Dezvoltarea unei Aplicatii GIS

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1
1.1. Domeniul si contextul temei 1
1.2. Motivatia alegerii temei 2
1.3. Prezentarea generala a proiectului 3
CAPITOLUL 2. INTRODUCERE IN ARCGIS 4
2.1. Istoric al cartografiei 4
2.2. Introducere in ArcGIS Desktop 9.3 7
2.2.1. Vizualizarea datelor in ArcCatalog 9
2.2.2 Introducere in ArcMap 11
2.3. Introducere in Microsoft Office Access 2007 16
CAPITOLUL 3. PROIECTAREA APLICATIEI GIS 17
3.1. Digitizarea hartii - teoretic 17
3.2 Crearea Bazei de date 21
CAPITOLUL. 4. CREAREA HARTII SI FORMAREA BAZEI DE DATE 26
4.1 Digitizarea hartii - practic 26
4.2. Diagrama bazei de date 29
4.1. Tabele, entitati si atribute 30
CAPITOLUL 5. VIZUALIZAREA APLICATIEI 37
CAPITOLUL 6. CONCLUZII 41
6.1. Concluzii 41
6.2 Posibile directii de dezvoltare 41
Bibliografie 42


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE
1.1. Domeniul si contextul temei
Cea mai simpla definitia care s-ar putea da hartii este aceea de reprezentare micsorata a unei portiuni din suprafata terestra. Definitia enuntata are calitatea de a fi foarte concisa, dar in acelasi timp si neajunsul de a nu reda in intregime continutul notiunii de harta. Acest lucru se constata la o analiza cat de sumara a hartii. In primul rand, se constata ca harta este o reprezentare in plan a suprafetei terestre. 
Problema clasificarii hartilor este foarte importanta pentru orientarea in folosirea si studierea materialului cartografic. 
GIS este acronimul provenit de la Geographic Information System (Sistem Informatic Geografic - uneori tradus in forma SIG in limba romana). Acest sistem e utilizat pentru a crea, stoca, a analiza si prelucra informatii distribuite spatial printr-un proces computerizat. Tehnologia GIS poate fi utilizata in diverse domenii stiintifice cum ar fi: managementul resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie, planificarea rutelor.
Specific unui GIS este modul de organizare a informatiei gestionate. Exista doua tipuri de informatie: una grafica care indica repartitia spatiala a elementelor studiate si alta sub forma de baza de date pentru a stoca atributele asociate acestor elemente (de ex. pentru o sosea lungimea ei, latimea, numarul benzilor, materialul de constructie etc.).
Informatia grafica poate fi de doua feluri: raster sau vectoriala. Grafica raster este o modalitate de reprezentare a imaginilor in aplicatii software sub forma de matrice de pixeli in timp ce grafica vectoriala este o metoda de reprezentare a imaginilor cu ajutorul unor primitive geometrice (puncte, segmente, poligoane), caracterizate de ecuatii matematice. Specific sistemelor GIS este asocierea unui sistem de coordonate geografic matricii de pixeli (la imaginile raster) sau vectorilor - procedeul poarta numele de Georeferentiere. Astfel unui obiect (reprezentat fie printr-o imagine, fie printr-un vector) ii este asociata o pozitie unica in Sistemul Informatic corespunzatoare pozitiei geografice din lumea reala.
Datorita informatiilor asociate graficii, Sistemele Informatice Geografice beneficiaza de toate oportunitatile de interogare pe care le ofera sistemele moderne de baze de date si in plus pot oferi usor analize orientate pe anumite zone geografice - asa numitele harti tematice.
Un exemplu comun de Sistem Informatic Geografic il reprezenta Sistemele de Navigatie. Harta rutiera in forma vectoriala este georeferentiata astfel incat Sistemul de Pozitionare Globala (Global Positioning System - GPS) sa poata indica pozitia exacta a autovehiculului. Planificarea rutei este in fapt o harta tematica obtinuta in urma unei interogari spatiale (cautarea distantei celei mai scurte intre doua puncte) combinata cu o interogare a bazei de date asociate drumurilor din harta astfel incat sa fie respectate o serie de conditii (limitari de viteza, gabarit, sensuri de circulatie, interdictii, etc.).
Datorita impactului pozitiv, sistemele software GIS s-au dezvoltat foarte mult. Exista pe piata un numar foarte mare de produse, atat ale dezvoltatorilor consacrati (ESRI, Intergraph, Autodesk, MapInfo, etc.) dar si de tip Open source (Grass GIS, Quantum GIS, GVSIG, OpenJump, etc.).
Una din metodele care sunt utilizate pentru a crea o harta se numeste digitizare. Digitizarea este procesul prin care pe baza unei harti sunt create obiecte geografice specifice zonei reprezentate, obtinandu-se astfel harti digitale simplificate. Digitizarea poate fi realizata cu ajutorul tabelelor digitizoare sau direct pe ecran.
1.2. Motivatia alegerii temei
Datorita dezvoltarii din ce in ce mai mare a Sistemelor Informationale Geografice (GIS) si a incorporarii acestora in diferite dispozitive si aplicatii, hartile digitale sunt din ce in ce mai cautate. Acestea sunt folosite atat de persoane fizice, cat si de marile companii din domeniul geografic, hirdrografic, turistic, cercetare, automobilisticii, militar, educational, agricol, etc. . Nu cu mult timp in urma aceste harti erau greu de gasit deoarece ele inca se aflau pe suport de hartie sau de carton. Acum orice harta, indiferent de tipul ei, poate fi gasita pe internet la dimensiunile dorite.
Pe ansamblu, hartile digitale si-au demonstrat utilitatea prin volumul imens de informatie si, cu ajutorul GPS-ului, prin localizarea exacta in spatiu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea unei Aplicatii GIS.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!