Diagnosticul Financiar al Firmei SC Lift-ARG SRL

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Diagnosticul financiar consta intr-un ansamblu de instrumente si metode care permit aprecierea situatiei financiare si a performantelor unei intreprinderi.
Scopul diagnosticului financiar este de a aprecia situatia financiara a intreprinderii. Pe baza acestui diagnostic are loc elaborarea unei noi strategii de mentinere si dezvoltare in mediul specific economiei locale. In sens general, finalitatea diagnosticului financiar consta in oferirea de informatii financiare atat celor din interiorul intreprinderii, cat si celor interesati din afara acesteia.
Cand problema diagnosticului este pusa din interiorul intreprinderii (diagnostic financiar intern) utilizatorii pot fi conducatorii, actionarii actuali sau salariatii. Obiectivul urmarit in acest caz este de a detecta eventuale situatii de dezechilibru financiar si de a adopta noi decizii de gestionare a intreprinderii. Aceste decizii se bazeaza pe identificarea originii si cauzelor dezechilibrelor, pe de o parte, iar pe de alta parte, pe stabilirea masurilor de remediere a dezechilibrelor.
Cand problema este pusa din exteriorul intreprinderii (diagnostic financiar extern) utilizatorii pot fi analistii financiari, actionarii potentiali, organisme bancare si financiare sau chiar statul. Obiectivul urmarit este capacitatea financiara a intreprinderii de a genera profit, capacitatea intreprinderii de a-si onora obligatiile pe termen scurt sau lung (lichiditatea si solvabilitatea intreprinderii), precum si valoarea intreprinderii.
De cele mai multe ori utilizatorii externi au nevoie de un diagnostic financiar fie pentru acordarea de credite intreprinderilor (in special bancile), fie pentru luarea deciziilor de patrundere in capitalul unei intreprinderi (actionari potentiali sau alte intreprinderi).
Atat analiza pe plan intern cat si cel extern are ca obiectiv aprecierea performantelor intreprinderii si a riscurilor la care aceasta este pusa si urmaresc: analiza rentabilitatii; analiza riscului si analiza valorii intreprinderii.
De obicei, diagnosticul este efectuat numai in caz de grave dificultati sau cand cineva cere o astfel de lucrare. Independent de rezultatele inregistrate de intreprindere sau de desfasurarea evenimentelor, elaborarea unui diagnostic financiar trebuie sa aiba loc periodic. Diagnosticul financiar identifica factorii favorabili si nefavorabili care vor afecta activitatea viitoare a intreprinderii.
De cele mai multe ori informatiile diagnosticului financiar trebuie completate cu informatii referitoare la mediul extern al intreprinderii (starea economiei, a sectorului de activitate), informatii referitoare la potentialul tehnic si uman, potential comercial si juridic, managementul intreprinderii (informatii dependente de intreprinderi). Toate aceste elemente influenteaza performantele financiare ale intreprinderii determinand, in final, competitivitatea acesteia.
Folosind metode si tehnici specifice, diagnosticul financiar permite aprecierea situatiei financiare trecuta si actuala, pe baza informatiilor furnizate pentru luarea deciziilor de catre conducere acesta vizeaza viitorul.
Informatiile necesare pentru efectuarea diagnosticului financiar sunt preluate din situatiile financiare simplificate care cuprind: bilantul, contul de profit si pierdere, anexa la bilant.
Diagnosticul financiar - este un instrument al analizei financiare. Analiza financiara, ca un studiu metodic al situatiei financiare, foloseste instrumente si mijloace specifice adaptate scopului urmarit si conduce la un diagnostic financiar al intreprinderii; care este o componenta a diagnosticului general (economico-financiar).
Termenul "diagnostic", preluat din grecescul "diagnostikos" (apt de a cunoaste), imprumutat din practica medicinei, este un demers care vizeaza recunoasterea anumitor "boli" dupa "simptomele" lor, in vederea descoperirii cauzelor si instituirii "terapiei". Diagnosticul financiar, elaborat pe baza analizei financiare, procedeaza in acelasi mod, avand cateva obiective generale: 
- analiza cresterii si rentabilitatii prin fluxuri;
- evidentierea disfunctionalitatilor sau elementelor nefavorabile in situatia financiara si a performantelor intreprinderii;
- identificarea cauzelor dificultatilor prezente sau viitoare ale intreprinderii;
- prezentarea perspectivelor probabile de evolutie a intreprinderii si propunerea unor actiuni pentru ameliorarea sau redresarea situatiei si a performantelor intreprinderii.
Diagnosticul financiar presupune, asadar, unele judecati asupra sanatatii financiare a intreprinderii, "punctele forte" si "punctele slabe" ale gestiunii financiare, prin care se pot aprecia performantele si riscurile trecute, prezente si viitoare si masurile ce se impun.
Obiectivele diagnosticului financiar, subordonate scopului diversilor utilizatori interni sau externi, poate fi efectuat atat din interiorul cat si din exteriorul intreprinderii. Studiul contului de rezultat da o viziune dinamica a activitatii, deoarece variabilele sale sunt in principiu fluxuri, care decurg din ciclul de exploatare, permitand intelegerea modului in care este format rezultatul: fluxurile de intrari (veniturile) si fluxurile de iesiri (cheltuielile).
Obiectivele diagnosticului financiar interior vizeaza punctul de vedere al actionarilor si al participantilor la viata intreprinderii (angajati si manageri). Se urmareste: 
- Daca structurile financiare ale intreprinderii sunt echilibrate, in sensul aptitudinii intreprinderii de a face fata angajamentelor pe termen scurt, mediu si lung, ceea ce impune examinarea situatiei trezoreriei si a lichiditatii intreprinderii. In echilibrul financiar al intreprinderii se reflecta performantele intreprinderii, fiind necesara cunoasterea marimii principalelor rezultate si a modului in care s-au format si repartizat ele intre partenerii interni si externi ai intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticul Financiar al Firmei SC Lift-ARG SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Nadejda Botnari, Finantele intreprinderii. - Chisinau 2006. p. 175-183
Mihaela Onofrei, Finantele intreprinderii. - Editura Economica, Bucuresti 2004, p. 283-288.
Nicolae Hoanta, Finantele intreprinderii. - Editura Continent, Sibiu, 1996. p. 306-308
Ilie Vasile, Gestiunea financiara a intreprinderii. - Bucuresti, 1997. p. 69-76
Natalia Bancila, Evaluarea financiara a intreprinderii (curs universitar pentru studentii facultatilor de economie si finante). - Chisinau, 2005. p. 88-108
Mihai Toma, Felicia Alexandru, Finante si gestiune financiara de intreprindere. - Editura Economica, Bucuresti. p. 348-357
Miahi Toma, Finante si gestiune financiara. - Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1994. p. 176-187
A. Isfanescu, Analiza economico-financiara. - Editura Economica, Bucuresti 1999
Ph. Avare, L. Ravary, G. Legros, P. Lemonnier, Gestiune si Analiza Financiara. - Editura Economica, Bucuresti, 2002. p. 467-470
http://www.studentie.ro/Referat_MANAGEMENT_FINANCIAR-nrciteste13128.html
http://facultate.regielive.ro/proiecte/economie/indicatori_ai_rentabilitatii_in_teoria_si_practica_mondiala-10844.html
http://ariciulanalist.blogspot.com/2007/03/viteza-de-rotatie-stocurilor.html
www.bizcity.ro/afacerea-ta/rolul-managementului-financiar-in-dezvoltarea-afacerii-31911.html
http://www.preferatele.com/docs/economie/8/diagnosticul-intrepr6.php
http://www.referatele.com/referate/economie/
http://www.cnaa.acad.md


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!