Factori care Influenteaza Calitatea Apei Raului Moldova in Aval de Campulung Moldovenesc

Cuprins licenta Cum descarc?

1.Introducere 3
1.1 Istoricul cercetarilor 4
1.2 Asezare geografica, limite 7
2.Factorii fizico-geografici ai bazinului Hidrografic 
al raului Moldova 11
2.1 Caracteristice geologice 11 
2.2 Relieful 13
2.3 Clima 16
2.4 Hidrologia 24
2.5 Vegetatia si fauna 30
2.6 Populatia, asezari si activitati umane 31
3. Proprietatile fizico-chimice ale raului Moldoava 34
3.1 Date generale 34
3.2 Indicatori fizico-chimici ai apei raului Moldova 35
3.3 Chimismul apei 43
4. Factori care influenteaza calitatea apei 44 
4.1 Aspecte generale 44
4.2 Poluarea naturala si artificiala 45
4.3 Factori de poluare 46
4.4 Calitatea apelor 67
Concluzii 70
Bibliografie selectiva 73


Extras din licenta Cum descarc?

1. Introducere
Apa reprezinta o importanta materie prima a omenirii, jucand un rol de o impotanta covarsitoare in viata omului. Sunt nenumarate imprejurari in care apa se intersecteaza sau se confunda cu activitatea omeneasca fiind regasita pretutindeni unde exista viata. Poloarea apelor afecteaza calitatea vietii la scara planetara. Apa reprezinta sursa de viata pentru organismele din toate mediile. Fara apa nu poate exista viata. Calitatea ei a inceput din ce in ce mai mult sa se degradeze ca urmare a modificarilor de ordin fizic, chimic si bacteriologic. 
Fiind din zona Campulung Moldovenesc, am fost fascinat de mic de raul care imi strabate orasul si de calitatea acestuia. Asa ca ca tema de licenta am ales sa fie "Factori care influenteaza calitatea apei raului Moldova in aval de Campulung Moldovenesc" 
Lucrarea de fata are ca scop evidentierea factorilor care influenteaza calitatea raului Moldova in localitatea Campulung Moldovenesc si aval de aceasta. Lucrarea a fost structurata in patru capitole. Primul capitol sau introducerea face referire la pozitia zonei cercetate si istoricul cercetarilor. In al doilea capitol voi dezbate factorii fizico-geografici ai bazinului raului Moldova, relieful, clima, hidrologia, vegetatia si activitatile umane.
In capitolul al treilea am aratat propietatile fizico-chimice ale apei raului Moldova, ce dizolva cursul raului si ce substante se intalnesc. 
In al patrulea capitol si cel mai important voi dezbate unii factori care influenteaza calitatea apei raului Moldova. Am luat ca factori principali de poluare apele uzate menajere deversate in rau partial epurate in functie de localitate, industria extractiva ce se desfasoara in bazinul Moldovei, haldele de steril si iazurile de decantare care sunt aplasate pe albiile raurilor sau in vecinatatea acestora (Uzina de preparare Fundu-Moldovei si Uzina de preparare Tarnita), cat si depozitele de deseuri sau reziduri solide (haldele de rumegus rezultate din prelucrarea lemnului)
Lucrarea a fost realizata sub conducerea domnului Asis. Drd Ludovic-Stefan Kocsis de la Facultatea de Geologie si Geografie Iasi caruia tin sa ii multumesc pentru intregul sprijin acordat.
1.1 Istoria cercetarilor
Cele mai vechi consemnari despre hidrografia Moldovei, le intalnim in scrierile lui: Herodot, Strabon, Pompeius Mela, Ptolemeu. Dar abia in evul mediu, se poate spune ca apar o serie de observatii la apele din spatiul Moldovei. In consemnarilor istoricilor ce s-au preocupat de hidronimul Moldova (N. Iorga - 1922, I. Iordan - 1920, B. P. Hasdeu, A. D. Xenopol, C. G. Giurascu - 1967, Amariucai M. 2000 ) sunt redate controversele pe aceasta tema si se fac referiri asupra apelor Moldovei. 
Cea mai plauzibila teorie privind hidronimul Moldova pare a fi plecat de la termenul sasesc Mulde, asimilat din secolul XIII - XIV sub forma de Molda , similara cu o albie , covata , la care se adauga un sifix ova, de origine slava sau poate cumanul uwe - vale , iar de aici numele a trecut la Tara Moldovei.(Fig.1)
Fig.1 Moldova la cca.1500
In prioada 1359 - 1700, cronicile vremii mentioneaza mai des unele fenomene de inundatii si prezenta morilor de apa.
Astfel, cronicarii Gr. Ureche, M.. Costin si I. Neculce se opresc asupra fenomenelor deosebite ca, inundatii (1504), secete neobisnuite (1585), dar toti amintesc mai ales de bogatia in iazuri si helestee.
In anul 1700 Stolnicul Cantacuzino prezinta o harta a Romaniei la Padova Italia in care se regaseste bazinul Siretului cu afluentii sai, inclusiv Moldova.
In cercetarile izvoarelor istorice privind raul Moldova trebuie sa evidentiem opera lui D. Cantemir - Descriptio Moldaviae, publicata in 1716 (Fig.2), care intr-o harta extreme de valoroasa peste 800 de toponimice de rauri si asezari, lucrarea contine un capitol special numit Apele Moldovei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Factori care Influenteaza Calitatea Apei Raului Moldova in Aval de Campulung Moldovenesc.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Amariucai M. (2000), Sesul Moldovei extracarpatice dintre Paltinoasa si Roman: Studiu geomorfologic si hidrologic, Editura Corson, Iasi 
Barbu N., Ionesi L., Ionesi Bica (1966), Observatii geologice si paleogeomorfologice in zona de contact a Obcinelor Bucovinei cu Podisul Suceavei, An. St. Univ. ,,Al.I.Cuza", t. XII s II b, Iasi. 
Bacauanu V., Martiniuc C.(1970), Cercetari geomorfologice asupra partii de sud a interfluviilor Moldova - Siret, An. St. Univ. . ,,Al.I.Cuza",Sect.II, X
Diaconu C. (1971), Raurile Romaniei: monografie hidrologica, Bucuresti. 
Dinca Ana-Irina (2009), Turismul Durabil in Culoarul Transcarpatic Gura Humorului - Campulung - Vatra Dornei - Bargau, Teza doctorat Universitatea din Bucuresti.
Ionce A.(2010), Impactul sistemic al activitatii de preparare a substantelor minerale in judetul Suceava, Teza de doctorat, Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi
Minea I., Romanescu Gh. (2007), Hidrologia mediilor continentale. Aplicatii practice, Casa Editoriala Demiurg, Iasi. 
Patru Ileana, Zaharia Liliana, Oprea R. (2006), Geografia fizica a Romaniei: clima, ape, vegetatie, soluri, Editura Universitara, Bucuresti.
Porof M.(2004). Studiul geochimic al apelor de suprafata si subterane din judetul Suceava - Teza de doctorat
Romanescu Gh. (2003), Dictionar de hidrologie, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti. 
Romanescu Gh. (2006), Hidrologia uscatului, Editura Terra Nostra, Iasi. 
Raduianu I.D. (2009) Resursele de apa din bazinul hidrografic al raului Suceava si valorificarea lor economica, Teza de doctorat, Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi
Vieru N.P. (2008), Studiul calitatii apelor in municipiile resedinta de judet ale Moldovei, Teza de doctorat, Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi
Zinca, E. Gradinaru, Cornelia.(2007) Poluarea apelor si metode eficiente de epurare


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!