Dezvoltarea Turismului Rural în Regiunea de Nord a Republicii Moldova

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 5
CAPITOLUL I. Dezvoltarea turismului rural în Republica Moldova 8
I.1. Promovarea turismului în regiunea de Nord prin intermediul artei
populare 10
I.2.Rolul tradiţiilor în promovarea şi dezvoltarea turismului în 
Republica Moldova 12
I.3.Obiective turistice din regiunea de Nord şi rolul lor în dezvoltarea 
turismului: Peştera Bechir, Cetatea Farfuria Turcului, Suta de 
movile 14
CAPITOLUL II.Rolul administraţiei locale în dezvoltarea şi promovarea turismului rural 18
II.1.Implicarea autorităţilor publice şi a comunităţii locale în coordonarea 
activităţii de turism 18
II.2.Măsuri de stimulare a activităţii de turism rural în Republica 
Moldova 22
CAPITOLUL III.Organizaţii naţionale ce stimulează dezvoltarea turismului rural 
în Republica Moldova.
III.1. Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală şi contribuţia sa în 
dezvoltarea turismului rural în Republica Moldova 28
III.2. Rolul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova în 
dezvoltarea turismului rural din regiunea de Nord 35
III.3. Importanţa Agenţiei pentru Administrarea Zonelor Turistice 
Naţionale în promovarea turismului în Republica Moldova 38
STUDIU DE CAZ: Promovarea turismului rural în raionul Rezina,cu accentuarea 
localităţii Lalova 43
Concluzii 63
Bibliografie 65 
Anexe 67


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Turismul reprezintă unul din cele mai importante şi mai complexe fenomene ale activităţii umane, atestat încă din cele mai vechi timpuri. Însă ca ramură specializată a economiei, activitatea turistică s-a constituit abia în secolul XX, cînd au apărut posibilităţile pentru deplasarea rapidă a unor mase mari de persoane dintr-o regiune în alta. [7, p.7 ]
Turismul (de la termenul francez “tourisme”;tour – înseamnă plimbare, vizită) în sensul larg al cuvîntului reprezintă o formă de activitate umană legată de recreaţie, ce se asociază cu odihna activă a populaţiei. Recreaţia ( din termenul polonez “recreacja”, provenit la rîndul său de la latinescul “recreatio” – restabilire ) întruneşte în sine anumite activităţi umane orientate spre reabilitarea, menţinerea şi dezvoltarea forţei fizice şi intelectuale a omului. [10,p.24 ]
Este dificel de a contura dezvoltarea turismului fără a cunoaşte în profunzime şi fără a aprecia obiectiv patrimoniul ce reprezintă interes turistic. Această lucrare vă familiarizează cu multe particularităţi subtile ale procesului turistic. Totuşi adevăraţii turişti devin doar persoanele cu un anumit nivel de cultură, de viziune, de percepere. De aici şi rezultă legătura organică dintre această ramură a economiei şi educaţie: turismul este o artă fină care necesită nu numai cei şapte ani de acasă, ci şi cunoştinţe moderne. În principiu, educaţia, instruirea constituie fundamentul speranţei noastre pentru o viaţă decentă.
În Republica Moldova turismul rural, de altfel ca şi cel cultural, constituie fenomene noi, puţin mediatizate, puţin cunoscute şi înţelese de către societate. Lansat ca o alternativă la turismul tradiţional de tip industrial, turismul rural s-a delimitat de la alte tipuri de turism şi s-a localizat în spaţiul rural, unde în a doua jumătate a secolului XX a cunoscut o largă dezvoltare în ţările europene. În ţările Uniunii Europene, turismul rural este definit ca un concept care cuprinde activitatea turistică desfăşurată în zonele rurale, organizată şi condusă de populaţia locală, în armonie cu mediul înconjurător, cu valorile patrimoniului cultural şi natural, cu tradiţiile, meşteşugurile şi obiceiurile locului. Se consideră zone deosewbit de fovorabile dezvoltării şi prosperării turismului rural acele zone în care există aşezări rurale pitoreşti bine constituite, situate într-un mediu nepoluat, păstrătoare de tradiţii şi cu un bogat trecut istoric, care în afara funcţiilor politico – administrative, sociale, economice şi culturale proprii, pot îndeplini, sezonier sau în tot cursul anului şi funcţia de primire şi găzduire a turiştilor pentru petrecerea unui sejur cu durată nedefinită.
Scopul acestei lucrări este de a promova şi de a aduce la cunoştinţa tuturor cît de important este practicarea turismului, în special turismul rural. Deoarece, doar această ramură a turismului ne mai poate ţine vie amintirea datinilor, obiceiurilor, tradiţiilor neamului nostru, doar aşa te poţi refugia în locuri unde progresul tehnic nu domină şi unde poţi să te odihneşti în spaţii naturale nepoluate şi să mănînci mîncare pur ecologică la preţ rezonabil
Obiectivele pe care mi le-am propus să le urmăresc în această lucrare sunt:
- promovarea turismului rural în republica Moldova;
- cunoaşterea obiectivelor turistice din Moldova;
- studierea literaturii din domeniul turismului;
- ridicarea nivellului de dezvoltare a turismului la un nivel mai înalt.
Primul capitol cuprinde scurte date despre începutul dezvoltării turismului şi ce a stat la baza dezvoltării lui în decursul anilor. Deasemenea, am explicat importanţa cunoaşterii datinilor, obiceiurilor şi a tradiţiilor neamului nostru atît pentru noi cît şi pentru a şti cu să le propunem şi turiştilor. Acest capitol mai cuprinde descrierea unor obiectice turistice din zona de nord a Republicii Moldova ce prezintă o importanţă deosebită în industria turistică, dar care din păcate nu sunt atît de des vizitate de către turişti, nici autohtoni nici străini.
Cel de al doilea capitol dezvăluie care este influienţa autorităţilor locale asupra dezvoltării şi promovării turismului. Am relatat unele măsuri ce duc la stimularea dezvoltării turismului în Republica Moldova şi cum se implică autorităţile publice şi comunităţii locale în coordonarea activităţii de turism.


Fisiere în arhivă (1):

  • Dezvoltarea Turismului Rural in Regiunea de Nord a Republicii Moldova.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!