Evaluarea Diversitatii Ofertei de Agrement Turistic in Municipiul Chisinau

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I. Agrementul turistic - parte componenta a ofertei turistice.7
1.1. Servicii de agreement - functii si tipologie.7
1.2. Rolul agrementului in structura turismului national si international.15
Capitolul II. Evaluarea diversitatii ofertei de agreement turistic in municipiul Chisinau.22
2.1. Potentialul turistic al municipiului Chisinau si a suburbiilor sale.22
2.2. Structurile de primire turistica din Chisinau si capacitatea lor de cazare.32
2.3. Analiza pietei turistice - cererea si oferta de agrement turistic.36
Capitolul III. Strategii si directii de relansare a ofertei turistice in municipiul Chisinau.52
3.1. Organizatii publice sau private de dezvoltare a turismului.52
3.2. Analiza turismului receptor si emitator in municipiul Chisinau.54
3.3. Itinerarii turistice.56
3.4. Directii de dezvoltare si promovare a turismului in municipiul Chisinau.69
Concluzii si recomandari.74
Bibliografie. .78
Anexe.80


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In perioada actuala, cand turismul a devenit o activitate de mare importanta sociala, economica si, chiar politica, atat pe plan national cat si international, necesitatea cunoasterii potentialului turistic, a valorificarii lui rationale se impune din ce in ce mai mult. Determinarea potentialului turistic prin metode cantitative a preocupat pe multi specialisti, rezultatele fiind de un real ajutor actiunilor de sistematizare turistica a teritoriului, de amenajari si dotari corespunzatoare valorii potentialului respectiv. 
Oferta de agrement turistic reprezinta o componenta indispensabila a sectorului turistic. Astfel, se impune ca un domeniu necesar de analizat, in lipsa caruia, perceptia fenomenului de turism contemporan, ar fi nu numai incompleta, dar si deformata. Studierea acestei forme de turism precum si oferta actuala pe piata serviciilor, ne ofera posibilitatea de a ne crea o viziune mai clara si mai profunda despre particularitatile de evolutie, precum si despre calitatea serviciilor prestate in orasul Chisinau.Turismul de agrement in municipiul Chisinau fiind un domeniu nevalorificat inca, necesita o reorganizare si implimentare de strategii de promovare pe plan international, ceea ce denota actualitatea temei.
Scopul principal al lucrarii reprezinta studierea potentialului turistic al municipiului Chisinau si diversitatii de agrement turistic ce ar inlesni intelegerea manierelor in care locuitorii capitalei concep sensul de a petrece timpul liber, dar si problemele care impiedica dezvoltarea si promovarea agrementului la nivelul tarilor modernizate care au reusit sa atinga cele mai mari venituri din prestarea serviciilor turistice si a celor de agrement in special. Alte sarcini propuse spre cercetare sunt: studierea pietei turistice din municipiul Chisinau, analiza turismului receptor si emitator al capitalei, care sunt traseele turistice propuse de catre agentiile de turism, precum si directiile de relansare a turismului.
Suportul teoretic in lucrare l-au constituit: lucrarile fundamentale, publicatiile si studiile economistilor autohtoni si straini, precum Adascalitei, Belostecinic, Bran, Cosmescu, Cristireanu, Catoiu, Glavan, Nistureanu, Turcov si altii, anuare statistice, publicatii periodice, legi si baza normativ-juridica in domeniul turismului, precum si sursele Internet.
Lucrarea cuprinde urmatoarele compartimente: introducere, 3 capitole, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.
Capitolul I - "Agrementul turistic - parte componenta a ofertei turistice", contine doua parti: prima parte este o introducere in notiunile de servicii de agrement - functii si tipologie. A doua parte reprezinta o argumentare a rolului agrementului in structura turismului national si international, cu exemple de organizare a ofertei de agrement in tarile care au reusit sa-si dezvolte acest domeniu al turismului.
Capitolul II - "Evaluarea diversitatii ofertei de agrement turistic in municipiul Chisinau" , contine trei parti: in prima parte este prezentata o evaluare a potentialului turistic al capitalei si a suburbiilor sale; a doua parte reflecta capacitatea structurilor de cazare din Chisinau si nivelul de confort al acestora; a treia parte cuprinde analiza pietei turistice - cererea si oferta de agrement.
Capitolul III - "Strategii si directii de relansare a ofertei turistice in municipiul Chisinau" - cuprinde patru parti: in prima parte evidentiem organizatiile publice sau private de dezvoltare a turismului; a doua parte este o analiza a indicatorilor ce reflecta situatia turismului receptor si cel emitator in municipiul Chisinau; partea a treia cuprinde itinerarii turistice oferite pentru promovarea obiectivelor de interes turistic; respectiv in ultima parte a capitolului, , sunt mentionate directiile de dezvoltare si promovare a turismului in municipiul Chisinau. 
Capitolul I 
Agrementul turistic - parte componenta a ofertei turistice
1.1. Servicii de agrement - functii si tipologie
In prezent timpul liber nu este apreciat ca un timp rezidual in raport cu timpul de munca, ci acesta este folosit in scopul largirii orizontului de cunoastere precum si de odihna activa pentru reconfortare. Astfel, se poate constata ca noile nevoi de consum si noile exigente privind calitatea componentelor turistice aduc imbunatatiri privind consumul timpului liber, stimulind aparitia si dezvoltarea unor servicii specifice - a celor de agrement.
Intensificarea preocuparilor pentru realizarea odihnei active a turistilor - cerinta actuala a vacantelor - evidentiaza rolul agrementului ca element fundamental pentru satisfacerea nevoilor turistilor ceea ce ii confera pozitia de componenta de baza a prestatiei turistice.
Agrementul este o parte a produsului turistic si este definit ca fiind ,,ansamblul mijloacelor, echipamentelor, evenimentelor si formelor oferite de unitati, statiuni si zone turistice, capabile sa asigure individului sau unei grupari sociale o stare de buna dispozitie, de placere, sa dea senzatia unei satisfactii, unei impliniri, sa lase o impresie si o amintire favorabila " [29] .


Fisiere in arhiva (2):

  • FOAIAD~1.DOC
  • TEZADE~1.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!