Evolutia Inundatiilor pe Raul Prut si Nistru in Ultimii 50 de Ani

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere 
Actualitatea temei. Omul traieste permanent intr-un mediu in care este expus unei mari diversitati de situatii mai mult sau mai putin periculoase generate de numerosi factori. Manifestarile extreme ale fenomenelor naturale cum sunt cutremurele puternice, furtunile, inundatiile, la care se mai adauga accidentele tehnologice si situatiile conflictuale, pot sa aiba influenta directa asupra vietii fiecarei persoane si asupra societatii in ansamblu. Datorita asezarii fizico-geografice a tarii, intre doua fluvii, Republica Moldova este supusa riscului de inundatii. Aceste fenomene s-au manifestat de-a lungul istoriei si ne afecteaza in mod direct pe fiecare din noi, cetatenii acestui stat. Anume de aceasta in aceasta lucrare voi aborda acest subiect si anume cum au evoluat inundatiile in tara noastra in ultimii 50 de ani, in care ani acest fenomen a atins cote maxime etc. Inundatiile constituie de fapt unele dintre cele mai dezastruase fenomene extreme datorita unor factori combinati atmosferici si hidrici. Prin amploarea fenomenului ele au repercursiuni nu numai prin pagube mari materiale, atit albia minora, cea majora cit si microrelieful regiunii are de suferit enorm.  
Gradul de cercetare. Inundatiile reprezinta un fenomen ce a fost pe larg cercetat, insa doar la nivel de general, adica caracterizarea fenomenului ca hazard netural, cauze, consecinte, etc, insa daca ne referim la nivel de evolutii a acestui fenomen pe teritoriul tarii noastre observam ca acestui subiect nu i s-a acordat mare atentie. Evolutia inundatiilor in Republica Moldova a fost mai mult analizata si studiata de catre Serviciul Hidrometeorologic de Stat, in cadrul Sectiei Hidrologie, unde toate datele sint trecute in Cadastrul de Stat al Apelor.
Pentru realizarea acestui studiu imi propun urmatoarele obiective: 
Obiectivele: 
o de a prelucra datele statistice cu privire la hazardele hidrologice in Republica Moldova.
o de a analiza evolutia nivelurilor maxime ale riurilor din Republica Moldova
o de a analiza si caracteristiza inundatiile din anii 2008 si 2010
o de a caracteriza consecintele inundatiilor si masurile de protectie.
Metode de cercetare: descrierea, analiza.
Caracterul novator consta in faptul ca lucrarea este o prima incercare de a contura caracterul si specificul inundatiilor din tara noastra in perioada ultimilor 50 de ani.
Importanta teoretica si practica a lucrarii. Rezultatele obtinute pe parcursul acestui studiu pot fi utilizate ca material didactic pentru studenti la cursul ,,Fenomene geografice de risc", profesori preuniversitari si universitari, cit si publicul larg cointeresat in astfel de fenomene.
Segmentul cronologic dupa cum este specificat si in titlul lucrarii cuprinde perioada ultimilor 50 de ani, si anume 1960-2010.
Scopul lucrarii consta in evaluarea frecventei inundatiilor in Republica Moldova, cit si impactul hazardelor hidrologice asupra mediului ambiant si a omului. 
Cunoastem ca orice fenomen sau proces fizico-geografic este cauzat atit de insasi natura cit si de activitatea antropica, deaceea pentru inceput voi analiza care sint aceste cauze si metode de producere a inundatiilor, atit cele naturale cit si antropice. 
Capitolul I <<Hazarde hidrologice>> include caracterizarea cauzelor atit naturale cit si antropice, dar si a metodelor de producere a inundatiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Inundatiilor pe Raul Prut si Nistru in Ultimii 50 de Ani.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!