Evolutia Retelelor Inteligente

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
1 Etapele dezvoltarii tehnologiilor de telecomunicatii 5
1.1. Evolutia conceptului retelei inteligente 7
1.2. Glosar 9
1.3. Principiile generale de prestare a serviciilor RI 11
2. Modelul conceptual si dezvoltarea posibilitatilor RI 14
2.1 Notiuni generale 14 
2.2 Planul serviciilor 16
2.3 Suprafata fizica 22
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Dezvoltarea vertiginoasa a tehnologiilor de telecomunicatii si a tehnicii de calcul a dus la aparitia unui concept nou - retele inteligente (RI), care imbina armonios retelele telefonice si calculatoarele. Retelele inteligente se dezvolta de mai bine de 10 ani si de aceea principiile de formare a lor au fost standardizate in recomandarile Uniunii Internationale de Telecomunicatii - ITU.
Prioritatea principala a acestei tehnologii, in comparatie cu alte tehnologii de telecomunicatii este ca ea este adaptata pentru toti utilizatorii. Principala deosebire a retelelor inteligente este flexibilitatea acordarii diferitelor servicii informationale prin intermediul unui simplu telefon cu culegere tonala.
Serviciile de telefonie pot fi foarte ieftine si de aceea se bucura de o popularitate foarte mare in randul utilizatorilor. In acelasi timp, operatorii de telecomunicatii si furnizorii de servicii inteligente, au un venit foarte mare, din contul unui volum foarte mare de servicii prestate. In asa fel, reteaua inteligenta imbina interesele economice a trei parti: utilizatorii, furnizorii de servicii si operatorii retelelor de telecomunicatii. Aceasta este cauza principala a dezvoltarii retelelor inteligente. 
1 Etapele dezvoltarii tehnologiilor de telecomunicatii
In dezvoltarea istorica a retelelor si serviciilor de telecomunicatii se evidentiaza patru etape de baza (fig.1.1). Fiecare etapa are logica sa de dezvoltare cu etapele precedente si cele viitoare. Prin urmare, fiecare etapa depinde de nivelul de dezvoltare economic si de particularitatile fiecarei tari aparte.
Fig. 1.1. Etapele de dezvoltare a retelelor si serviciilor de telecomunicatii
Prima etapa - formarea retelelor telefonice de larg consum PSTN Public Switched Telefone Network. Pe parcursul unei lungi perioade de timp, fiecare stat si-a elaborat propria retea nationala telefonica (analogica) de larg consum. Reteaua telefonica se oferea populatiei, intreprinderilor si era considerata drept un singur serviciu - transmiterea mesajelor vocale. In viitor prin retelele telefonice cu ajutorul modemelor s-a trecut la transmiterea datelor. Cu toate acestea, chiar in timpul actual telefonul ramine serviciul de baza a telecomunicatiilor, ce aduce organizatiilor de exploatare mai mult de 80% din venit.
A doua etapa - digitalizarea retelelor telefonice. Pentru marirea calitatii serviciilor de telecomunicatii, majorarea numarului lor, cresterea automatizarii, tarile dezvoltate economic la inceputul anilor 1960 au inceput lucrari de digitalizare a retelelor de comunicare primare si secundare. Au fost create retele digitale integrate IDN IntegratedDigital Network, ce prestau servicii de telefonie pe baza sistemului digital de comutatie si transfer. La momentul actual digitalizarea retelelor telefonice practic in toate tarile a luat sfarsit.


Fisiere in arhiva (6):

  • 10-11cuprins.doc
  • 12Introducere.doc
  • 13-46CapI.doc
  • 65-66Concluzii.doc
  • 67Bibliografie.doc
  • titlu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. ???????? ?.?., ???????? ?.?., ??????? ?.?. IP - ?????????. - ?.: ??? - ????? 3, 2001.
2. ??????? ?.?. ???????????? ?????????? ? ?????????. - ?.:??? - ????? 3, 2001.
3. ?????????? ?.?., ??????? ?.?., ????? ?.?. ??????????????? ????. - ?.: ????? ? ?????, 2000.
4. ?????????? ?.?., ??????? ?.?., ???????? ?.?., ??????? ?.?. ??????????????? ???? ?????. - ?.: ??? - ????? 3, 2000.
5. ?????? ?.?., ????????? ?.?. ???????? ??????? ?????????? ??????????.- ?.: ??? - ????? 3, 2001. 
6. ?????????? ?.?. ???????????? ? ????? ?????. - ?.: ????? ? ?????, 2001.
7. Tanenbaum A.S. Retele de calculatoare. - Tg.Mures: AGORA, 1998.
8. ????? ?.?., ???????? ?.?., ?????????? ?.?. ????????? ?? ????????? ?????????????? ?????.- ?.: ????? ? ?????, 1990.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!