Expertiza Grafica - Reglementarea Juridica a Expertizei Grafice si Problemele ce se Pot Rezolva

Extras din licenta Cum descarc?

Stabilirea identitatii unor persoane sau obiecte privita in sensul cel mai larg - proprie tuturor domeniilor stiintei - reprezinta elementul definitoriu al procesului de investigare criminalistica.
Prin rezonanta sa practica, acest proces detine un loc bine conturat, de maxima importanta in ansamblul cercetarilor criminalistice, identincarea reprezentand, pe buna dreptate, o problema centrala a investigatiior criminalistice, ea fiind indisolubil legata de actul de justitie.
Procesul identificarii se bazeaza pe posibilitatea recunoasterii obiectelor lumii materiale, prin fixarea in planul gandirii a caracteristicilor acestora si datorita neschimbarii relative a lor, cel putin pentru un anumit timp 
Recunoasterea diferitelor obiecte este determinata de proprietatea gandirii de a compara caracteristicile unor obiecte cu cele ale altora, urmata de judecata privind identitatea sau neidentitatea lor.
Spre deosebire de alte domenii, identificarea criminalistica reclama recunoasterea unor elemente concrete ce pot avea insusiri de natura sa-1 apropie de alte obiecte asemanatoare de acelasi gen sau specie, dar care se deosebeste de toate acestea prin trasaturi ce-1 fac sa fie identic numai cu sine insusi.
Prin identitate se intelege insusirea unei persoane, obiect sau fenomen de a-si manifesta individualitatea in timp si spatiu, prin caracteristicile fundamentale,
neschimbatoare, ce le deosebesc de toate celelalte si le determina sa ramana ele insele pe intreaga durata a existentei lor.
In acest sens caracteristicile fundamentale de individualizare ale persoanei, obiectului sau fenomenului trebuie sa indeplineasca anumite conditii: 
a) Pentru stabilirea identitatii nu este absolut necesar sa se apeleze la toate trasaturile obiectului identificarii, fiind suficiente caracteristicile esentiale prin care acestea se individualizeaza si se diferentiaza de celelalte obiecte.
b) Desi identitatea presupune durata in timp a trasaturilor particulare, dublata de relativa lor stabilitate, in practica criminalistica exista cazuri de identificare pe baza unor caracteristici temporare.
c) identificarea nu trebuie interpretata intr-un mod fixist, ci dialectic intrucat orice lucru, orice element caracteristic al acestuia se afla in permanenta miscare si transformare, fiind supus actiunii unor factori externi sau interni. Procesul este propriu atat fiintelor cat si obiectelor inclusiv urmelor acestora.
Concluziile care se desprind din sublinierile anterioare ne determina sa afirmam ca identiflcarea criminalistica se distinge fata de procesele de identificare intalnite in alte domenii, prin anumite elemente de specificitate.
Astfel, cu privire la notiunea identificarii au existat mai multe opinii.
Intr-o opinie, prin identificare criminalistica se intelege stabilirea
obiectului care are legatura cauzala cu fapta cercetata, in scopul obtinerii de probe judiciare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Expertiza Grafica - Reglementarea Juridica a Expertizei Grafice si Problemele ce se Pot Rezolva.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!