Finantarea unui Proiect de Investitii

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.3 
CAPITOLUL 1. INVESTITIILE SI ROLUL LOR IN ECONOMIE.4 
1.1. Notiunea de investitie si caracterul ei tridimensional.4
1.2. Caracteristicile investitiilor.6
1.3. Clasificarea investitiilor.7
1.4. Surse de finantare a investitiilor.10
1.4.1. Surse proprii ale agentilor economici.11
1.4.2. Surse generate de piata de capital.12
1.4.3. Alocatiile de la bugetul statului.13
1.4.4. Surse pentru investitii externe.13
1.5. Necesitatea investitiilor si rolul lor in economie.15
CAPITOLUL 2. CREDITUL, COMPONENTA IMPORTANTA A PLASMENTULUI BANCAR.18
2.1. Conceptul de credit si functiile sale.18
2.2. Elementele si trasaturile creditului.20
2.3. Principii generale privind activitatea de creditare bancara.23
2.4. Clasificarea portofoliului de credite si constituirea provizioanelor specifice de risc de credit.26
CAPITOLUL 3. POZITIA BANCII COMERCIALE ROMANE IN ACTIVITATEA DE CREDITARE.30
3.1. Scurta prezentare a Bancii Comerciale Romane.30
3.2. Aspecte generale privind riscul in activitatea de creditare.32
3.3. Categorii de credite oferite de B.C.R. clientilor persoane juridice.33
3.4. Metodologia actuala de acordare si rambursare a creditelor de investitii.38
3.5. Analiza solicitarii agentilor economici care au ca obiectiv realizarea investitiilor.42
3.5.1. Riscul in viata proiectelor de investitii.42
3.5.2. Analiza economico-financiara a activitatii clientilor.43
3.5.3. Indicatorii de analiza a bonitatii clientilor.44
3.5.4. Analiza aspectelor nonfinanciare privind clientii bancii.45
3.5.5. Ratingul de credit.47 
CAPITOLUL 4. SOLICITAREA UNUI CREDIT DE INVESTITII DE CATRE S.C. NOMIS S.R.L.49
4.1. Prezentarea generala a societatii comerciale.49
4.2. Prezentarea proiectului de investiti.51
4.3. Evaluarea financiara a proiectului de investitii.53
4.4. Analiza economico-financiara a activitatii firmei.61
4.4.1. Analiza structurii si continutului bilantului contabil.62
4.4.2. Analiza structurii si continutului contului de profit si pierdere.64
4.4.3. Indicatorii de analiza a bonitatii.73
4.4.4. Determinarea ratingului de credit.84
CAPITOLUL 5. CONCLUZII SI PROPUNERI
5.1. Concluzii.88
5.2. Propuneri.91
BIBLIOGRAFIE.93


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In economia oricarei tari investitiile reprezinta fundamentul pentru dezvoltarea economico-sociala. Prin investitii se asigura cresterea gradului de utilizare a resurselor materiale si de munca ale societatii. Este important de subliniat ca toate tarile din Europa de Est care au beneficiat de investitii masive (Ungaria, Cehia, Polonia) au inregistrat o dezvoltare semnificativa a activitatii economice.
Cu toate ca in prezent economia nationala traverseaza o perioada dificila, in care mecanismele economiei de piata concurentiale nu se manifesta inca plenar, iar echilibrele macroeconomice sunt fragile, putem afirma ca unica metoda de depasire a acesteia o reprezinta alocarea de fonduri investitionale importante pentru dezvoltarea economiei tarii noastre. 
In prezent, in tarile dezvoltate, creditul de investitii reprezinta o sursa importanta pentru agentii economici de asigurare a fondurilor necesare pentru realizarea obiectivelor de investitii. Acordarea acestor credite este insa conditionata de asigurarea garantarii certe a rambursarii acestora si a dobanzilor aferente la scadenta, aceasta depinzand si de viabilitatea proiectului de investitii.
Dimensiunea pietei creditului de investitii nu poate fi disociata de volumul investitiilor realizate in economia nationala. Tinand cont de faptul ca infuziile de capital in economia nationala sunt mici, precum si de faptul ca investitorii prefera sa apeleze la mijloace mai putin costisitoare de finantare (reinvestirea profitului si a altor surse proprii, emisiunea de actiuni), nu ne putem astepta in viitorul apropiat la o crestere spectaculoasa a creditelor pentru investitii in Romania.
In aceste conditii, pentru stimularea creditelor pentru investitii sunt necesare atat adoptarea unor masuri de eliminare a factorilor care inhiba dezvoltarea afacerilor in Romania (diminuarea fiscalitatii exagerate, cresterea stabilitatii cadrului legal si institutional, precum si evitarea inconsecventei legislative privind regimul investitiilor straine etc.), cat si imbunatatirea conditiilor de pe piata creditului de investitii, bancile avand o contributie importanta in acest sens.
Cu toate acestea, apreciem ca stabilitatea macroeconomica si alinierea la legislatia comunitara vor avea un puternic impact pozitiv asupra dezvoltarii investitiilor si implicit a economiei nationale.
CAPITOLUL 1. INVESTITIILE SI ROLUL LOR IN ECONOMIE
1.1. Notiunea de investitie si caracterul ei tridimensional
Investitiile reprezinta cel mai important stimul in orice activitate economica. In cadrul economiei nationale, investitiile reprezinta elementul fundamental care initiaza si dezvolta orice activitate umana.
In teoria si practica economica investitia are o imagine tridimensionala ?
- dimensiunea contabila reduce investitia la notiunea de imobilizare in sensul contabil al cuvantului, care reprezinta de fapt bunuri mobile si imobile, corporale sau necorporale, achizitionate, sau create in intreprindere, destinate a ramane constante sub aceeasi forma;
- dimensiunea economica largeste sfera de cuprindere a investitiei, aceasta cuprinzand consumuri de resurse care se fac in prezent din dorinta obtinerii in viitor a unor efecte economice esalonate in timp si care in suma totala sunt mai mari decat cheltuielile initiale de resurse;
- dimensiunea financiara, potrivit careia investitia corespunde tuturor cheltuielilor de resurse menite sa conduca la realizarea unor venituri respectiv economii pe o perioada de timp de exploatare rationala, cand, prin amortizare e asigurata rambursarea tuturor acestor cheltuieli. Problema aspectului financiar al investitiilor trebuie reliefata in principal, in sensul asigurarii obtinerii unui echilibru intre resursele existente si nevoile pentru desfasurarea activitatii .
In sens larg, prin investitie se intelege orice cheltuiala baneasca facuta cu scopul obtinerii in viitor a unor efecte scontate. Aceasta definitie are insa anumite lacune deoarece nu orice cheltuiala efectuata in scopul obtinerii profitului poate fi considerata investitie.
In sens restrans, investitiile reprezinta totalitatea cheltuielilor prin care se creeaza sau se achizitioneaza noi capitaluri fixe (productive sau neproductive), se dezvolta si se modernizeaza cele existente.
Daca se iau in considerare motivatiile care stau la baza investitiilor de dezvoltare si modernizare a intreprinderilor, investitiile apar ca suport material al acestor procese pentru a adapta productia la cererea pietei, dar si pentru consolidarea pozitiei acestora in raport cu concurenta.
Notiunii de investitie ii este imanent timpul, un element definitoriu al caracterului dinamic al procesului investitional. In acest sens este relevanta sublinierea facuta de Pierre Masse, potrivit 
caruia investitia este o cheltuiala pentru un viitor incert .


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea unui Proiect de Investitii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!