Distribuția și logistica produselor

Cuprins licență Cum descarc?

CAPITOLUL 1 2
PREZENTAREA FIRMEI 2
1.1. Scurt istoric 2
1.2.Obiectul de activitate al firmei 4
1.3.Managementul si personalul firmei 4
CAPITOLUL 2 9
ROLUL LOGISTICII 9
2.1. Definirea si rolul logisticii 9
2.2. Activitati incluse in Managentul Logistic 11
2.3. Rolul logisticii in cadrul intreprinderii 13
2.4. Importanta organizarii logisticii 16
2.5. Logistica -  sursa de profitabilitate 16
CAPITOLUL 3 
SISTEMUL DE DISTRIBUTIE COMPONENTA A LOGISTICII 20
3.1.Canale de distributie. Elemente definitorii . 20
3.2. Structura canalelor de distributie 23
3.3. Masurarea performantei canalelor de distributie 25
3.4. Membrii canalului de distributie 30
3.4.1. Selectarea, motivarea si controlul membrilor 31
3.5. Organizarea distributiei la SC Dorna Lactosan SA 33
CAPITOLUL 4 48
SERVICIUL CATRE CLIENTI 48
4.1. Elementele serviciului catre clienti. 48
4.2. Strategia serviciului catre clienti 50
4.3. Metode de determinare a strategiei serviciului catre clienti 54
CAPITOLUL 5 57
CONCLUZII SI PROPUNERI 57
Bibligrafie 60


Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL I
PREZENTAREA FIRMEI
1.1. Scurt istoric
Numele societatii: S.C Dorna Lactosan S.A.
Nr. inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului: J33/482/18.08.1997
Cod fiscal si autoritatea fiscala tutelara: R9689910
Obiectul de activitate. Fabricarea produselor lactate si a branzeturior.
S.C Dorna Lactosan S.A. a pornit activitatea productiva in 15 decembrie 1998 obtinand intial doua sortimente de lapte, doua sortimente de smantana. Laptele ambalat la cutii de 1000ml cu grasimi de 1,5% si 3,3% iar smantana ambalata la cutii de 200ml si 1000ml cu grasimi de 32% si 15%. Ulterior a fost achizitionat un utilaj ce a facut posibila ambalarea laptelui la pungi de 500ml. Cresterea cantitatii de materie prima achizitionata a determinat inchirierea a doua sectii de productie pentru cascavaluri si o sectie pentru productia de svaiter.
Obiectivele
Obiectivele pe termen lung ale firmei sunt asumarea unor responsabilitati atat economice cat si sociale. In esenta, prin demersurile facute impreuna cu Guvernul Romaniei, firma achizitioneaza lapte materie prima dintr-un sistem de ferme BIO, a caror constructie Lactate Dobrogene a finantat-o in proportie de 50%. Aceasta activitate a imbunatati calitatea si cantitatea laptelui procesat, si a deschis perspective pentru micii gospodari din zona ce cresc animale de rasa cu o productie mare de lapte in conditii de igiena europene, 
Pe termen mediu obiectivul principal este dezvoltarea de noi produse. Departamentul de cercetare -  dezvoltare produse noi infiintat in anul 2004 are o activitate directionata intensiv spre produse lactate dietetice, cu arome, destinate femeilor sau copiilor. Acest obiectiv este o tinta mai veche a firmei ale carei eforturi au fost initial canalizate spre scolarizarea de tineri absolventi romani in institute Europene a caror munca nu se va materializa in termen scurt.
Pe termen scurt obiectivele sunt urmarite lunar si in principal se refera la eficienta operationala, productivitate si profitabilitate, la imaginea firmei si cota de piata, la conditiile de munca, 
Forma juridica si un scurt istoric de la data infiintarii, cu mentionarea evenimentelor majore din activitatea acesteia:
Societate comerciala pe actiuni, S.C. Dorna Lactosan S.A. s-a constituit in luna august 1997, propunandu-si ca obiect de activitate colectarea si producerea laptelui si smantanii UHT. Anii 1997 si 1998 sunt cei in care s-a constituit fabrica, centrele de colectare, s-au montat utilajele, s-au facut probele tehnologice astfel incat dupa 15 decembrie 1998 a inceput productia sortimentelor de lapte si smantana UHT, sub sigla La Dorna.
Primele produse au fost, asa cum am amintit, laptele si smantana UHT, urmand apoi branzeturile (svaiter, diferite sortimente de cascaval), untul.
Ca o recunoastere a calitatii deosebite a produselor noastre, in toamna anului 1999 s-au inceput, la soliciarea furnizorului pentru Romania al lantului de fast-food, Mc Donald's firma Romdis Bucuresti, testele pentru produsele Sundae Mix si Shake Mix, pe baza instructiunilor tehnologice aprobate de compania Mc Donald's, cu respectarea normelor sanitar-veterinare. 
Reusita testelor a determinat o colaborare reciproc avantajoasa, astfel ca in prezent suntem furnizori pentru aceste sortimente, volumul productiei acestora depinde direct de dinamica vanzarilor din restaurantele Mc Donald's.
In vara anului 2000 au demersurile obtinerii certificarii furnizorilor de lapte ca produs bio, ecologic, de catre firma BCS Oko-Garantie GmbH Nurnberg, Germania., in prezent fiind avizate favorabil zonele de colectare Panaci, Cosna, Poiana Negri, Poiana Stampei,Neagra Sarului, Saru Dornei si Dorna Candrenilor.
Produsele noastre au fost testate de laboratoare acreditate in Romania (ICA Bucuresti, Ministerul Sanatatii, Laboratorul Bucur-Obor al Directiei Sanitar Veterinare), obtinandu-se avizul de export in tarile Uniunii Europene pentru lapte si smantana UHT, cu specificatia de stampila L22.
Structura capitalului social si evolutia acestuia de la infiintare (conform ultimei cereri de inscriere de mentiuni la Oficiul Registrului Comertului) : valoarea capitalului social subscris si varsat si structura actionariatului, cu mentionarea numelor, datelor de identificare ale asociatilor/ actionarilor si procentul de capital social detinut de acestia. Numai pentru societatile publice pe actiuni se vor mentiona doar actionarii semnificativi (minim 5% din capitalul social).
Informatii referitoare la locul desfasurarii activitatii :
Activitatea de productie pentru produsele UHT se desfasoara in fabrica nou construita din satul Floreni, al comunei Dorna Candrenilor, din judetul Suceava.Satul Floreni este situat la 10 km de orasul Vatra Dornei pe drumul european E576, care leaga Vatra Dornei de Bistrita.
Materia prima necesara obtinerii produselor La Dorna este achizitionata de la micii fermieri din Bazinul Dornelor, zona Campulung Moldovenesc, zona Radauti si Suceava (judetul Suceava).
Judetul Suceava este o regiune cu traditie in cresterea animalelor, de aceea pentru multi locuitori cresterea animalelor este principala ocupatie si datorita restrangerii activitatilor industriale dupa revolutie, a devenit principala sursa de venit. Prin constructia acestei fabrici de prelucrare a laptelui UHT pentru locuitorii din zona s-au creat noi locuri de munca angajandu-se personalul din imprejurimi si de asemenea agricultorii de pe aceste meleaguri au posibilitatea sa predea laptele rezultat de pe urma cresterii vacilor


Fisiere în arhivă (1):

  • Distributia si logistica produselor.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Bucklin L. P., Competition and Evaluation in the Trades, Editura Prentice Hall, New Jersez, 1972
2. Douglas L., Strategic Logistic, Editura Homervood -  Management, Boston, 1992
3. Gattorna I., Managementul Logistic si Distributiei, Editura Teora, Bucuresti, 1999
4. Harrington, J.H., Harrington J.S., Managementul Total in Firma Secolului XXI, Editura Teora, Bucuresti, 2000
5. Iliesti L., Distributia si logistica produselor, Editura Biblioteca Revistei Familia, Oradea, 1995
6. Ilies L., Managementul intreprinderii, Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2000
7. Ilies L., managementul logistic, Editura Dacia, Cluj Napoca, 2003
8. Koller P., Managementul marketingului, Editura Teora, Bucuresti, 1997
9. Koller P., Saunders, J., Principiile marketingului, Editura Teora, Bucuresti, 1997
10. Lazar Ioan, Comportamentul consumatorului, Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2001
11. Porter M., Avantajul concurential, Editura Teora, Bucuresti, 2001


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!