Evaluarea si Gestiunea Stocurilor de Marfa la SC Suma Sport SRL

Extras din licenta Cum descarc?

Prezentul proiect urmareste analiza contabila a stocurilor in cadrul unei societati comerciale din Romania. 
Am ales sa tratez aceasta tema deoarece contabilitatea stocurilor de marfuri reprezinta o activitate importanta, ce trebuie realizata dupa anumite criterii de eficienta si eficacitate.
Aceste criterii fiind indispensabile unei bune organizari si gestiunii stocurilor in cadrul societatii comerciale. 
Potrivit Regulamentului de aplicare a legii contabilitatii, marfurile la fel ca si celelalte categorii de bunuri materiale, la intrarea in patrimoniu, in speta, in depozitele en-gross trebuie sa se evalueze si sa se inregistreze in contabilitate la costul de achizitie format din pretul de cumparare si cheltuielile accesorii de aprovizionare (cheltuieli de transport ) 
Pentru a-si realiza obiectul de activitate in vederea obtinerii de profit, orice intreprindere cu activitate industriala, comerciala, de servicii sau de alta natura, efectueaza in mod curent tranzactii de cumparari si vanzari de bunuri si servicii.
Operatiile curente de cumparari si vanzari de bunuri si servicii dau continut functiei comerciale a unei firme si se efectueaza pe baza politicilor de cumparari si vanzari stabilite de managerii firmei.
Problematica stocurilor a aparut pe fondul unor intense framantari de creare si dezvoltare a marii industrii care a generat multiplicarea punctelor de productie si de consum, dispersarea pe teritorii intinse a acestora, cresterea continua si nemaiintalnite a circulatiei marfurilor. S-a manifestat mai intai ca practica, iar mai apoi ca teorie stiintifica, facandu-se astfel trecerea de la forma involuntara la forma constienta, deliberata, cuprinzand domenii si activitati tot mai diverse. Ca urmare, s-a dezvoltat o bogata literatura privind gestiunea stiintifica a stocurilor, au fost create modele matematice proprii proceselor de stocare.
Marfurile reprezinta o categorie importanta de stocuri, care, in circuitul lor de la producatori pana la consumatori, genereaza un volum foarte mare de operatii economico-financiare ce se efectueaza prin intermediul unui numar deosebit de mare de agenti economici, cu diferite profiluri de activitate comerciala. Astfel, se poate considera ca exista trei categorii importante de unitati patrimoniale cu profil comercial si anume: en-gross sau cu ridicata, en detail sau cu amanuntul si mixte.
Unitatile comerciale en gros sunt cele care asigura desfasurarea acestei forme de circulatie a marfurilor, efectuand operatiuni de cumparare a bunurilor de consum, in cantitati mari si foarte mari, de la producatorii si furnizorii interni si externi, precum si de vanzare a lor in parti (loturi) mari catre alti agenti economici, de regula cu profil comercial en detail inclusiv de alimentatie publica. Vanzarile se pot efectua si catre alte unitati patrimoniale, de asemenea, cu profil comercial en gros.
Pentru unitatile comerciale amintite anterior este caracteristic faptul ca au ca obiect de activitate principal sau complementar atat cumpararea, cat si revanzarea marfurilor in scopul obtinerii unui profit. Aceste unitati desfasoara, de regula activitati ce se incadreaza in diverse domenii de activitate.
Prezenta lucrare se doreste a fi o imagine atat teoretica cat si practica a contabilitatii stocurilor de marfuri. Avand un grad de complexitate ridicat, stocurile implica si o analiza detaliata in ceea ce priveste evaluarea, inventarierea si gestionarea acestora. In acest scop a fost conceputa aceasta lucrare.
Proiectul este structurat in patru capitole.
In primul capitolul este descrisa in profunzime firma aleasa ca studiu de caz urmarind in cadrul acestuia mai multe aspecte (modul de constituire, obiectul de activitate, asociati/actionari, documente folosite, etc.)
In cadrul celui de-al doilea capitol sunt abordate aspecte despre evaluarea stocurilor la societatea aleasa pentru studiu, respectiv S.C. Suma Sport S.R.L.
In al treilea capitol sunt abordate aspecte despre evaluarea stocurilor la societatea aleasa pentru studiu, respectiv S.C. Suma Sport S.R.L. am imbinat partea teoretica a modului de organizare a contabilitatii stocurilor de marfuri, cu partea practica, urmarind inregistrarea operatiunilor care au avut loc in unitate.
Ultimul capitol l-am structurat in trei parti, in prima parte am analizat indicatorii economico-financiari care au legatura cu stocurile de marfuri, in partea a doua am vorbit despre evolutia stocurilor fata de stocul mediu, iar in partea a treia am vorbit despre sistemul informatic din unitate si am incercat sa ofer o solutie de sistem expert pentru facilitarea gestiunii stocurilor de marfuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea si Gestiunea Stocurilor de Marfa la SC Suma Sport SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!