Factori de Succes in Cariera Manageriala

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Omul, o data recrutat, selectionat si angajat, intra intr-o profesiune si incepe s-o practice efectiv. Numai ca profesiunea nu este statica; dimpotriva, ea si toate ,,accesoriile" ei (posturi, pozitii, roluri, sarcini, ocupatii etc.) evolueaza de-a lungul timpului, concomitent cu persoana implicata in ea. Fiecare persoana are o istorie profesionala pe care am putea-o desemna prin termenul de ,,cariera".
Astazi, carierele sunt mult mai variate si mult mai putin previzibile ca in trecut. Organizatiile sunt uneori obligate sa-si modifice dimensiunile, obiectivele, strategiile, structurile, fapt care afecteaza in mod direct diferitele tipuri de profesii si de cariere. La randul lor, indivizii au inceput sa se implice din ce in ce mai mult in propria lor formare si evolutie, ceea ce se repercuteaza asupra functiilor organizatiilor.
Am ales aceasta tema de studiu deoarece am vrut sa identific factorii de succes in cariera manageriala. Lucrarea de fata urmareste atingerea unor obiective pentru a putea desprinde unele concluzii. Scopul cercetarii il reprezinta identificarea si analizarea principalilor factori de succes in cariera manageriala a unor manageri din cadrul companiei Contiental Automotive Group Iasi.
Obiectivele specifice ale cercetarii fac referire la:
O1 - Identificarea factorilor de succes si clasificarea acestora din punct de vedere a importantei recunoscute de catre manageri.
O2 - Examinarea factorilor de succes in crearea unei cariere profesionale de succes.
O3 - Elementele motivationale pentru dezvoltarea carierei manageriale.
Ipotezele cercetarii fac referire la:
Ip1 - Reusita in cariera este influentata de o multitudine de factori individuali si organizationali denumiti in literatura specialitate ,,factori de succes".
Ip2 - Existenta unei cariere de succes cere implicare si pregatire din parte managerului, din punct de vedere profesional si comportamental. 
Ip3 - Managerii sunt preocupati sa-si creeze o cariera de succes, iar pentru aceasta dau o importanta aparte ,,factorilor de succes".
Metodele de lucru folosite in realizarea cercetarii au fost: 
- Analiza documentara folosind ca materiale de analiza site-ul companiei Continental;
- Instrumentul de cercetare ales pentru realizarea cercetarii a fost ancheta prin chestionar (chestionar prezentat in anexa numarul 1). 
- Perioada de desfasurare a cercetarii a fost luna mai 2012. 
- Esantionul a fost format din 42 de salariati ai companiei Contiental Automotive Group Iasi. 
Punctele cercetarii au fost urmatoarele:
- sistematizarea cercetarii; 
- adunarea si notificarea informatiilor necesare realizarii cercetarii;
- analiza informatiilor;
- identificarea concluziilor si a propuneriilor.
Lucrarea de fata este structurata in trei capitole. In primul capitol Cariera manageriala se vorbeste despre considerentele teoretice privind managementul, planul de cariera si administrarea carierei manageriale si despre impactul stadiilor de viata asupra carieri.
In cadrul capitolului al-II-lea Factorii de succes ai carierei manageriale ne prezinta: calitatile si abilitatile comportamentale ale unui bun manager, metodele de dezvoltare a propriilor abilitati.
In capitolul al-III-lea Cercetare privind factori de succes in cariera manageriala, ne prezinta: prezentarea companiei Contiental, designul cercetarii (scopul cercetarii, obicetivele cercetarii, ipotezele cercetarii, metodologia de cercetare, desfasurarea cercetarii), analiza factorilor de succes in cariera manageriala a managerilor din cadrul Continental Automotive Group, din Iasi si o ancheta pe baza unui chestionar pentru a atinge ipotezele cercetarii.
CAPITOLUL I 
CARIERA MANAGERIALA
1.1.Considerente teoretice privind managementul
La ora actuala managementul este abordat din mai multe perspective. El este considerat fie o stiinta care studiaza o categorie aparte de procese de munca si relatiile pe care acestea le genereaza, o activitate, deoarece managementul presupune un grupaj de atributii specifice in a caror exercitare sunt implicate mai multe posturi dintr-un compartiment, fie un domeniu practic in sensul ca elementele de natura teoretico-metodologica sunt operationalizate la nivel de firma ori structurate prin intermediul unor decizii si actiuni specifice 
Cei care desfasoara aceasta activitate de management poarta denumirea de manageri, persoane care pe baza unor competente si responsabilitati specifice postului iau decizii si coordoneaza activitatea altor persoane. 
Un manager pe langa atributiile enuntate mai sus, trebuie sa prevada, sa organizeze, antreneze, coordoneze si evalueze oamenii din subordine si actiunile ce trebuie indeplinite pentru eficientizarea firmei. Una dintre functiile manageriale cele mai importante este previziunea. Aceasta cuprinde decizii si actiuni prin care se stabilesc obiectivele firmei si componentelor sale procesuale si structurale, se stabilesc modalitatile de realizare si se precizeaza termenele intermediare si finale de indeplinirea obiectivelor. Exercitarea acestei functii depinde de urmatoarele activitati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Factori de Succes in Cariera Manageriala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!