Dezvoltarea Turismului Rural in Regiunea de Nord a Republicii Moldova

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
CAPITOLUL I. Dezvoltarea turismului rural in Republica Moldova 8
I.1. Promovarea turismului in regiunea de Nord prin intermediul artei
populare 10
I.2.Rolul traditiilor in promovarea si dezvoltarea turismului in 
Republica Moldova 12
I.3.Obiective turistice din regiunea de Nord si rolul lor in dezvoltarea 
turismului: Pestera Bechir, Cetatea Farfuria Turcului, Suta de 
movile 14
CAPITOLUL II.Rolul administratiei locale in dezvoltarea si promovarea turismului rural 18
II.1.Implicarea autoritatilor publice si a comunitatii locale in coordonarea 
activitatii de turism 18
II.2.Masuri de stimulare a activitatii de turism rural in Republica 
Moldova 22
CAPITOLUL III.Organizatii nationale ce stimuleaza dezvoltarea turismului rural 
in Republica Moldova.
III.1. Agentia Nationala de Dezvoltare Rurala si contributia sa in 
dezvoltarea turismului rural in Republica Moldova 28
III.2. Rolul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Moldova in 
dezvoltarea turismului rural din regiunea de Nord 35
III.3. Importanta Agentiei pentru Administrarea Zonelor Turistice 
Nationale in promovarea turismului in Republica Moldova 38
STUDIU DE CAZ: Promovarea turismului rural in raionul Rezina,cu accentuarea 
localitatii Lalova 43
Concluzii 63
Bibliografie 65 
Anexe 67


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Turismul reprezinta unul din cele mai importante si mai complexe fenomene ale activitatii umane, atestat inca din cele mai vechi timpuri. Insa ca ramura specializata a economiei, activitatea turistica s-a constituit abia in secolul XX, cind au aparut posibilitatile pentru deplasarea rapida a unor mase mari de persoane dintr-o regiune in alta. [7, p.7 ]
Turismul (de la termenul francez "tourisme";tour - inseamna plimbare, vizita) in sensul larg al cuvintului reprezinta o forma de activitate umana legata de recreatie, ce se asociaza cu odihna activa a populatiei. Recreatia ( din termenul polonez "recreacja", provenit la rindul sau de la latinescul "recreatio" - restabilire ) intruneste in sine anumite activitati umane orientate spre reabilitarea, mentinerea si dezvoltarea fortei fizice si intelectuale a omului. [10,p.24 ]
Este dificel de a contura dezvoltarea turismului fara a cunoaste in profunzime si fara a aprecia obiectiv patrimoniul ce reprezinta interes turistic. Aceasta lucrare va familiarizeaza cu multe particularitati subtile ale procesului turistic. Totusi adevaratii turisti devin doar persoanele cu un anumit nivel de cultura, de viziune, de percepere. De aici si rezulta legatura organica dintre aceasta ramura a economiei si educatie: turismul este o arta fina care necesita nu numai cei sapte ani de acasa, ci si cunostinte moderne. In principiu, educatia, instruirea constituie fundamentul sperantei noastre pentru o viata decenta.
In Republica Moldova turismul rural, de altfel ca si cel cultural, constituie fenomene noi, putin mediatizate, putin cunoscute si intelese de catre societate. Lansat ca o alternativa la turismul traditional de tip industrial, turismul rural s-a delimitat de la alte tipuri de turism si s-a localizat in spatiul rural, unde in a doua jumatate a secolului XX a cunoscut o larga dezvoltare in tarile europene. In tarile Uniunii Europene, turismul rural este definit ca un concept care cuprinde activitatea turistica desfasurata in zonele rurale, organizata si condusa de populatia locala, in armonie cu mediul inconjurator, cu valorile patrimoniului cultural si natural, cu traditiile, mestesugurile si obiceiurile locului. Se considera zone deosewbit de fovorabile dezvoltarii si prosperarii turismului rural acele zone in care exista asezari rurale pitoresti bine constituite, situate intr-un mediu nepoluat, pastratoare de traditii si cu un bogat trecut istoric, care in afara functiilor politico - administrative, sociale, economice si culturale proprii, pot indeplini, sezonier sau in tot cursul anului si functia de primire si gazduire a turistilor pentru petrecerea unui sejur cu durata nedefinita.
Scopul acestei lucrari este de a promova si de a aduce la cunostinta tuturor cit de important este practicarea turismului, in special turismul rural. Deoarece, doar aceasta ramura a turismului ne mai poate tine vie amintirea datinilor, obiceiurilor, traditiilor neamului nostru, doar asa te poti refugia in locuri unde progresul tehnic nu domina si unde poti sa te odihnesti in spatii naturale nepoluate si sa maninci mincare pur ecologica la pret rezonabil
Obiectivele pe care mi le-am propus sa le urmaresc in aceasta lucrare sunt:
- promovarea turismului rural in republica Moldova;
- cunoasterea obiectivelor turistice din Moldova;
- studierea literaturii din domeniul turismului;
- ridicarea nivellului de dezvoltare a turismului la un nivel mai inalt.
Primul capitol cuprinde scurte date despre inceputul dezvoltarii turismului si ce a stat la baza dezvoltarii lui in decursul anilor. Deasemenea, am explicat importanta cunoasterii datinilor, obiceiurilor si a traditiilor neamului nostru atit pentru noi cit si pentru a sti cu sa le propunem si turistilor. Acest capitol mai cuprinde descrierea unor obiectice turistice din zona de nord a Republicii Moldova ce prezinta o importanta deosebita in industria turistica, dar care din pacate nu sunt atit de des vizitate de catre turisti, nici autohtoni nici straini.
Cel de al doilea capitol dezvaluie care este influienta autoritatilor locale asupra dezvoltarii si promovarii turismului. Am relatat unele masuri ce duc la stimularea dezvoltarii turismului in Republica Moldova si cum se implica autoritatile publice si comunitatii locale in coordonarea activitatii de turism.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Turismului Rural in Regiunea de Nord a Republicii Moldova.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!