Elaborarea Campaniei de Relații Publice

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 2
I PREZENTAREA “ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORTODOXĂ”DIN ALBA IULIA 4
1.1 Momente cheie în evoluția Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia 4
1.2 Obiectivele Asociaţiei ‘‘Filantropia Ortodoxă’’ din Alba Iulia 8
1.3 Portofoliu de proiecte desfăşurate de Asociaţia ‘‘Filantropia Ortodoxă’’din Alba Iulia 8
1.4 Rezultate obținute de Asociaţiei 11
‘‘Filantropia Ortodoxă ” din Alba Iulia 11
II RELAȚIILE PUBLICE – DELIMITĂRI CONCEPTUALE 14
2.1 Conceptul de relaţiile publice 14
2.2 Principalele momente în evoluția conceptului de relaţiilor publice 17
2.3 Rolul și importanța relaţiilor publice în activitatea unei organizații 19
2.4 Obiectivele activității de relaţii publice 22
2.5 Locul relaţiilor publice în teoria de marketing 26
III COORDONATELE DOMENIULUI DE RELAȚIILE PUBLICE 27
3.1 Tipologia activității de relații publice 27
3.2 Factorii dezvoltării activității de relații publice 30
3.3 Procesul relațiilor publice 32
3.4 Tehnici și metode de relații publice 34
3.5 Funcțiile relațiilor publice 37
IV CAMPANIA ”2% PENTRU FILANTROPIA = 100% PENTRU SĂRMANI” 40
4.1 Scopul și obiectivele Campaniei „2% pentru Filantropia =100% pentru sărmani” 41
4.2 Identificarea segmentelor țintă și alegerea canalelor de comunicare a Campaniei ” 2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani ” 42
4.3 Stabilirea strategiilor și tacticilor 44
4.4 Activități în cadrul Campaniei „ 2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani ” 45
4.5 Stabilirea procedurilor de monitorizare și evaluare a rezultatelor Campaniei ”2% pentru Filantropia = 100 % pentru sărmani” 51
CONCLUNZII SI PROPUNERI 53
BIBLIOGRAFIE : 55


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Această lucrare este dovadă că din ce în ce mai mult, relaţiile publice se dovedesc a fi un instrument original şi eficace pentru a răspunde provocărilor cu care ne confruntăm. Relațiile publice sunt cele care pot ajuta la rezolvarea unor probleme, lansarea unei idei sau evitarea unor catastrofe. Ele se alătură altor perspective - juridică, financiară, umană şi chiar spirituală – în efortul de a depăşi problemele de zi cu zi.
Deoarece o organizaţie depinde de cantitatea de produse vândute sau de numărul de susţinători pe care îi are, relaţiile publice nu sunt doar o unealtă de control, ci devin un instrument de supravieţuire, devenind un element indispensabil unei civilizații moderne aflată în plină dezvoltare.
Lucrarea de față este structurată pe patru capitole, fiecare, la rândul său, fiind divizat în subcapitole.
În primul capitol sunt atinse aspecte privind prezentarea generală a Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia.
În al doilea capitol se abordează aspectele teoretice cu privire la conceptul de relații publice, principalele momente în evoluția lor, rolul și importanța acestora în activitatea unei organizații, obiectivele acestei activități, precum și locul acestora în teoria de marketing.
Următorul capitol evidențiază coordonatele domeniului de relații publice prin tipologia activitățiilor acestora, tehnici și metode, factorii dezvoltării, funcțiile și prezentarea procesului de relații publice.
Și pentru că majoritatea oamenilor cred că o campanie de relații publice înseamnă o serie de pliante, broșuri, întâlniri cu publicul, comunicate și conferințe de presă și alte asemenea activități am demonstrat în capitolul IV prin prezentarea etapelor campaniei ‚‚2% pentru Filantropie = 100% pentru sărmani că acest punct de vedere pune accentul pe produsul finit și nu pe activitatea de concepție, pe etapele de pregătire și, ulterior, evaluare.
I PREZENTAREA “ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORTODOXĂ”DIN ALBA IULIA
1.1 Momente cheie în evoluția Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia
Evoluţia activităţii filantropice în Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, de la înfiinţarea Compartimentului de Asistenţă Socială în 1995 şi continuând cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, născută în 2001.
În anul 1995 se înfiinţează primul Birou eparhial de Asistenţă Socială din Patriarhia Română. La finele aceluiaşi an în Eparhia Alba Iulia funcţionau 2 centre sociale: un modul de Şcoală specială pentru fete, la Mănăstirea Râmeţ şi un Centru pentru femei vârstnice la Mănăstirea Recea.
Începând cu anul 1996, la nivelul Eparhiei de Alba se dezvoltă şi se continuă colaborări cu importanţi actori sociali, cu susţinerea şi binecuvântarea Înalt preasfinţitului Andrei: autorităţile locale şi judeţene la nivelul judeţului Alba şi Mureş, Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz – Germania, Crucea Albastră, diverşi donatori din ţară şi străinătate (în special Austria- prin intermediul părintelui Angel Ştefan, Germania şi Italia), organizaţii nonguvernamentale (Word Vision, AIDROM), precum şi cu alte organizaţii creştine: Societatea de ajutoare Diakonia evanghelică şi Organizaţia Caritas. Aceste colaborări s-au concretizat în special în ajutoare financiare şi materiale (alimente, îmbrăcăminte, medicamente), instruire, oferire de modele de bună practică.
În luna februarie a anului 1997, Compartimentul de Asistenţă Socială a înaintat Sfântului Sinod o propunere, elaborată de Preotul Mihail Ioan Dan, pentru înființarea unui sistem de asistență socială. Acest document a constituit baza Regulamentului de Organizare și Funcționare a Sistemului de Asistență Socială în Biserica Ortodoxă Română, aprobat de Sfântul Sinodor. Tot atunci la Alba Iulia a fost redactat primul „Ghid practic pentru Birourile de Asistență Socială” din cadrul protopopiatelor.
În luna august 1997 în Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia ia ființă Sectorul Biserica și Societatea, cu trei mari compartimente: Compartimentul de Asistență Socială, Compartimentul de misiune în instituțiile statului incluzând preoții din spitale, penitenciare și armată și Compartimentul de tineret. Tot în anul 1997, Compartimentul de Asistență Socială își face debutul în atragerea de fonduri de la Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDROM.
În următorii ani 1998- 1999 s-au pus bazele unei mari realizări în domeniul asistenței sociale în cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, care poate fi luat ca model de bună practică la nivel național, și anume înființarea caselor de tip familial, în colaborare cu structurile statului, folosind personalitatea juridică a parohiei. Organizarea acestor așezăminte a devenit, sub toate aspectele, cea mai viabilă alternativă de ocrotire a copiilor în regim rezidențial la vechile case de copii. Costurile de ocrotire/copil pentru stat au devenit scăzute, iar copiii dobândesc cu adevărat o familie, un tată și o mamă în persoana preotului paroh și a soției lui, și multă dragoste, atenție și sprijin. Casa de tip familial “Sf. Andrei” Vingard și Casa de tip familial „Sf. Veronica” Dumbrava au fost primele două astfel de așezăminte.
La finele anului 1999, pe lângă aceste așezăminte, mai funcționau încă 3 cantine sociale, la Alba Iulia și Târgul Mureș, precum și la Lunca Bradului, Existând astfel în întreaga eparhie un număr de 7 centre sociale. Chiar dacă în anul 2000 a continuat funcționarea celor 7 centre sociale, s-au mai pus bazele înființării altor 3 Case de tip familial, la Almașul Mare, la parohia Aiud IV și la Alba Iulia și s-au continuat colaborările cu Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz – Germania, Crucea Albastră și Societatea de Ajutoare Diakonia Alba Iulia.
În 2001 se marchează conturarea a două direcții strategice: înființarea și dezvoltarea așezămintelor sociale și profesionalizarea activităților sociale. Astfel a urmat înființarea a 4 așezăminte sociale noi: Casa de tip familial „Sf. Nicolae” Târsa, Casa de tip familial „Bunavestire” Almașu Mare, Căminul de femei vârstnice Dumbrava și Cantina socială Sebeș. Simțindu-se nevoia de a diversifica și profesionaliza serviciile, precum și de a atrage și antrena cât mai multe resurse umane și financiare în asistența socială a eparhiei, la 11 septembrie 2001, s-a înființat Asociația “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.


Fisiere în arhivă (1):

  • Elaborarea Campaniei de Relatii Publice.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!