Esenta Metodologica a Calitatii Profesionale a Managerului Contemporan. Deosebirile dintre Manager si Conducator Romanesc. Manager Activ si Pasiv

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. ESENTA METODOLOGICA A CALITATII PROFESIONALE A MANAGERULUI CONTEMPORAN 4
1.1. Caracteristica generala managerului contemporan. 4
1.2. Influentele globalizarii asupra formarii managerului contemporan 12
CAPITOLUL II. CARACTERISTICA GENERALA A MANAGERILOR,LEADERILOR SI INTREPRINZATORILOR DIN ROMANIA SI ADAPTAREA LOR LA CONDITIILE ECONOMIEI DE PIATA 19
2.1. Analiza comparativa dintre leader, manager si intreprinzatorul roman 19
2.2. Caracteristicile generale a conducatorului romanesc 24
CAPITOUL III. PRIORITATILE MANAGERULUI IN ROMANIA 40
3.1. Cerintele evaluarii corecte a personalului in intreprinderile Romaniei 40
3.2. Perfectionarea profesionala a managerilor in organizatiile nationale 44
CONCLUZII SI RECOMANDARI 50
BIBLIOGRAFIE 52


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. In conditiile economiei concurentiale, un rol deosebit are valorificarea potentialului uman si a celui managerial. Astfel, eficienta activitatii firmei depinde mult de activitatea managerilor de toate nivelurile ierarhice.
Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a unei afaceri e cea care face din managementul resurselor umane un set de competente, deprinderi si atitudini esentiale pentru toti managerii.
Managerii reprezinta un grup de persoane imputernicite, care orienteza, coordoneaza si dirijeaza activitatea tuturor memebrelor unei organizatii spre indeplinirea intocmai a obiectivelor prestabilite.
Managerii sunt oameni care - folosindu-se de o serie de legi, principii, metode etc., in functie de abilitatile personale - conduc procesul catre atingerea scopurile urmarite. 
Transformarile in sistemul economic si politic din Republica Moldova ofera fiecarui om posibilitati mari, dar concomitent ii si pericliteaza stabilitatea existentei, implicit, insuflandu-i un anumit grad de incertitudine. In aceasta situatie managementul resurselor umane capata o deosebita importanta, intrucat permite solutionarea si generalizarea unui spectru de probleme ce vizeaza adaptarea individului la conditiile mediului. 
Scopul cercetarii consta in diagnosticarea calitatilor managerului contemporan in cadrul intreprinderilor din strainatate, cat si cele autohtone, si elaborarea unor masuri de perfectionare a dirijarii conducatorului roman in scopul ridicarii eficientii activitatii intreprinderilor.
Pentru realizarea scopului se impun urmatoarele sarcini:
-definirea notiunii si trasaturilor caracteristice ale managerului contemporan;
-studierea si evidentierea competentelor si imputernicirilor managerului;
-analiza comparativa dintre leader, manager si intreprinzator;
-Caracterizarea conducatorului romanesc; 
-prezentarea cerintelor evaluarii personalului din intreprinderile autohtone;
-propunerea unor modalitati de perfectionare profesionala a managerilor din intreprinderile nationale. 
Suportul metodologic. La elaborarea lucrarii au fost utilizate mai multe surse bibliografice. Au fost comparate parerile mai multor specialisti in domeniul de activitate a managerului. Repelul teoretic al cercetarii il constituie lucrarile fundamentale in domeniul de studiu ale cercetatorilor autohtoni precum si a savantilor straini: Cole G. A., Drucker P. F., Porter M., Thietart R.A., Verboncu I., Popa I., Vlasceanu M.
Structura tezei. Lucrarea de fata contine introducere, cuprins, concluzii, bibliografie si trei capitole.
Astfel in Capitolul I, am descris intr-un mod detaliat conceptul de "manager", cit si caracteristica calitatilor profesionale ale managerului contemporan. Calitatile necesare unui manager, pentru ca activitatea acestuia sa fie indreptata spre succes, nu sint prescrise, intr-un cod si nu exista reguli stricte in acest domeniul. Nici un manager nu le poate insusi pe toate. Insa principala calitate a unui manager ar fi "de a face sa se faca". Multitudinea de calitati enumerate in Capitolul I, stau la baza activitatii eficiente ale conducatorului. Aceasta afirmindu-se prin competenta, care se defineste ca priceperea managerului de a se pronunta asupra unui lucru pe temeiul unei cunoasteri adinci a problemei analizate.
Capitolul II: "Caracteristica generala a managerilor, leaderilor si intreprinzatorilor din Romania si adaptarea lor la conditiile economiei de piata", am efectuat analiza comparativa dintre leader, manager si intreprinzatorul roman, precum si am elaborat o ancheta care cuprinde 17 intrebari si am repartizat-o la 10 intreprinderi diferite din Romania pentru a face o analiza a capacitatilor manageriale si a lucrului managerilor de la noi din tara.
In capitolul III ,,Particularitatile managerilor Romania" sunt propuse masuri de perfectionare a algoritmului stiintific al managerului pentru intreprinderile autohtone, formulate principalele activitati ale departamentului resurse umane, propuse si argumentate sisteme de motivare performante pentru diferite categorii de personal. Totodata, a fost propusa metodologia de evaluare a eficientei economice a managerului si a fost aplicata analiza de corelatie pentru a determina influenta acesteia asupra eficientei generale a intreprinderii.
In incheiere sunt generalizate rezultatele obtinute pe parcursul cercetarii, principalele sugestii si propuneri privind masurile de imbunatatire a activitatii manageriale in intreprinderile din Romania.
CAPITOLUL I. ESENTA METODOLOGICA A CALITATII PROFESIONALE A MANAGERULUI CONTEMPORAN
1.1. Caracteristica generala managerului contemporan.
Problematica referitor la difinirea conceptului de "manager" cit si caracterizarea calitatilor profesionale ale acestuia, a inceput sa preocupe atit stiinta manageriala,cit si pe majoritatea oamenilor,care intr-o masura mai mare sau mai mica erau si sint implicati in domeniul conducerii, de secole. Accentuarea studierii acestui domeniu, a avut loc intr-un mod mai intensiv dupa mijlocul sec.XX, cind sa impus un ritm rapid de mobilizare continuie de resurse naturale necesare,acumularea de capitaluri indeosebi lichide si in primul rind recrutarea si educarea de manageri competenti, pragmatici si performanti.
Cuvintul "MANAGER" este preluat din limba engleza, desemnind pe cel care practica manangimentul sub aceasta denumire ce cuprinde, de regula Cadrele de Connducere. Conceptul de "Cadru de Conducere" se defineste in literatura de specialitate prin opinii diferite, mai ales din punct de vedere al sferei sale de cuprindere. Astfrel, specialistul P.Druker [15, p. 96-98] include in "cadre" nu numai conducatorii propriu-zisi, ci si specialistii si alte persoane care pot lua decizii cun influente asupra activitatii unitatii. Specialistul francez P.Bolinet [24, p 32-33] considera drept "cadru de conducere" orice persoana, care isi obtine rezultatele prin altii. Considerind ca definirea cadrului de conducere necesita separarea acestuia de aparatul de conducere (care include corpul tehnic si economic al specialistilor) ma aliniezi parerii, potrivit careia cadrul de conducere cite reprezentat de persoana care executa atributiile conducerii, adica managerul, in virtutea obiectivelor, compententelor si responsabilitatilor cuprinse in functia pe care o ocupa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Esenta Metodologica a Calitatii Profesionale a Managerului Contemporan. Deosebirile dintre Manager si Conducator Romanesc. Manager Activ si Pasiv.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!