Finantarea Activitatatii Curente la Nivelul Agentilor Economici

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP 1 Necesarul financiar al ciclului de exploatare - sursa de acoperire a activelor circulante 2-9
1.1. Dimensionarea necesarului financiar de exploatare 9-10
1.2. Fondul de rulment - capital de lucru al intreprinderii 10-11
1.2.1. Continutul si modul de calcul al fondului de rulment 11-15
1.2.2. Nevoia de fond rulment 15-16
CAP 2 Sursele de finantare a necesarului financiar al exploatarii
2.1.Imprumuturi bancare pe termen scurt -sursa de acoperire a necesarului financiar de exploatare 16-17
2.2 Politici alternative de finantare a necesarului de fond de rulment 18-22
CAP 3 Previziunea trezoreriei (analiza si estimarea necesarului financiar de exploatare)
3.1. Bugetul de trezorerie - document de baza in finantarea activitatii curente a intreprinderii 23-28
3.2. Metode de stabilire al soldului de trezorerie 28-31
CAP 4 Studiul de caz privind finantarea activitatii curente 32-58
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
Necesarul financiar al ciclului de exploatare - sursa de
acoperire a activelor circulante
Fondul de rulment reprezinta un indicator clasic, frecvent utilizat in analiza financiara. Continutul si interpretarea acestuia au evoluat in timp si variaza inca in prezent in functie de utilizator. In ciuda varietatii de calificative adaugate notiunii de fond de rulment( brut,economic,total ,propriu,strain,etc.)s-au impus conceptele de fond de rulment net(sau fond derulment patrimonial) ,respectiv fond de rulment net global( fond de rulment functional).
Fondul de rulment net(FRN) reprezinta ascendentul de resurse financiare care se degaja in urma acoperirii activelor permanente din resursele permanente si care poate fi folosit pentru finantarea activelor curente. Practic, fondul de rulment net este partea din capitalul permanent care depaseste valoarea imobilizarilor nete si este destinata finantarii activelor circulante 
Fondul de rulment net se mai numeste si fondul de rulment patrimonial deoarece se calculeaza pe baza bilantului patrimonial care se prezinta sub urmatoarea forma :
Fondul de rulment se poate determina folosind una din urmatoarele metode :
Frn=Capital permanent - Active imobilizate(calculul prin partea superioara a bilantului)
Frn=Active circulante - Datorii pe termen scurt (calculul prin partea inferioara a bilantului)
Daca fondul de rulment este pozitiv si in crestere ,situatia este pozitiva ,deoarece o parte crescanda a nevoilor curente este finantata din resurse permanente Exista urmatoarele situatii :
Creste capitalul propriu datorita cresterii indatorarii prin credite pe termen lung,crescand si cheltuielile financiare pe termen lung (dobanzile) care vor avea ca efect diminuarea rezultatului exercitiului ;sau datorita cresterii capitalurilor proprii avand ca efect o imbunatatire a situatiei.
Reducerea activelor imobilizate datorita actiunii amortizarii sau datorita vanzarii de active imobilizate.
Daca fondul de rulment scade ,situatia poate fi considerata negativa deoarece nevoile curente sunt acoperite intr-o tot mai mica masura din resurse permanente.Pot exista urmatoarele situatii:
Cresterea activelor imobilizate datorita investitiilor sau datorita reevaluarii acestora. Reducerea capitalului permanent prin reducerea capitalului propriu sau prin restituirea imprumuturilor pe termen mediu si lung 
Fondul de rulment global se calculeaza pe baza bilantului functional si reprezinta partea resurselor durabile care concura la finantarea activului circulant si poate fi calculat prin urmatoarele metode :
FRNG=Resurse stabile -Active stabile
Politica de finanatare a necesarului financiar al ciclului de exploatare este o problema de genul: cu cat intreprinderea este mai conservatoare, cu atat va recurge intr-o mai mica masura la creditul pe termen scurt, deoarece cu cat se utilizeaza mai mult un astfel de credit , cu atat este mai mare expunerea la risc a intrprinderii.
Trebuie sa facem diferenta intre acele pasive curente, care sunt utilizate in mod special in finantarea activelor curente care reprezinta:
a) transe din datoria pe termen lung care au ajuns la scadenta;
b) finantarea activelor fixe;
c) finatarea asociata cu un program de constructie care dupa ce proiectul este finalizat., va primi fonduri din veniturile obtinute in urma unei emisiuni de titluri de valuare pe termen lung
Pasivele curente, care fac parte din aceste trei categorii, nu sunt variabile de decizie in politica fondului de rulment, de aceea ele nu vor fi luate in considerare, atunci cand se iau decizii in privinta acestuia. Investiile in general pot fi grupate in urmatoarele doua categorii principale:
a) investitii in masini, utilaje , cladirii si alte elemnate de imobilizari
b) investttii in active de exploatare sau circulante
Nevoiile de investitii in active de exploatare, chiar daca corespund unor active circulante, au un caracter continuu: necesarul de finantare asociat stocurilor si creditelor acordate clintilor este mereu prezent. Cu toate ca activele circulante reprezinta stocuri si creante , care apar si dispar in scurt timp, noi stocuri si creante le vor inlocui pe cele precedente, dand nastere astfel unui necasar de finantare cu caracter permanent.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Activitatatii Curente la Nivelul Agentilor Economici.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!