Fenomenul Mistico Religios

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Ne intrebam adesea ce mistere incredibile ascude fiinta umana in adancul existentei ei si ce destin misterios ii coditioneaza viata? Un destin in fata caruia miscarea sistemului solar nu inseamna decat o miscare pur si simplu, printre multe altele. Un destin care necesita schimbat in mod distinct prin autocunoastere, foarte importanta si necesara deoarece permite omului sa afle cu adevarat cine este, de unde vine si incotro se indreapta, permite asadar obtinerea neconditionata a intelepciunii.
Dezorientarea tinerei generatii, din punct de vedere al reperelor morale, spirituale, constituie un fond propice pentru adoptarea fenomenelor care apar si se dezvolta in societatea noastra. Aderarea la una din sectele mistico-religioase, consumul de droguri, violenta sunt doar cateva din ispitele ce le pot marca existenta intr-un mod nefast, periculos.
Aceste secte nu au luat fiinta din dorinta de a ridica omenirea pe cele mai inalte trepte ale societatii, ci s-au nascut din aspiratia de imbogatire pe cai necinstite, ilegale, ale liderilor, care prin manipularea colectiva si inocularea ideilor lor, au un singur tel, de a propaga doctrina monstruasa in randul celor debusolati, celor care sunt lipsiti de posibilitati, care se simt singuri, marginalizati.
Adolescentii sunt in general cei mai expusi tentatiei de convertire, fiind o perioada dificila a existentei umane, caracterizata printr-o stare conflicuala intre instinct si ratiune. De aceea, prin firea lui rebela, din dorinta de afirmare, de cunoastere se avanta in necunoscut, fara sa realizeze pericolul si repercursiunile acestei experiente.
In momentul aderarii la o secta, tanatul iti schimba total atitudinea fata de familie, de grupul de prieteni, de societate in general, insutindu-si regulile acesteia.
Investindu-l pe conducatorul grupului cu incredere deplina, noul adept al fenomenului sectar, alege sa traiasca intr-o lume bizara, plina de mister, in promiscuitate si minciuna.
In urma lor, raman suflete pierdute si bolnave, carora nu li se va gasi antidotul nicicand, fiinte marcate de durere, de teama, de dezgust.
CAPITOLUL 1
APARITIA GRUPARILOR MISTICO-RELIGIOASE
1.1: Consideratii generale privitoare la activitatea unor secte religioase 
Secta este o grupare care s-a desprins dintr-o structura initiala si s-a format cu scopul de a corecta unele erori doctrinare atribuite structurii-mama. Aceasta se caracterizeaza prin devotamentul exacerbat al membrilor fata de o persoana care este liderul sectei sau o idee pe care o propaga in detrimentul societatii. 
Sectele au aparut inca din Evul Mediu, cand anumite grupari de credinciosi, s-au desprins de ,,biserica mama", formand un nou grup religios cu o doctrina diferita de doctrina bisericii traditionale.
Aceasta desprindere se realizeaza intotdeauna la initiativa unui grup sau a unui conducator si este un protest fata de un anumit sistem religios dar in acelasi timp este si o infruntare a societatii in general.
Din punct de vedere etimologic termenul de ,,secta" isi are originile in latinescul ,,sequi" si reprezinta actiunea de a urma un coducator sau o doctrina. O alta interpretare poate fi aceea ca termenul ce denumeste gruparile sectantilor provine din latinescul ,,secedere" care inseamna separarea de ceva.
Cuvantul ,,secta" a contopit in limba romana sensuri ale mai multor explicatii latine pastrate si in alte limbi romanice, cum ar fi ,,secare" = a sectiona, a despica, a taia (lat). Termenul de ,,secta" nu se refera doar la realitati existente in fenomenul religios. Spiritul ,,sectant" se manifesta si in politica, filosofie, arta, pedagogie etc. Secta nu este doar o sciziune din vechea religie, ci si o separare de aceasta. Separarea evolueaza spre opozitie si solicitarea unei noi ierarhii spirituale si comunitare. Valurile vechilor religii si, in primul rand, adevarul docmelor, li se contesta suprematia, secta instituind un sistem nou de valori si criterii, prin care isi promoveaza propria credinta. Delimitarea si separarea se contureaza cu timpul, secta transformandu-se intr-un alt organism cu specific propriu. 
Separatia unei minoritati dintr-o colectivitate religioasa mai mare, fara a avea trasaturile unui cult sau ale unei bisericii a fost numita secta chiar de biserica din care s-a desprins tocmai pentru a scoate in evidenta inferioritatea acesteia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fenomenul Mistico Religios.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!