Executarea Modalitatilor Neprivative de Libertate

Extras din licenta Cum descarc?

Structura acestui proiect reflecta noutatea continutului si sistematizarii reglementarilor referitoare la pedepse din proiectul noului Cod penal ce va intra in vigoare la 1 Septembrie 2009, din actualul Cod penal si Legea privind executrea pedepselor, dar si reglementari din vechile coduri penale. Astfel, proiectul contine reglementari referitoare la executarea pedepselor principale neprivative de libertate 
Proiectul Legii privind executarea pedepselor se inscrie in contextul general al unificarii legislatiei penale europene si in cel special al integrarii europene si euroatlantice a Romaniei. Prin acest proiect se realizeaza o reforma a sistemului de executare a pedepselor, noua reglementare fiind superioara celei in vigoare, proiectul reprezentand un instrument modern si eficace in lupta impotriva infractiunilor.
Titlul II Executarea pedepselor neprivative de libertate, privin Legea executarii pedepselor, este structurat in doua parti destinate reglementarii executarii celor doua pedepse principale neprivative de libertate: munca in folosul comunitatii si amenda sub forma zilelor amenda In ce priveste munca in folosul comunitatii, reglementarile privesc organizarea executarii acestei pedepse, stabilindu-se domeniile si locurile unde se poate executa aceasta pedeapsa, in domeniul serviciilor publice, gestionate de autoritatile administratiei publice, in cadrul asociatiilor si fundatiilor, abilitate in acest scop de instanta de judecata, precum si activitatile in folosul comunitatii care pot fi efectuate in executarea pedepsei, ca si persoanele si autoritatile care exercita supravegherea si controlul executarii. Se reglementeaza, de asemenea, modul de executare a muncii in folosul comunitatii si anume procedura de urmat, incheierea judecatorului delegat pentru executarea pedepsei, obligatiile condamnatului, durata, locul si conditiile de executare etc.
Elaborarea si adoptarea unui nou Cod penal reprezinta un moment crucial in evolutia legislativa a oricarui stat. Decizia de a se trece la elaborarea unui nou Cod penal nu este o simpla manifestare a vointei politice, ci reprezinta, in egala masura, un corolar al evolutiei economico-sociale, dar si a doctrinei si jurisprudentei.
Profundele transformari in plan politic, social si economic, care au avut loc in societatea romaneasca in cele aproape patru decenii care au trecut de la adoptarea Codului penal in vigoare, si mai ales in perioada de dupa 1989, nu lasa loc pentru nicio indoiala in privinta necesitatii adoptarii unui nou Cod penal.


Fisiere in arhiva (1):

  • Executarea Modalitatilor Neprivative de Libertate.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!