Elaborarea a unei Pagini Web

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Ca si altele tehnologii "mari", reteaua mondiala de calculatoare INTERNET se datoreaza nasterea sa "razboiului rece", in acel timp a aparut ideia de Internet. Internet-ul este recunoscut de catre savanti ca un fenomen foarte important in dezvoltarea omenirii de mai departe si este egalat cu alte descoperiri ca cum ar fi: motorul cu ardere interna, becul electric si calculatorul personal. Se considera ca incepand cu 1988, volumul resurselor Internetul-ui cu fiecare an se dubleaza. Internetul castiga cu 3,5 mai multi utilizatori si simpatizanti decat televiziunea de la aparitia ei. 
Cu cat mai mult este intrebuintat INTERNET-ul cu atat apar mai multe site-uri noi, pagini web, portaluri internationale s.a. Pentru elaborarea site-urilor sau a paginilor web sunt folosite mai multe tehnologii ca de exemplu: Limbajul HTML, Javascript, XML, Perl s.a. Datorita unor avantaje, limbajul HTML domina celelalte tehnologii de elaborare. Eu in lucrare de diploma voi descrie fiecare tehnologie, dar mai mult ma voi opri asupra limbajului HTML.
Odata cu dezvoltarea tehnologiilor de comunicare prin Web, a aparut necesitatea generarii dinamice a continutului paginilor. Cu alte cuvinte a efectua o legatura intre sistemul de operare, sub care lucreaza web-serverul, si pagina web generata de server la cererea clientului. Deci a aparut necesitatea de a rula aplicatii in sistemul de operare care efectuand careva operatii ar intoarce rezultatul direct pe pagina. Asa a aparut standardul CGI (Common Gateway Interface) care a permis programatorilor sa scrie aplicatii de acest gen. Dezvoltarea de mai departe a tehnologiilor de creare a aplicatiilor Web pe servere a dus la aparitia unor probleme ca: divizarea paginii generate, sau altfel spus divizarea codului HTML, generat de insasi aplicatia generatoare de cod. Aplicatia simplifica elaborarea servleturilor prin separarea programarii propriu zise de design-ul paginilor: Designer-ii creeaza template-uri cu ajutorul limbajului de criptare al aplicatiei. 
Programatorii lucreaza in Java, fara a utiliza HTML, JavaScript sau alte limbaje de prezentare. Filozofia aplicatiei poate fi expusa asa:
Lucrurile de care nu va pasa trebuie sa dispara din fata D-sta.
Altfel spus un developer de soft (chiar daca este si un designer de pagini Web) doreste sa se gandeasca numai la compunerea codului programei. Se gandeste la structura de date, obiecte si fluxul de informatii. Nu doreste sa fie deranjat de sintaxa HTML si il deranjeaza faptul ca trebuie sa includa in codul programului si bucati de cod HTML sau JavaScript.
Ca web designer (chiar daca este si programator) doreste sa se gandeasca despre modul cum vor arata lucrurile. El trage atentie culorilor, cat spatiu sa lase intre sectii, cum trebuie sa fie organizata pagina, si relatiile dintre obiectele de pe pagina. Nu doreste sa fie deranjat de sintaxa complicata a software-lui, si nici nu-i place sa editeze codul programei ca sa schimbe modul cum arata o tabela.
1 TEHNOLOGII DE ELABORARE A PAGINILOR WEB
In acest compartiment se descriu tehnologiile utilizate in elaborarea proiectului dat. SGML, HTML si XML sunt standardele cu care interfateaza aplicatia server elaborata. Indispensabil in crearea paginilor Web, HTML este un descendent al limbajului SGML, folosit pentru dezvoltarea de documente hiper-text accesibile prin Internet. Acest punct trece in proiect o serie din caracteristicile, implementarile si tendintele acestui limbaj.
1.1 Notiuni generale despre WWW (World Wide Web)
Unul din primele elemente fundamentale ale WWW (World Wide Web) este HTML (Hypertext Markup Language), care descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web. 
WWW este un sistem distribuit de hipermedia functionand in mod client-server prin Internet. Sistemul pune la dispozitie informatiile sub forma de hipertext (mixtura intre text, grafica, elemente multi-media, plus referinte incrucisate). Pentru a capata acces la WWW, utilizatorul va fi nevoit sa foloseasca un program client (user-agent) cum ar fi Lynx (in mod text) sau Mosaic si Netscape (in mod grafic) si bineinteles va trebui sa cunoasca localizarea fizica a documentului dorit. Localizarea unui document hiper-text se exprima sub forma de URL (Uniform Resource Locator), o modalitate flexibila si eficienta de accesare a oricarei resurse Internet, prin oricare protocol (TELNET, FTP, Gopher, HTTP, mail) bazat pe TCP/IP.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea a unei Pagini Web.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!