Eficientizarea Sistemului Informational in Cadrul Intreprinderii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Aspecte teoretice ale managementului sistemului informational 6 
1.1. Sistemul informational - componenta de baza a mangementului informational 6
1.2.Tipologia sistemelor informationale 10
1.3. Rationalizarea sistemului informational 20
Capitolul 2. Analiza economico-financiara a intreprinderii ,, Tainele Tibetului" SRL 29
2.1.Caracteristica generala a intreprinderii SRL ,, Tainele Tibetului " 29
2.2. Analiza economico- financiara a intreprinderii 32
2.3 Analiza structurii organizatorice a intreprinderii 48
Capitolul 3. Analiza sistemului informational in cadrul S.R.L. ,,Tainele Tibetului" 52
3.1. Proiectarea si fuctionarea sistemului informational in cadrul intreprinderii 52
3.2. Metode si mijloace informationale utilizate in cadrul intreprinderii 55
3.3.Punctele tari si slabe ale sistemului informational din cadrul intreprinderii 59
Capitolul 4. Proiectul de eficientizare a sistemului informational in cadrul intreprinderii ,, Tainele Tibetului " SRL 63
4.1. Modalitati de crestere a eficientei si proiectul ajustarii sistemului informational in cadrul 
intreprinderii 63
4.2. Evaluarea eficientei proiectului 69
Incheiere 74 Bibliografie 77 Adnotatii 79


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
<< Capacitatea unei organizatii de a invata, si de a transforma
invatarea in actiune, rapid, este avantajul competitiv suprem >> 
Jack Welch, Presedinte, General Electric
Actualitatea temei investigate. Societatea informationala este societatea in care producerea si consumul de informatie este cel mai important tip de activitate, informatia este recunoscuta drept resursa principala, tehnologiile informatiei si comunicatiilor sint tehnologii de baza, iar mediul informational, impreuna cu cel social si cel ecologic - un mediu de existenta a omului. Majoritatea companiilor folosesc tehnologia digitala pentru a-si monitoriza operatiile elementare: pentru desfasurarea sistemelor de productie, pentru a genera facturi si liste cu consumatori, pentru a-si face contabilitatea, pentru a calcula impozitele. Dar acestea sunt doar automatizari ale vechilor procese. 
Prea multi manageri par sa se fi obisnuit deja cu faptul ca informatia nu ajunge la timp acolo unde trebuie. Oamenii traiesc de atata timp fara a fi avut informatia la indemana, incat nici macar nu-si dau seama ce pierd.
Nici chiar companiile care au facut investitii semnificative in IT(Informational Tehnologies) nu obtin maximum de eficienta posibila. Interesant este faptul ca acest lucru - prapastia dintre investitii si rezultate - nu scade cheltuielile pentru tehnologie. De fapt, majoritatea companiilor au investit in elementele de baza pentru birouri: calculatoare pentru aplicatii productive, retele de calculatoare si posta electronica pentru comunicare. Investitia unei companii obisnuite in tehnologia care i-ar putea oferi un flux de informatie eficient este de 80% din totalul investitiilor realizate, iar beneficiile obtinute nu se ridica, in general, la mai mult de 20% din realizarile posibile. Diferenta atat de mare dintre cheltuieli si rezultatele unei companii izvoraste din faptul ca oamenii nu inteleg ceea ce este posibil si nu observa potentialul in folosirea tehnologiei pentru a raspandi informatia foarte repede, catre toti angajatii din firma.
Managementul informational in cadrul intreprinderilor din economia nationala este slab dezvoltat ceea ce contribuie la o gestionare mai dificila a tuturor activitatilor firmei. Drept dovada a acestui fapt este lipsa unei infrastructuri adecvate a informatiei care circula in interiorul organizatiei, ceea ce duce la perceperea informatiei, deseori cu intarziere sau incorecte ce provoaca incapacitatea conducerii de a reactiona la schimbarile mediului de afaceri. Una din cauzele ce influenteaza existenta unui management informational slab dezvoltat este lipsa de investitii suficiente, care ar solutiona aceste probleme grave.
Informatia joaca un rol decisiv in cadrul unei economii de piata, activitatile in cadrul acesteia fiind gestionate de informatie, iar cel care detine informatia, poseda si puterea in luarea celor mai bune decizii, atribuindu-i un avantaj fata de concurenta. Valoarea informatiei este astazi imensa: ea a devenit simbolul puterii celui ce o detine. Informatia a devenit pentru intreprinderile contemporane o materie prima, ce este prezenta peste tot, devenind un potential strategic. 
Scopul lucrarii. Scopul rezida in studierea amanuntita a temei si evidentierea specificului sistemului informational in cadrul unei organizatii si a rolului acestuia intru dezvoltarea progresiva a oricarei firme. 
Obiectivele care au stat la baza elaborarii acestei lucrari:
1. Delimitarea principalelor probleme cu care se confrunta intreprinderea in vederea detinerii unui sistem informational bine dezvoltat.
2. Determinarea cauzelor si a factorilor care au dus la aparitia acestor dificultati intalnite de conducerea intreprinderilor in realizarea obiectivelor ce tin de fluxul informational.
3. Analiza principalelor motive ce nu permit unei organizatii de a-si dezvolta un management informational modern, cu rezultate esentiale in dezvoltarea intregii intreprinderi. 
4. Evidentierea metodelor si tehnicilor de rationalizare a sistemului informational in cadrul firmelor din economia nationala.
5. Determinarea consecintelor care apar in urma existentei unui management informational defect. 
In cercetare au fost utilizate mai multe metode de analiza, cum ar fi deductia si inductia, precum si metode de rationalizare a managementului informational: metode de imbunatatire a circulatiei informatiei in cadrul firmei utilizand tehnologiile moderne, propuse de catre co-infiintatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, caile de imbunatatire a sistemului informational expuse de diversi autori in vederea includerii angajatilor cit si rolul acestora intru fluxul informational. 
Intru realizarea obiectivelor stabilite lucrarea se structureaza in: introducere, patru capitole a cate trei-patru paragrafe fiecare, concluzii de rigoare privind aceasta lucrare si bibliografie. 
Primul capitol, intitulat " Aspecte teoretice ale managementului sistemului informational", cuprinde o viziune larga a managementului informational, precum si o caracterizare succinta a metodelor si mijloacelor de tratare, prelucrare a informatiilor si rolul esential pe care il poseda acestea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficientizarea Sistemului Informational in Cadrul Intreprinderii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!