Evaluarea si Contabilitatea Stocurilor de Materiale

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. CONTABILITATEA STOCURILOR DE MATERII PRIME, MATERIALE SI OBIECTE DE INVENTAR 
1.1. Continutul si structura stocurilor 5
1.2. Obiectivele si factorii organizarii contabilitatii stocurilor 6
1.3. Evaluarea stocurilor 9
CAPITOLUL II. ORGANIZAREA SISTEMULUI INFORMATIONAL CONTABIL AL STOCURILOR PE EXEMPLUL SC BIT TRADE SRL 
2.1. Organizarea contabilitatii analitice a stocurilor de materii prime, materiale consumabile si obiecte de inventar 
18
2.2. Organizarea contabilitatii sintetice a stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar 
22
2.3. Contabilitatea materiilor prime si a materialelor consumabile 30
2.4. Contabilitatea obiectelor de inventar 39
CONCLUZII SI RECOMANDARI 46
BIBLIOGRAFIE 48


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei In zilele noastre, o mai buna cunoastere a situatiei patrimoniului este strict necesara pentru a participa cu succes la viata economica si chiar (sau mai ales) sociala a unei societati. In tara noastra contabilitatea reprezinta o provocare datorita deselor schimbari si ambiguitati prezente in mediul legislativ, precum si a tendintei de armonizare cu sistemul contabil european; contabilitatea trebuie sa se adapteze mediului de afaceri tot mai dinamic, sa raspunda unor provocari din ce in ce mai incitante cum ar fi: pietele financiare in dezvoltare, instrumente financiare noi, miscarea rapida a capitalurilor etc. "Contabilitatea este una dintre cele mai sublime creatii ale spiritului omenesc pe care fiecare gospodar ar trebui sa o foloseasca in gospodaria sa".
Inca de la aparitia ei ca stiinta, contabilitatea a fost legata de constituirea, gestionarea si utilizarea eficienta a patrimoniului, fiind disciplina care pune la dispozitia conducerii firmei atat date cat si informatii operative privind starea si gestionarea patrimoniului.
Scopul tezei Lucrarea de fata isi propune sa realizeze o prezentare cat mai detaliata a stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar, precum si contabilitatea acestora. 
Sarcinile lucrarii au rezultat dn scopul determinat:
- Analiza continutului si structura stocurilor;
- Studierea obiectivelor si factorii contabilitatii stocurilor;
- Organizarea contabilitatii analitice a stocurilor de materii prime, materiale consumabile si obiecte de inventor;
- Organizarea contabilitatii sintetice a stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventor;
- Contabilitatea materiilor prime si a materialelor consumabile;
- Contabilitatea obiectelor de inventor.
Lucrarea este elaborata pe baza prevederilor Legii contabilitatii, a Regulamentului pentru aplicarea Legii contabilitatii, a Planului de conturi general si normelor de utilizare a acestuia, a legislatiei in vigoare pana la data elaborarii ei, a unor lucrari de specialitate din tara si strainatate.
Suportul metodologic al lucrarii este dat de informatiile furnizate de materialul bibliografic care face parte din prezenta lucrare, cei fai listati savanti au fost : Balanescu R., Balasescu F., Epuran M., Badaita V., Mosteanu T., Patrut V., Petrescu S., Popescu G., Raileanu V., Sasu H., Tatu L.
In cadrul elementelor patrimoniale ale unei societati un rol important il au activele circulante materiale din cadrul carora fac parte si stocurile, adica acele materiale detinute pentru a fi vandute pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, in curs de productie in vederea vanzarii in aceleasi conditii ca mai sus sau sub forma de materii prime, materiale si alte consumabile ce urmeaza a fi folosite in procesul de productie sau pentru prestarea de servicii. Aceasta importanta este data de faptul ca o unitate de productie nu poate functiona fara existenta stocurilor. O firma care are ca obiect principal de activitate productia trebuie sa detina suficiente stocuri (materii prime, materiale, etc.) astfel incat procesul de productie sa aiba continuitate. In acelasi timp, structura si marimea stocurilor trebuie stabilita judicios, astfel incat sa nu existe lipsuri dintr-o anumita materie prima sau din contra, sa existe supra stocuri din alte materii prime. Pe de alta parte, aceste stocuri aprovizionate in exces se pot degrada sau altera ca urmare a depozitarii necorespunzatoare sau ca urmare a influentelor factorilor de mediu, mai ales in industria alimentara.
In concluzie, gestionarea stocurilor reprezinta o latura importanta in buna desfasurare a activitatii unei firme si acesta este motivul pentru care am ales aceasta tema.
Structura tezei Lucrarea este structurata in 2 capitole astfel: primul capitol abordeaza contabilitatea stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de iunventar, iar cel de-al doilea descrie organizarea sistemului informational contabil al stocurilor.
CAPITOLUL I. CONTABILITATEA STOCURILOR DE MATERII PRIME, MATERIALE SI OBIECTE DE INVENTAR
1.1. Continutul si structura stocurilor
Stocurile reprezinta, materiale, lucrari si servicii destinate sa fie consumate la prima lor utilizare, sa fie vandute in situatia cand au starea de marfa sau produse rezultate din prelucrare, precum si productia in curs de executie.
Stocurile, sub aspectul gestionarii, se pot grupa in stocuri si productia in curs de executie, ambele fiind considerate active circulante materiale. Comisia Internationala a Standardelor Contabile (I.A.S.C.), in norma de contabilitate IAS 2 ,,Stocurile" aplicata incepand cu 1.01.1976 si revizuita in anul 1993 defineste stocurile ca fiind un element de activ, iar costul de achizitie al acestora cuprinde pretul de cumparare, taxele vamale si alte taxe nerecuperabile, cheltuieli de transport-aprovizionare. Stocurile pot fi [30, p.68]:
- Bunuri achizitionate in scopul revanzarii ( marfa cumparata de un comerciant cu amanuntul si destinata revanzarii) sau orice alta achizitie avand acest scop;
- Bunuri finite sau in curs de executie fabricate de intreprindere;
- Materii prime, materiale, utilitati ce urmeaza a fi folosite in procesul de productie;
- Costul serviciului pentru care intreprinderea nu a recunoscut inca venitul aferent, in cazul prestarilor de servicii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea si Contabilitatea Stocurilor de Materiale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!