Finantarea prin Leasing

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
Cap 1. Leasingul ca forma de finantare 1
1.1. Notiunea de leasing. Istoricul leasingului 1
1.2. Varietati ale operatiunii de leasing si fazele tranzactiei de leasing 5 
1.3. Avantajele si dezavantajele operatiunii de leasing 12 
1.4. Leasingul in Romania. Societati de leasing 14
Cap 2. Contractul de leasing 19
2.1. Drepturi si obligatii in cadrul contractului de leasing 19
2.2. Tipuri de contracte de leasing 20
2.2.1. Conditii de finantare 23
2.2.2. Reglementari internationale privind leasingul 27
2.3. Avantajele si impactul economic al leasingului 29
2.3.1. Finantarea internationala prin leasing 32
2.4. Aprecieri privind importanta leasingului fata de alte operatiuni 35
Cap 3. Studiu de caz privind impactul crizei economice asupra pietei leasingului din Romania 40 
3.1. Evolutia pietei leasingului in Romania 40
3.2. Evolutia pietei leasingului de autovehicule 47
Concluzii 
Referinte bibliografice


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.
Leasingul, prin istoria sa relativ scurta, este un produs al economiei de piata, rezultat ca urmare a procesului evolutiv de identificare a noi forme de finantare pentru desfacerea produselor si a prestarilor de servicii.
De mai bine de un secol marile intreprinderi din Europa si S.U.A au gasit in locatiune un debuseu interesant pentru productia lor. Ca urmare simpla locatie neimplicand initial decat doua persoane, a fost extinsa la operatii triunghiulare unificand tehnica inchirierii cu cea a creditului.
In felul acesta iau nastere noi societati care disociind folosinta de celelalte atribute ale proprietatii si percepand-o ca pe o sursa importanta de profit si-au cladit obiectul social pe efectuarea de prestatii de servicii care variaza cu privire la tot mai multe tipuri de bunuri.
Importanta leasingului este dedusa atat din amploarea pe care aceasta operatiune, sub diverse forme, a luat-o in ultimii ani, practic pe tot globul, dar si din nevoia de a unifica normele de reglementare concretizata in aparitia unui instrument international in materie.
Scopul prezentei lucrari rezida in analiza complexa a leasingului si a naturii lui la nivel mondial si national, in explicarea diverselor tipuri si categorii, in determinarea locului concret pe care il ocupa in sistemul instrumentelor de finantare, a noilor provocari pentru finantatori/locatori, a cerintelor de perfectionare si a directiile de dezvoltare in contextul crizei economice.
1. LEASINGUL CA FORMA DE FINANTARE.
1.1. NOTIUNEA DE LEASING. ISTORICUL LEASINGULUI.
Ritmul tot mai alert de desfasurare a relatiilor comerciale, dezvoltarea progresului tehnic si evolutia raportului cerere-oferta, aspecte ce implica o reactie rapida la nivel decizional si in ceea ce priveste investitiile proxime, care uneori pot depasi capacitatea de autofinantare si de creditare de care dispune comerciantul, reprezinta cauze fundamentale ce au generat aparitia operatiunilor de leasing. In incercarea de a valorifica in procesul productiv tehnologii noi aparute ca rezultat al progresului tehnic, in conditiile insuficientei mijloacelor financiare pentru punerea acestora in practica. Solutia practica gasita a fost leasingul, operatiune care reuneste trei aspecte importante: productia, finantarea si comercializarea.
In demersul nostru pentru intelegerea leasingului, am considerat ca aceasta notiune, pentru a fi cat mai clar inteleasa, trebuie privita prin prisma definitiilor si intelesurilor pe care aceasta operatiune a primit-o in diferitele dictionare intalnite.
Vocabularul economic si financiar defineste leasingul ca fiind o tehnica de credit profesional ce comporta un contract de inchiriere a echipamentelor mobiliare si imobiliare, insotit de o promisiune de vanzare in favoarea locatarului. Referindu-se la leasing, se face precizarea in continuare ca aceasta tehnica, la inceput rezervata echipamentelor industriale si cunoscuta in tarile anglo-saxone sub denumirea de "leasing", a fost introdusa in S.U.A. in anul 1950. Extinderea sa si in Europa este de data mai recenta. In Franta, primele societati specializate in leasing au aparut in anul 1962. Reglementarea lor a fost precizata prin Legea din 2 iulie 1966, dandu-se o definitie a notiunii de leasing asupra bunurilor imobiliare si acordandu-se un regim de transparenta totala societatilor imobiliare pentru comert si industrie care au ca obiect exclusiv locatia de imobile de uz profesional ( Yves Bemard, 1994 ).
Dictionarul economic englez-roman defineste operatiunea de leasing, insa mult mai restrans (A.Bantas & V.Nastasescu; 1997 ). Astfel, se arata ca denumirea de leasing vine din engleza, precizandu-se mai apoi sensurile in care este folosit acest termen:
- inchiriere, arendare;
- contract de inchiriere, arendare;
- concesiune;
- concesiune pe durata, concesiune pe varsta, intrebuintare a unui echipament.
Leasingul mai este definit ca fiind un contract in care detinatorul unui lucru da voie altcuiva sa-1 foloseasca pentru o anumita perioada de timp, in schimbul unei sume de bani - plati. Cel care este imprumutat are uneori oportunitatea sa cumpere lucrul in timpul sau dupa expirarea perioadei de folosire. Un avantaj al leasingului este acela ca nu se cere locatarului sa cheltuie o suma mare de bani inainte de a primi orice beneficiu de pe urma folosirii bunului.


Fisiere in arhiva (7):

  • capitolul 1.doc
  • capitolul 2.doc
  • capitolul 3.doc
  • CONCLUZII.doc
  • CUPRINS.doc
  • INTRODUCERE.doc
  • LISTA TABELOR.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!