Elaborarea mixtului promoțional în marketingul turistic din Valea Jiului

Cuprins licență

CAPITOLUL I. POLITICA PROMOVARE- NOTIUNI GENERALE 4
1.1. Conceptul de promovare in acceptiunea marketingului ..6
1.2. Sistemul de comunicatie al firmei turistice si activitatea de promovare .7
1.3. Publicitatea . 9
1.4. Promovarea vanzarilor ..13
1.5. Relatiile publice .17
1.6. Fortele de vanzare ..19
1.7. Promovarea on-line 21
CAPITOLUL II. TURISMUL IN VALEA JIULUI 23
2.1. Valea Jiului - Prezentare generala ... 23
2.2. Principalele obiective de atractie turistica internationala, nationala
si regionala din Valea Jiului .25
2.2.1 Turismul in Municipiul Petrosani ...26
2.2.2. Turismul in Municipiul Vulcan ..29
2.2.3. Turismul in Municipiul Lupeni ..31
2.2.4. Turismul in Municipiul Uricani ..33
CAPITOLUL III . 
STUDIU DE CAZ - PROMOVAREA PENSIUNII "VILA ALPIN***", 
STATIUNEA STRAJA ...35
3.1. Descrierea firmei si obiectului de activitate 35
3.2. Descrierea serviciilor oferite . ..38
3.2.1. Cazarea .38
3.2.2. Tarifele de cazare .41
3.2.3. Alimentatia publica ..43
3.2.4. Servicii de agrement si inchirierea de echipament sportiv
pentru practicarea sporturilor de iarna si vara 45
3.2.5. Drumetii si trasee turistice omologate .48
3.3. Clientela ..49
3.4. Concurenta ..51
3.5. Tehnici si instrumente de promovare turistica ...52
CONCLUZII SI PROPUNERI .61
BIBLIOGRAFIE .63


Extras din licență

ARGUMENT
Lucrarea cu tema" Elaborarea mixtului promotional in marketingul turistic din Valea Jiului. Studiu de caz privind utilizarea tehnicilor de promovare la pensiunea" Vila Alpin***", Statiunea Straja, judetul Hunedoara", a fost conceputa pentru a incerca sa puna in evidenta modalitati de dezvoltare si promovare a activitatii turistice in Valea Jiului care dispune de numeroase resurse turistice, dar care nu sunt suficient de bine puse in valoare.
In momentul de fata, Valea Jiului este pe punctul de a devenii o destinatie turistica importanta, dar inainte de toate va trebui sa-si estompeze anumite minusuri care nu ii confera o pozitie concurentiala pe piata turistica. Pentru dezvoltarea turismului va fi nevoie de o strategie de promovare a turismului care sa aiba efecte durabile si sigure.
Valea Jiului are un bogat fond turistic pana in prezent nu indeajuns exploatat. Este principala poarta de intrare in Parcul National Retezat si acces in muntii Parang, Valcan si Retezat, este o zona turistica accesibila pentru toate buzunarele.
Pentru a putea pune in valoare cat mai bine resursele turistice si pentru a crea structuri economice rezistente pe piata europeana este necesara o activitate manageriala buna dar cea mai importanta este activitatea de promovare a produselor turistice.
Dezvoltarea fara precedent a industriei turistice a impus perfectionarea activitatii manageriale a intreprinderilor de turism in vederea realizarii de produse turistice care sa satisfaca in cat mai mare masura necesitatile si dorintele turistilor.
Optica de marketing vizeaza raporturile intreprinderilor de turism cu piata, orientand eforturile acesteia spre realizarea de produse care sunt asteptate de consumatori si care asigura o eficienta economica ridicata. 
Alegerea produselor turistice, a pietelor globale sau a pietelor tinta, a politicilor de pret, distributie, promovare, parteneriat, a personalului prestator de servicii, combinarea si programarea serviciilor in vederea diversificarii produsului turistic constituie scopul si esenta marketingului in turism.
Tara noastra dispune de un valoros si variat potential turistic natural care se constituie in cea mai bogata resursa a tarii si ofera posibilitatea de a dezvolta un sector de activitate, aflat in plina ascensiune pe plan mondial si cu rezultate benefice pentru economia tarilor care promoveaza turismul.
In economia de piata moderna, nu conteaza faptul ca produsele sunt de calitate, daca potentialii consumatori nu le cunosc, este putin probabil ca acestea sa se vanda. In mod traditional, promovarea are ca scop atragerea de noi clienti. Nimeni nu se mai indoieste astazi, de necesitatea promovarii produselor, fapt reflectat in structura mixului de marketing, a carei variabila centrala este promovarea. Cu cat este mai flexibila si novatoare activitatea de promovare, cu atat impactul ei va fi mai mare pe o piata saturata de mesaje publicitare.
Promovarea ca expresie a actiunilor, mijloacelor si metodelor utilizate in orientarea, informarea, atragerea si convingerea clientilor sa cumpere produsul in scopul satisfacerii dorintelor dar si asigurarii intreprinderii producatoare, este o necesitate pentru infaptuirea obiectivelor strategice si tactice ale intreprinderii, pentru inviorarea ciclului de viata al produsului, ca si pentru anihilarea efectelor actiunilor ce duc la scaderea vanzarilor.
CAPITOLUL I.
POLITICA DE PROMOVARE IN TURISM - NOTIUNI GENERALE
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare cheie din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti, geografi, psihologi si sociologi. Turismul devine un complex fenomen de masa la sfarsitul secolului al XIX-lea fiind puternic articulat in mediul inconjurator.
Privit ca un fenomen social-economic creator de beneficii, turismul a fost definit in variante dinte cele mai felurite: 
- " Arta de a calatori pentru propria placere" (M. Peyromarre Debord); 
-" Activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturi, datorita cunoasterii unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute" (Jan Medecin); 
-"Fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatati si de schimbare a mediului inconjurator, de cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturii ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei si al perfectionarii mijloacelor de transport" (Guy Freuler). 
Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic -  natural antropic -  diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism. Mai cunoscute in practica turismului mondial sunt: 
- turismul balnear maritim, cu o larga dezvoltare in teritoriu, practicat pentru cura helioterma sau climaterica sau avand alte motivatii terapeutice;
- turismul montan si de sporturi de iarna, practicat pe arie larga pentru drumetie, cura climaterica si practicarea sporturilor de iarna;
- turismul de cura balneara, prin care se valorifica insusirile terapeutice ale unor factori naturali (izvoare termal si minerale, namoluri, aer ionizat);
- turismul cultural, organizat pentru vizitarea monumentelor de arta, cultura si a altor realizari ale activitati umane;


Fisiere în arhivă (1):

  • Elaborarea mixtului promotional in marketingul turistic din Valea Jiului.docx

Imagini din acest licență

Bibliografie

1. ADASCALITEI, V., Tehnici promotionale. Fundamente, Editura Universitatea Transilvania, Brasov, 1994.
2. ANGHEL, L.D., Marketingul intreprinderilor mici si mijlocii, Ed. ASE, Bucuresti, 2003
(http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=400&idb=39).
3. DURA, C., CUCU, I., NITA, D. , Marketing -  Manual pentru invatamant la distanta, Atelierul de multiplicare si minitipografie al Universitatii din Petrosani, 2011.
4. FLORESCU, C., Strategii in conducerea activitatii intreprinderii, Editura Stiintifica si Enciclopedica Bucuresti, 1987.
5. GHERASIM, T., GHERASIM D., Marketing turistic, Editura Economica, Bucuresti, 1999.
6. GHILIC-MICU, B., e-Activitatile in societatea informationala, Editura Economica, Bucuresti, 2006
7. GLAVAN, V., Turismul in Romania, Editura Economica, Bucuresti 2000.
8. GROSSECK, G., Marketing si comunicare pe Internet, Editura Lumen, Bucuresti, 2006
9. KOTLER, Ph., Managementul Marketingului, Editura All Beck, Bucuresti, 2004.
10. NICOLA, M., PETRE, D., Publicitatea si reclama, Editura Comunicarea.ro, Bucuresti 2002.
11. ORZAN, Gh., ORZAN M., Cybermarketing, Editura Uranus, Bucuresti, 2007
12. PREDA, I., PASERE D., Valea Jiului-Ghid turistic, Editura Sport-Turism, Bucuresti, 1985.
13. POPESCU, I.C., Comunicare in marketing, Ed Uranus, Bucuresti 2003.
14. SABO, B., M., Marketing turistic, Editura Irecson, Bucuresti, 2006.
15. STANCIULESCU, G., Managementul operatiunilor de turism, Editura CH Beck, 2003.
16. STANCIULESCU, G., LUPU, N., TIGU, G., Dictionar poliglot explicativ de termeni utilizati in turism, Editura All, Bucuresti, 1988. 
17. VEGHES, R. I., GRIGORE, B., Relatiile Publice si Publicitatea Online, Editura Polirom, Bucuresti 2003.
18. ZAHARIA, V, Marketingul turistic, Editura Universitara, Bucuresti, 2016.
19. ***, Ordinului M.I.M.M.C.T.P.L. nr. 636/2008, pentru aprobarea Normelor metodologice privind criteriile si metodologia privind clasificarea structurilor de primire turistice. 
20. HG nr. 237/2001, Hotarare pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor in structuri de primire turistice.
Surse internet:
1. ***, www.infoturism.ro 
2. ***, http://fdm-capital.com/turism.html
3. ***, www.theipm.org.uk/case_studies 
4. ***, http://www.marketingpower.com/_layouts/Dictionary.aspx?dLetter=T 
5. ***, http://www.decanu.ro/o-vizita-virtuala-la-hotel-alpin-straja/ 
6. ***, http://www.traditiistraja.ro 
7. ***, https://www.alpinstraja.ro/


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!