Evaluarea Activelor Imobilizate

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Activitatea de evaluare a intreprinderilor din Romania a devenit in ultima vreme un domeniu deoserbit de important, prin prisma cresterii numarului de specialisti evaluatori in domeniul economic (evaluarii). 
Evaluarea esteo activitate efectuata de catre profesionisti care respecta niste principii,metode si standarde specifice prin care se determina o valoare pentru proprietatea respectiva (fie intreprindere ,fie proprietate imobiliara ) care sa fie mai apropriata de valoarea recunoscuta de piata in urma unor tranzactii.
Evaluatorii trebuie sa cunoasca atat baza teoretica necesara pentru estimarea valorii intreprinderii,cat si gama complexa si diversificata de metode de evaluare fundamentate .
Metodologia de evaluare diverselor tipuri de proprietati ,prin aplicarea si aprofundarea standardelor de evaluare si lucrarilor de specialitate,reprezinta conditia suprema (esentiala) a formarii ti perfectionararii nivelului de pregatire profesional al evaluatorilor.
Calitatea unei lucrari de evaluare consta in corectitudinea si atentia prin care persoana evaluatoare, numit evaluator reuseste prin opinia sa asupra valorii sa se aproprie de pretul tranzactiei.
Modul de abordare al tematicii lucrarii este structurat in patru capitole ,al caror continut este prezentat in continuare.
Primul capitol ,,Prezentarea societatii S.C.NAPOMAR S.A '' este destinat analizei si structurii societatii, fiind structurat in sase subcapitole cuprinzand toate activitatea entitatii.In acest prim capitol am incercat sa prezint importata pe care o are societatea in productia de masini de rectificat si echipament hidraulic pe piata externa cat si cea interna.
Al doilea capitol ,,Abordari privind activele imobilizate corporale '' prezinta conceptele de activ,si tratamentul lor de la intrare sa pana la iesirea din entitate.Capitolul este structurat in doua subcapitole cuprinzand metodele si tratamentele din punct de vedere contabil,cat si conceptii din punct de vedere al profesionistilor evaluatori.
In lucrarea de fata atingerea scopului particular s-a realizat in capitolul trei,prin studiul privind evaluarea activelor imobilizate corporale ,exemplificand prin metode ti procedee contabile specifice evaluaarii.
Ultimul capitol ,,Concluzii si recomandari ''rezuma rezulatele cercetarii mele,prin extragerea si argumetarea ideilor esentiale in exercitarea functiei de evaluator,concluzand cu exprimarea unei opinii asupra valorii entitatii sau valorii imobiliare.
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA SOCIETATII S.C. NAPOMAR S.A
1.1 DATE DE IDENTIFICARE 
Sediul societatii comerciale NAPOMAR S.A. este in Romania, municipiul Cluj-Napoca, B-dul Muncii, nr.14, judetul Cluj, este inregistrata la O.R.C. sub nr. J12/5/1991 si are codul de inregistrare fiscala (C.I.F.) RO 199176. 
Societatea comerciala NAPOMAR S.A. este persoana juridica romana avand forma juridica de societate inchisa pe actiuni si isi desfasoara activitatea potrivit legilor romane.Societatea este constituita pentru o perioada nelimitata.
1.2 ISTORICUL S.C.NAPOMAR S.A
Fabrica de Masini de Rectificat si Echipament Hidraulic, azi S.C. NAPOMAR S.A., a fost construita in perioada 1972-1981 ca o necesitate a industriei romanesti de dotare cu masini de rectificat din productia autohtona. Prima capacitate a fost pusa in functiune in anul 1973, finalizarea investitiei facandu-se in 1981.
Un moment distinct in existenta societatii din aceasta perioada il constituie data de 1 ianuarie 1980, data la careIn perioada 1978-1985 fabrica a parcurs o perioada de dezvoltare (dotari, know-how, produse, personal etc.) atingand parametrii maximi in anul 1985. Incepand cu 1986 au aparut primele probleme legate de piata interna, care era saturata, nemaiputand absorbi productia realizata se desprinde din Intreprinderea Unirea, devenind independenta.
Produsele fabricate in acea perioada:
o 1973-1978: Masini de rectificat plan mici
o 1978-1985: Masini de rectificat plan mijlocii
Masini de rectificat universal
Masini de rectificat fara centre 
Masini de rectificat dantura
Echipament hidraulic
o 1985-1990: Toata gama de masini prezentate mai sus
Know-how produselor avea la baza cateva licente vestice si drepturi de fabricatie precum si proiecte facute de ICSIT-TITAN Bucuresti cu solutii constructive depasite, fortate in ideea utilizarii echipamentului (electric, hidraulic etc.) autohton. Calitatea produselor era incerta datorita componentelor autohtone, cu o fiabilitate foarte scazuta.
Piata interna absorbea 80% din productia realizata, 19% se exporta pe piata CAER si 1% pe piata vestica. Distributia pe piata interna se facea centralizat, prin impunerea necesitatii catre beneficiari, pretul era controlat la nivel central (minister, centrala industriala), iar cursul de schimb, pentru exporturi, era stabilit in functie de interesele macroeconomice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Activelor Imobilizate.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!