Emisiunile de Euroobligatiuni pe Pietele Emergente si in Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul 1
Aparitia pietei euroobligatiunilor 3
Capitolul 2
Concepte teoretice 9
2.1. Emisiunea de euroobligatiuni si noile tendinte pe piata euroobligatara 9
2.2. Avantajele si dezavantajele emisiunii de euroobligatiuni 15 
2.3. Ratingul pe piata de capital 17
Capitolul 3
Euroobligatiuni emise de Romania si de alte piete emergente 22
3.1. Emisiunile de euroobligatiuni ale Romaniei 22
3.2. Euroobligatiuni emise de catre pietele emergente 42
Concluzii 46
Bibliografie 48


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Datorita locului important pe care il are piata eurooobligatiunilor in cadrul pietelor internationale de capital, am elaborat aceasta lucrare in scopul de a releva necesitatea accesarii acestei piete de cadrul majoritar al statelor.
Tranzactiile cu astfel de titluri sunt privite in moduri diferite de specialistii economici si astfel, aceste emisiuni de euroobligatiuni pot fi inutile si foarte riscante sau, pot fi necesare si foarte avantajoase. Lucrarea in sine, ne poate clarifica daca aceste "credite" accesate de un anumit stat, sunt sau nu in favoarea economiei acestuia.
Astfel, primul capitol ne istoriseste pasii pe care i-a parcurs economia globala pentru a da nastere imprejurarilor care au dus la formarea acestui concept plin de complexitate - piata euroobligatiunilor.
In prima parte a celui de-al doilea capitol, am prezentat conceptele teoretice legate de emisiunea de euroobligatuni, de la etapele parcurse de beneficiar pentru a putea intra in posesia imprumutului, pana la tendintele nou aparute pe piata euroobligatara. Cea de-a doua parte a acestui capitol delimiteaza avantajele si dezavantajele ce caracterizeaza emisiunea acestor titluri de credit. In ultima parte, este redat ratingul pe piata de capital, care are semnificatia unui "start" sau nu in ceea ce priveste emisiunea de euroobligatiuni.
Evolutia emisiunilor de euroobligatiuni din Romania este prezentata cronologic in prima parte a ultimului capitol, incepand cu initierea acesteia pe piata internationala de capital pana in prezent, in cea de-a doua parte fiind analizate obligatiunile emise de catre statele emergente pe piata externa de capital.
Capitolul 1
Aparitia pietei euroobligatiunilor
Dezvoltarea economica a statelor a determinat inca din secolul al XIX-lea aparitia si formarea pietelor monetare nationale. La nivelul unor banci din cadrul unei tari au aparut disponibilitati temporare de fonduri, in conditiile in care, la nivelul aceleiasi tari, alte banci erau in cautare de fonduri. Primele au inceput sa le imprumute pe celelalte. In marile centre financiare care s-au dezvoltat la inceputul secolului al XX-lea - Londra, Paris, Berlin, Zurich, New York etc - numarul bancilor dispuse sa ofere fonduri sau in cautare de fonduri a crescut atat datorita cresterii numarului lor, cat si volumului operatiunilor. In aceste conditii devenea din ce in ce mai dificil sa se contacteze doua institutii interesate: una care sa ofere fonduri si alta care sa aiba nevoie de fonduri. Astfel, au aparut firme sau persoane specializate cu rolul de intermediari intre cei ce erau in cautare de fonduri si cei ce ofereau fonduri. Asa s-au format pietele monetare nationale in diferite tari. 
Desi aparitia si dezvoltarea pietei monetare a fost determinata, printre altele, de existenta simultana a unor disponibilitati si nevoi temporare de fonduri, aceasta piata este delimitata, in primul rand, de intervalul de timp pentru care sunt date si luate cu imprumut fondurile.
Piata monetara cuprinde relatiile care se formeaza in domeniul atragerii si plasarii pe termen scurt pana la un an. La baza dezvoltarii acestor relatii pot sta anumite reglementari, mai mult sau mai putin restrictive, sau cutume. Indiferent de modalitatea de reglementare a operatiunilor pe piata monetara, desfasurarea activitatilor este, de regula, sever urmarita de bancile centrale, constituind o componenta a politicii monetare si financiare din tara respectiva.


Fisiere in arhiva (1):

  • Emisiunile de Euroobligatiuni pe Pietele Emergente si in Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!