Dream Dance - Marketingul dansului sportiv

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
CAPITOLUL I: Marketingul sportiv 5
I.1 Introducere in marketingul sportiv 5
I.2 Marketingul prin sport 8
I.3 Asocierea identitatii profesionale a unui sportiv pentru realizarea promovarii 9
I.4 Marketingul pentru sport 10
I.5 Marketing-management in sport 10
I.6 Sponsorizarea 12
I.7 Asocierea de imagine cu un sportiv/echipa (endorsement) 14
Capitolul II: Marketingul sportiv in dansul sportiv 15
II.1 Introducere in dansul sportiv 15
II.2 Dansul in societate 15
II.3 Marketingul dansului sportiv 16
II.4 Marketingul artei spectacolelor 19
II.5 Practica si implicatiile acesteia 22
II.6 Marketingul evenimentelor 23
Capitolul III: Activitatea personala in studioul de dans sportiv Dream Dance 25
III.1 Prezentare 25
III.2 Realizarea unei strategii de marketing 26
III.3 Studiu de caz 34
Concluzii 42
Bibliografie 43


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Dansul de societate reprezinta un set de dansuri in pereche, care se bucura din punct de vedere social, cat si din punct de vedere competitiv de atentie in intreaga lume. Datorita performantelor sale si aspectelor de divertisment, dansul de societate este prezent pe scena, in filme si in televiziune. Cu toate acestea, odata cu aparitia dansului sportiv in timpurile moderne, termenul a devenit mai restrictionat si se refera in mod traditional la cele cinci dansuri standard si cinci dansuri latino.
Prima redactare a celor mai vechi dansuri de salon a fost inregistrata spre sfarsitul secolului al XVI-lea, cand Jehan Tabourot, sub denumirea de "Thoinot-Arbeau", a publicat in 1588 Orchesographie, un studiu al dansului social renascentist francez din secolul al 16-lea.(Wikipedia ,,ballroom dance" )
Lucrarea de fata are ca scop propunerea unui nou mod de abordare si aducerea in discutie a mediului de marketing pe care il prezinta dansul de societate. Aceasta ramura a marketingului a fost de-a lungul timpului abordata in diverse lucrari de specialitate in moduri diferite. Unele lucrari asociaza acest mediu cu sponsorizarea, cu asocierea de imagine si celelalte instrumente specifice, pana la opinii ce considera marketingul sportiv o noua ramura per total cu uneltele specifice mediului traditional de marketing si nu numai.
,,Ansamblu de miscari ritmatice, variate, ale corpului omenesc, executate de obicei in ritmul unei melodii, cu caracter ritual, artistic sau de divertisment" (DEX Online 2018), aceasta este definitia dansului. Cu toate acestea, in dansul de societate se preda cu vehementa partea sportiva pe care o prezinta modul acesta de exprimare. Ca rezultat, acest sport nu are parte de un mediu de marketing stabil deoarece nu se respecta pe deplin caracterul istoric, sau provenienta, impreuna cu partea emotionala implicit prezenta in miscarile de dans ce pot fi exprimate foarte estetic in mediul video sau cel al spectacolelor, mediu ce este slab sau deloc dezvoltat in cadrul acestui sport . 
Lucrarea are 4 capitole ce prezinta succint conceptia personala asupra temei alese.
Primul capitol, intitulat ,,Marketingul sportiv", contine o redactare a ideilor si definitiilor marketingului sportiv ale unor autori din domeniu, ale caror perceptii asupra domeniului sunt impartite in mai multe categorii. In acest capitol sunt prezentate definitii ce asociaza marketingul sportiv cu sponsorizarea cat si definitii ce clasifica acest mediu ca o alta ramura a marketingului traditional ce contine diverse metode si instrumente de promovare specifice. 
,,Marketingul sportiv in dansul sportiv", capitolul doi, intentioneaza sa descrie mediul actual de marketing al dansului sportiv, impreuna cu o scurta prezentare a istoricului dansului de societate, plus efectele marketingului asupra dansului impreuna cu diverse moduri de abordare in acest domeniu.
Capitolul trei reprezinta activitatea preliminara de penetrare a pietei a studioului de dans de societate Dream Dance plus partea aplicativa a acestei lucrari, fiind intitulat ,,Activitatea studioului de dans sportiv Dream Dance". Cuprinde o scurta prezentare a clubului impreuna cu scopurile acestei asociatii, realizarea personala a unei strategii de marketing impreuna cu studiul de caz ce reprezinta modul in care consumatorul roman percepe acest mediu sportiv, cum ar trebui abordat mediul vizual cat si rezultatul interactiunii cu dansul de societate.
Mediul de marketing in dansul sportiv este un concept ce este foarte usor evitat de catre cluburile de dans din Romania, majoritatea folosid tehninici precum: impartitul pliantelor pe la scoli, afisele publicitare, evenimente precum nunti si botezuri, organizarea spectacolelor locale si organizarea competitiilor sportive. Insa pentru a putea extinde aria de desfasurare a activitatii sportive si pentru a putea atrage diverse categorii de consumatori, trebuie ca mediul de marketing sa cunoasca o anumita restructurare si reorganizare ce se poate realiza relativ usor implicand membrii participanti ai cluburilor de dans.


Fisiere în arhivă (1):

  • Dream Dance - Marketingul dansului sportiv.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Alonzo, V. 1994, The Wild World of Sports Marketing, in ,,Incentive", SUA, p. 53
2. Cant, M. (2012). Service quality and spectator satisfaction on university sporting grounds. ,,International Business & Economics Research Journal 11" (12), p. 1311-1324.
3. Constantinescu, M. & Gheorghe, D.C. (2015), ,,Marketing sportiv", Ed. ASE, Bucuresti, p. 31-40
4. D'Alonzo, K.T., & Cortese, L.B. (2007). O investigatie a obiceiurilor si a activitatilor fizice printre tinerele din Costa Rica. ,, Journal of Transcultural Nursing", 18(3), p. 201-207
5. Deighan, M. A. (2005). Flexibility in dance. ,,Journal of Dance Medicine and Science", 9(1), p. 13- 17
6. DeVous, S. (1994), Sport Marketing, in ,,Incentive" ,SUA, p. 24
7. Fullerton, S., Merz, G.R, (2008), ,,The Four Domains of Sports Marketing: A Conceptual Framework", Sport Marketing Quartell, nr. 17, p. 97, p. 90-108
8. Gardan, D. A. (2016) ,,Marketing in sport" editura Universitara p. 146
9. Lewis , G, Appenzeller, H (1985), ,,Successful sport management", Virginia , Michigan, SUA; din Van Heerden, p. 47
10. Martensen, A., & Gronholdt, L. (2008). How events work: understanding consumer responses to event marketing. Innovative Marketing, 4(4), 44-56
11. Olteanu V. (2002), ,,Management-marketing: o provocare stiintifica", Ed. Ecomar, Bucuresti, p. 27
12. Oprisan, V. (2001), ,,Marketing si comunicare in sport", Ed. Uranus, Bucuresti, p. 51
13. Parkhouse, B.L. (1996), ,,The management of sport -  Its foundation and application", 2nd Edition, Mosby, Saint Louis, USA, p. 46)
14. Pop, N. Al (2000), Marketing strategic, Editura Economica, Bucuresti, p. 50
15. Schiffman, L. G. & Kanuk, L. L. (2000). ,,Consumer Behavior", 8th ed. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall
16. Schlossberg, H. (1996), ,,Sports Marketing", Blackwell Publisher, Massachusetts, USA, p. 46
17. Smith, A. (2008), Introduction to sport marketing, Elsevier, UK, p. 175
18. Statutul ASOCIATIEI CLUB DE DANS SPORTIV DREAM DANCE
Resurse Internet
-  Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Ballroom_dance
-  Definitie preluata de pe pagina web : https://dexonline.ro/definitie/dans 
-  Origins Project -  ASU, ,,The Storytelling of Science" 2013
-  McCarthy, F.K., & Jinnett, K. (2001). ,,A new framework for building participation in the arts." United States: RAND Corporation. Linkul cu informatiile: http://www.wallacefoundation.org/knowledge-center/pages/new-framework-for-building-participation-in-the-arts.aspx


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!