Diagnostic si Strategie in Activitatea Financiara a Intreprinderii

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I :
Necesitatea si importanta activitatii de diagnosticare si stabilire a strategiei activitatii intreprinderii.2
Capitolul II :
Diagnostic si strategie la societatea comerciala ZENTIVA SA.14
Concluzii si propunerii.37
Bibliografie.40
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I: 
Necesitatea si importanta activitatii de diagnosticare si stabilire a strategiei activitatii intreprinderii
"Realizarea unui diagnostic global,multidimensional si echilibrat nu presupune neutralizarea instrumentelor propuse de analiza financiara, ci consolidarea ei prin abordari complementare" E.COHEN
Etimologic, cuvantul diagnostic provine din limba greaca, de la ,,diagnostikus", termen care inseamna apt de a discerne, de a delimita cu obiectivitate un subiect oarecare dupa manifestarile acestuia.Diagnosticul presupune aprecierea starii firmei, identificarea posibilelor probleme cu care se confrunta firma si a cauzelor acestora. In economie, analiza financiara este o componenta privilegiata a diagnosticului global.
Analiza financiara furnizeaza un ansamblu de concepte, tehnici si metode care permit tratarea informatiilor interne si externe, interpretarea acestora, emiterea unor judecati de valoare si aprecieri asupra activitatii intreprinderii, in vederea formularii unor recomandari pertinente privind evolutia acesteia, nivelul si calitatea performantelor, gradul de risc intr-un mediu concurential extrem de dinamic.
Analiza financiara prezinta urmatoarele principii de baza:
- investigarea prioritara a aspectelor privind functionalitatea intreprinderii
- abordarea dinamica a comportamentului intreprinderii
- aprecierea rezultatelor in corelatie cu caracteristicile mediului concurential
- evaluarea gradului de vulnerabilitate si de risc.
Un rol deosebit in fundamentarea unor decizii in masura sa integreze cerintele de mai sus revine analizei, respectiv diagnosticului financiar, concretizat in evaluarea complexa a activitatii si rezultatelor intreprinderilor, a perspectivelor sale de dezvoltare, in corelatie cu cerintele pietei si cu exigentele mediului concurential.
Analiza permite conducatorilor intreprinderilor, dar in acelasi timp salariatilor si reprezentatilor acestora sa aprofundeze si sa aprecieze aspecte privind:gradul de coerenta intre nivelul de activitate, rezultatele obtinute si mijloacele alocate,capacitatea intreprinderii de a degaja rezultate si de a se autofinanta,capacitatea de a asigura resursele necesare dezvoltarii si restructurarii in conditiile satisfacerii exigentelor partenerilor,capacitatea asigurarii echilibrului financiar, in cadrul limitelor fixate de creditori si de actionari,capacitatea de a crea valoare economica.
Principalii utilizatori ai analizei situatiilor financiare sunt: gestionarii, actionarii actuali si potentiali, creditorii, personalul intreprinderii, organele fiscale, analistii financiari. Aceste categorii de utilizatori pot adopta decizii privind: gestiunea intreprinderii, cumpararea sau vanzarea de titluri, acordarea sau refuzul unui credit, achizitia totala sau partiala a intreprinderii.
Finalitatea analizei financiare se concretizeaza in diagnosticul financiar, parte distincta a diagnosticului economico-financiar, orientata in special spre functiunea financiar-contabila a intreprinderii. Efectuata in interiorul intreprinderii - analiza interna - sau din exterior de catre organisme specializate, financiar-bancare, sau de specialisti independenti (analisti financiari) - analiza externa - conduce la diagnosticul financiar intern sau extern, cu obiective specifice diversilor utilizatori.
Diagnosticul in viziunea lui J.P Thibaut reprezinta unitatea urmatoarelor etape:
- identificarea disfunctionalitatilor si oportunitatilor;
- analiza situatiei de fapt, cautarea cauzelor interne si externe si stabilirea responsabilitatilor;
- propunerea programelor de activitate si a masurilor de redresare sau de ameliorare a rezultatelor;
- aplicarea masurilor propuse;
- controlul realizarii obiectivelor de redresare sau ameliorare.
Formularea concluziilor diagnosticului presupune raportarea la anumite referinte. In economie rezultatele pe care le obtinem in urma analizei - financiare nu le putem raporta decat la acele referinte a caror semnificatie este de cele mai multe ori discutabila, chiar daca exista imbunatatiri in ceea ce priveste informatiile statistice referitoare la comportamentul economico - financiar al intreprinderii, mai ales in cazul intreprinderilor aflate in dificultate.Exista diferite moduri prin care o intreprindere se poate afla in dificultate; de exemplu pot exista intreprinderi care cunosc dificultati de plata in conditiile in care prezinta un fond de rulment pozitiv sau pot exista firme care prezinta o solvabilitate satisfacatoare cu un fond de rulment negativ.
Obiectivele diagnosticului se pot modifica in functie de factori care actioneaza asupra unui fenomen, de natura factorilor sau de mecanismul, din care fac parte acestia, prin care concura la formarea si/sau modificarea rezultatelor.Acestea se modifica in timp, in stransa legatura cu evolutia sistemului economic, social, global, dar si cu faza de maturitate parcursa de intreprindere.


Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Coban , Stela - Mariana , Analiza - diagnostic in stategia financiara a firmei Bucuresti , Editura ASE, 1999
2. Lloyd L. Byars, Leslie W. Rue si Shaker A. Zahra, "Strategic management " Chicago ; Bogota ; Boston ; IRWIN , 1996 
3. David, Fred R. ," Strategic management: concepts and cases " Pearson Education International , 2003
4. Tuturea Moise , Marginean Sorin , Florea Liviu , Bucure Liviu , "Bazele managementului Sibiu , Editura Universitara "Lucian Blaga",1999
5. Stancu Ion I. , "Finante : teoria pietelor financiare , finantele intreprinderilor , analiza si gestiunea financiara" Bucuresti ,editura Economica , 1996
6. Valceanu Gheorghe, Robu Vasile, Georgescu Nicolae, ,,Analiza economico - financiara" Bucuresti, Editura Economica, 2005
7. Ilie Vasile, " Gestiunea financiara a intreprinderii" Bucuresti, Editura Meteor Press, 2005
8. Niculescu Maria, ,,Diagnostic global strategic - Diagnostic financiar" Bucuresti, Editura Economica, 2003
9. Michael E. Porter, "Strategie concurentiala - Manual de supravietuire si crestere a firmelor in conditiile economiei de piata" Bucuresti, Editura Teora, 2001
10. Petcu Monica, ,,Analiza economico - financiara a intreprinderii. Probleme, abordari, metode, aplicatii" Bucuresti, Editura Economica, 2003
11. www.cnvmr.ro
12. www.zentiva.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!