Dezvoltarea unei Organizatii Furnizoare de Servicii Sociale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL 1: ABORDARI TEORETICE
1.1. Definitii ale organizatiei 6
1.2. Organizatiile ca sistem client al Asistentei Sociale 7
1.3. Definitii ale dezvoltarii organizationale 10
1.4. Istoricul dezvoltarii organizationale 15
1.5. Modelele de dezvoltare organizationala 18
CAPITOLUL 2: PROCESUL DE DEZVOLTARE ORGANIZATIONALA
2.1.Diagnoza 24
2.2. Actiunea/interventia 28
2.3. Managementul schimbarii 29
CAPITOLUL 3: METODOLOGIA CERCETARII
3.1. Obiectivele si universul cercetarii 32
3.2. Metode si tehnici utilizate in culegerea datelor 33
3.3. Studiul organizational centrat pe asociatie/organizatie 35
3.3.1. Istoricul asociatiei 36
3.2.2. Analiza evolutiei asociatiei/organizatiei 38
3.4. Analiza rezultatelor cercetarii 49
CAPITOLUL 4: MANAGEMENTUL SCHIMBARII ORGANIZATIONALE
4.1. Scopul interventiei 52
4.2. Obiectivele interventiei 52
4.3. Metode si tehnici de interventie 52
4.4. Orientarea generala a interventiei 53
4.5. Analiza si interpretarea rezultatelor schimbarii organizationale 57
4.6. Concluzii finale ale interventiei 90
CAPITOLUL 5.: CONSIDERATII FINALE 93
BIBLIOGRAFIE 95
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata, "Dezvoltarea unei organizatii furnizoare de servici sociale", vrea sa surprinda o viziune mai larga a ceea ce inseamna dezvoltarea organizationala a unei organizatii non-profit furnizoare de servicii sociale.
Ideea alegerii temei a venit din experinta practica acumulata in diferite domenii cum ar fi practica si voluntariat pe perioada a celor trei ani de studiu. Am vrut sa imi
descopar abilitatile in domeniul managerial si sa imi pun in practica cunostintele dobandite, deprinderile de conducere, de munca in echipa, de gestionare a timpului si realizare a activitatilor intr-un mod strategic si organizat.
Am considerat de actualitate tema aleasa pe motivul ca intotdeauna sistemul managerial este intr-o continua dinamica si apar noi strategii dupa care organizatiile se ghideaza in realizarea eficienta a activitatilor.
Cel de-al doilea argument pentru care consider ca tema este de actualitate priveste schimbarile care intervin si domeniile la nivelul carora se produc. Astfel este vizat si procesul de dezvoltare al organizatiilor ceea ce reprezinta un indicator in clasamentul de pozitie al organizatiilor/asociatiilor.
In primul capitol este tratata partea de abordare teoretica in care sunt incadrate definitiile organizatiei si a dezvoltarii organizationale, istoricul dezvoltarii organizationale si modele de dezvoltare a organizatiei. Mai concret sunt relatate definitii din perspectivele mai multor autori atat din perioada clasica cat si din cea contemporana si moderna.
Aceste definitii sunt redate cu scopul de a observa evolutia pe care a cunoscut-o organizatia ca si domeniu de-alungul timpului si am explorat diferite modele de dezvoltare organizationala pe care le-am considerat cele mai importante pentru nevoile asociatiei.
Cel de-al doilea capitol prezinta mai intens procesul de dezvoltare al organizatiei folosind ca si termeni cheie urmatorii indicatori enumerati in ordinea efectuarii lor: diagnoza prin activitatea curenta pe care o prezinta, aceea de evaluare, diagnosticare pentru a putea trece in etapa de interventie care presupune ca si activitate rezolvarea si 
gasirea de solutii a situatiilor problematice intalnite in cadrul asociatiei. In final este prezentat managementul schimbarii care implica modul de abordare al schimbarii.
Partea de cercetare prezentata in capitolul al 3-lea, a fost posibila datorita colaborarii cu asociatia Familia Regasita, care mi-a oferit posibilitatea de a-mi exersa abilitatile si de a pune in aplicare pasii necesari unui proces de cercetare, astfel sa-mi pot forma o imagine de ansamblu asupra modului de organizare in asociatie iar in final pe baza nevoilor identificate in raport cu resursele existente sa gasesc solutii viabile pentru rezolvarea situatiilor de dificultate.
In capitolul al 4-lea, este redata structura dupa care a fost conceputa interventia propriu-zisa. Interventia propriu-zisa a presupus asumarea unui rol de facilitator al autoarei lucrarii prin oferirea de informatii si realizarea unei liste de propuneri cu schimbarile necesare la nivelul asociatiei si nevoile identificate. Acestea au vizat implicare din partea personalului, realizarea de activitati si indeplinirea de sarcini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea unei Organizatii Furnizoare de Servicii Sociale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!