muschii spatelui.pag
I.I Mușchii trapez și marele dorsal.pag
I.II Mușchii romboizi și ridicători.pag
I.III Mușchii dințați posteriori.pag
Capitolul II Forta si refacerea muscular .,.pag
II.I Generalitati.pag
II.I.I Factori ce influenteaza forta musculara .pag
II.I.II Forme de manifestare.,. pag
II.II Tehnici de testare a fortei musculare.,.pag 
II.III Tipuri de contractii .pag 
II.III.I Pierderea fortei musculare.,.pag 
II.IV Substratul cresterii fortei musculare.,.pag 
Capitolul III Dezvoltarea musculaturii spatelui .pag


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Ca activități sociale complexe, sportul și educația fizică generează funcții ce trebuiesc privite prin prisma efectelor lor asupra creșterii, perfecționării și valorificării capacităților umane. 
Starea fizică individuală este adesea influențată de dispozițiile generale. În fața hipotoniei galopante care invadează corpul omului modern, practica unei activități fizice conținând exerciții de activizare musculară și de întindere constituie un garant contra accelerării îmbătrânirii. 
Raportat la fenomenul sport aceste exerciții sunt cu atât mai necesare, cu cât funcțiile exercițiilor de dezvoltare musculară se reflectă în obiectivele finale ale sportului și anume marea performanță prin beneficiile pe care le aduce. 
Cunoștințele actuale în fiziologie și biochimie permit stabilirea unui diagnostic precis asupra stării sportivilor și începătorilor și devine din ce în ce mai ușor de propus proceduri de antrenament și de practici adaptate nevoilor și cerințelor lor. Cu toate acestea, însă, în demersurile lor pentru găsirea „retetelor performantei” specialiștii din ansamblul sferei sportului întâmpina dificultăți, în sensul necunoașterii sau cunoașterii parțiale a diferitelor procese și manifestări asociate anumitor sisteme de operare din antrenament. 
Scopul 
Cercetarea de față, este o cercetare cu caracter constatativ și are ca obiect exercițiile de dezvoltare a musculaturii spatelui, exerciții apărute de foarte mult timp dar ale căror efecte nu sunt cunoscute decât la modul general.
În această lucrare de cercetare științifică mi-am propus să ajung la descifrarea situației reale, concretizată în răspunsuri exacte induse de folosirea unor indici obiectivi specifici metodelor științelor exacte, și anume, în ce măsură și cum sunt creșterile musculare în urmă efectuării unei structuri de antrenamente progresive, prin monitorizarea unui grupe de >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Interesează în mod deosebit, urmărirea îndeaproape a evoluției masei musculare a spatelui dar și observarea rezultatelor finale după urmarea unui program bine stabilit respectat în amănunt. Ca rezultat, se prefigurează o evoluție progresivă în ceea ce privește parametrii urmăriți, evidențierea cantitativă a acesteia făcând tocmai obiectul acestei cercetări și care acum, la început nu este decât o apreciere de principiu.
Capitolul I Muschii spatelui
Ceafa este partea posterioară a gâtului și mușchii ei au strânsă legătură cu mușchii spatelui. În această regiune se disting: mușchii superficiali și muschiii profunzi. 
Mușchii superficiali sunt așezați în trei planuri: mai întâi mușchii trapez și marele dorsal, apoi mușchii romboizi și ridicător al scapulei și mușchii dințați posteriori. Acești mușchi acționează asupra centurii scapulare (de aceea se mai numesc mușchi vertebro - scapulari din care fac parte trapezul, romboizii și ridicător al scapulei), articulației scapulo - humerale (mușchii vertebro - humerali din care fac parte marele dorsal) și asupra coastelor (mușchii dințați posteriori care intervin în respirație). Sunt inervați de ramurile anterioare ale nervilor spinali.


Fisiere în arhivă (1):

  • Dezvoltarea musculaturii spatelui.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. IOANA MIRCEA – „KINETOTERAPIE GENERALA SI BIOMECANICA”, ED. UNIVERSITATII DIN ORADEA;
2. MONICA FARAGO – „METODE SI TEHNICI DE EVALUARE IN KINETOTERAPIE”, ED. UNIVERSITATII DIN ORADEA, 2009; 
3. TUDOR SBENGHE – „KINESOLOGIE – STIINTA MISCARII”, ED. MEDICALA, BUCURESTI, 2008;. 
4. BOGDAN, C., TEORIA ŞI METODOLOGIA ANTRENAMENTULUI SPORTIV, EDITURA CNFPA, BUCUREŞTI 2001
5. DRAGNEA, A., ANTRENAMENTUL SPORTIV, EDITURA DIDACTICĂ ŞI PEDAGOGICĂ, BUCUREŞTI, 2006
6. ZATIORSKI, M.U.,ŞTIINŢA ŞI PRACTICA ANTRENAMENTULUI DE FORŢĂ, EDITURA VLD GRUP SRL, BUCUREŞTI 2002
7. WEIDER, J., CREŞTERE ÎN FORŢĂ ŞI MASĂ MUSCULARĂ, FLEX, OCTOMBRIE 2001
8. www.scribd.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!