Fluxul de resurse umane

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE ..4
CAPITOLUL I. CONSIDERATII GENERALE PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
1.1. Resursele umane -  elementele esentiale ale organizatiei .6
1.2. Modul de functionare al personalului in cadrul intreprinderii 10
1.3. Structura managementului resurselor umane .. ...11
1.3.1. Procesul evolutiv al managementului resurselor umane ...11
1.3.2. Continutul actual al managementului resurselor umane ...14
1.3.3. Modul de organizare al activitatilor in cadrul managementului resurselor umane ...15
CAPITOLUL II. FLUXUL DE RESURSE UMANE
2.1. Implicatiile fluxului de resurse umane in cadrul organizatiei 17
2.2. Prevenirea fenomenului de flux de resurse umane .20
2.3. Planificarea resurselor umane 23
2.4. Importanta procesului de recrutare si selectie .. ..26
2.5. Importanta planului de dezvoltare al resurselor umane .29
2.6. Importanta procesului de motivare si a sistemului de recompensare .31
CAPITOLUL III. STUDIU DE CAZ PRIVIND MANAGEMENTUL FLUXULUI RESURSELOR UMANE IN CADRUL FIRMEI ,,S.C. GIOIELLI ANCA PROD COM S.R.L."
3.1. Prezentarea firmei. Scurt istoric. Organigrama ..37
3.2. Analiza SWOT ...42
3.3. Procesul de recrutare in cadrul ,,S.C. GIOIELLI ANCA PROD COM S.R.L." 45
3.4. Evolutia numarului de personal pe gen, varsta si studii in perioada 2014-2018 47
3.5. Fluxul intrarilor si iesirilor de personal la ,,SC GIOIELLI ANCA PROD COM SRL" 51
3.6. Cauzele si evolutia iesirilor 54
Concluzii ...56
BIBLIOGRAFIE .59


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Fara indoiala, angajatii joaca un rol vital intr-o companie sau afacere. Nu numai ca o afacere va fi in imposibilitatea de a se dezvolta, dar fara anagajati competenti si bine instruiti afacerea va merge prost si in cele din urma, nu va mai avea succes. Aici se afla importanta gestionarii unui personal valoros al unei companii. Resursa umana a fiecarei companii este poporul care alcatuieste organizatia care functioneaza. Fara ,,popor", nu poate exista o companie. Mai mult decat produsele sau serviciile oferite, oamenii insisi sunt compania. Nu pot exista pur si simplu, unul fara celalalt. Ca si cum ar fi legat de soarta, fiecare se bazeaza pe celalalt pentru supravietuire. Prin urmare, gestionarea corecta a fiecaruia formeaza linia de salvare a unei afaceri. Oamenii conduc afacerea; afacerea nu poate functiona singura. Insusi natura unei companii este in randul oamenilor ei, iar directionarea catre oameni este ceea ce inseamna gestionarea resurselor umane.
Managementul resurselor umane in sensul sau cel mai simplu, semnifica gestionarea resurselor umane. Se axeaza pe maximizarea si optimizarea performantei angajatilor pentru a atinge obiectivele companiei. Gestionarea resurselor umane asigura implementarea corecta si corecta a politicilor si proceselor in afaceri. Pentru a o pune intr-o alta perspectiva, managementul resurselor umane exista pentru a mentine echilibrul intre nevoile angajatilor si satisfactia in raport cu locul de munca si rentabilitatea companiei si capacitatea acesteia pentru a-si atinge obiectivele. Mai mult de atat, asigura relatii adecvate intre angajati, intre angajati si organizatie, si organizatia fata de comunitate. Managementul resurselor umane este un domeniu in crestere de expertiza, care isi largeste constant abordarea si domeniul de aplicare in ceea ce priveste echilibrul dintre obiectivele unei organizatii si obiectivele individuale ale personalului.
Cu privire la necesitatea si importanta cercetarii temei de fata pot fi aduse, ca argumente, aprofundarea problematicii referitoare la fluxul managementului resurselor umane, cu trimitere directa la modul sau de functionare, la sfera de atributii si la scopul urmarit. Mai mult de atat, alegerea dezbaterii subiectului respectiv, se datoreaza importantei unui personal de succes in cadrul unei organizatii sau firme. Lucrarea prezinta un caracter teoretic si, totodata, aplicativ si de cercetare, fiind structurata in trei capitole, impartite in mai multe subcapitole. Primul capitol al lucrarii debuteaza cu o prezentare despre conceptul ,,resurselor umane" infatisand elementele de baza ale unei organizatii, modul acestora de functionare si, in sfarsit, lucrarea face o retrospectiva a procesului evolutiv a ceea ce inseamna managementul resurselor umane.
Al doilea capitol al lucrarii priveste particularitatile fluxului de resurse umane abordand si aprofundand relatia dintre volatilitatea fluxului si realitatea existent in cadrul pietei muncii. Capitolul de fata isi propune tratarea implicatiilor fluxului de resurse umane in cadrul organizatiei, comunica informatii care fac referire la prevenirea fenomenului de flux de resurse umane, planificarea resurselor umane, importanta procesului de recrutare si selectie, importanta planului de dezvoltare al resurselor umane si a procesului de motivare, precum si a sistemului de recompensare.
Partea finala a lucrarii traseaza oarecum concluziile prezentei lucrari, accentul fiind pus pe importanta temei abordate in contextul cercetarii privind fluxul managementului resurselor umane in cadrul firmei ,,SC GIOIELLI ANCA PROD COM SRL". Dar pana la tratarea subiectului in cauza, lucrarea isi propune prezentarea firmei in care se regaseste un scurt istoric si organigrama si atributiile fiecarei functii prezente in firma, mentionand despre obiectul de activitate a acesteia, precedat de informatii despre clientii si furnizorii ei. 
Pentru completarea cunostintelor si aprofundarea domeniului, este pusa la dispozitie o lista bibliografica selectiva, precum si adrese de Internet, care ofera accesul nelimitat la informatii si documente legislative actuale, considerate reprezentative pentru lucrarea de fata.
CAPITOLUL I. CONSIDERATII GENERALE PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
1.1. Resursele umane -  elementele esentiale ale organizatiei
Managementul resurselor umane se ocupa de fiintele umane intr-o organizatie. ,,Gestionarea cu resursele umane" este un loc de munca foarte important si provocator din cauza naturii dinamice a fiintei umane. Doi oameni nu sunt asemanatori in abilitatile mentale, tactica, sentimente si comportamente; acestea difera mult chiar si in grupuri de oameni si sunt supuse multor influente variate. ,,Oamenii sunt receptivi, simt, gandesc si actioneaza, prin urmare nu pot fi tratati ca o masina sau mutati si modificati ca sablon intr-un aspect al camerei. Prin urmare, ei au nevoie de o predare tactuala de catre personalul de conducere" . Managementul resurselor umane este procesul de gestionare a oamenilor dintr-o organizatie cu o abordare umana.
Abordarea resurselor umane in ceea ce priveste forta de munca, permite managerului sa vada oamenii ca o resursa importanta. Este abordarea prin care organizatia poate folosi forta de munca nu numai pentru beneficiile organizatiei, ci pentru cresterea, dezvoltarea si auto-satisfacerea oamenilor in cauza. Astfel, procesul este un sistem care se axeaza pe dezvoltarea resurselor umane pe de o parte, si o gestionare eficienta a oamenilor pe de alta parte, astfel incat oamenii sa se bucure de demnitatea umana in angajarea lor. Procesul managementului reurselor umane este implicat in asigurarea demnitatii umane angajatilor, tinand cont de capacitatea lor, potential, de talente, de realizare, de motivatie, de pricepere, de angajare, de abilitati mari si asa mai departe. Deci, personalitatile lor sunt recunoscute ca fiinte umane valoroase. 
Componenta principala a unei organizatii este resursa umana sau ,,oamenii la locul de munca". Potrivit lui Leon C. Megginson, din punct de vedere national, resursele umane reprezinta ,,cunostinte, abilitati, abilitati creative, talente si aptitudini ale populatiei; in timp ce din punctul de vedere al intreprinderii individuale, acestea reprezinta totalul abilitatilor inerente, cunostintele dobandite si abilitatile exemplificate in talentele si aptitudinile angajatilor" . Resursele umane au o importanta primordiala in succesul oricarei organizatii, deoarece majoritatea problemelor in organizare sunt mai degraba umane si sociale decat esec fizic, tehnic sau economic. In cuvintele lui Oliver Shelden, ,,nici o industrie nu poate deveni eficienta, atata timp cat nu este recunoscut faptul de baza -  principiul uman" .


Fisiere în arhivă (1):

  • Fluxul de resurse umane.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. https://iwblabs.pixel-online.org/common/files/misc/video-lessons_files_14_84.pdf
2. http://www.managementstudyguide.com/
3. http://www.ase.md/files/catedre/mgs/mru.doc
4. http://claroline.faa.ro/claroline/work/user_work.php?cmd=exDownload&authId=5823&assigId=2&workId=161&cidReset=true&cidReq=MGMK
5. file:///C:/Users/Acer/Downloads/1st%20Lecture_Human%20resource%20management-theoretical%20elements.pdf
6. http://www.rasfoiesc.com/business/management/FUNCTIILE-INTREPRINDERII68.php
7. https://books.google.ro/books?id=aXosR0Edf54C&dq=high+performance+organizations+are+currently+addressing+current+and+future+workforce+needs+by+estimating+the+number+of+employees+they+need&hl=ru&source=gbs_navlinks_s
8. https://ru.scribd.com/document/10321599/BUN-Ioana-Omer-Psihologia-Muncii
9. https://www.researchgate.net/publication/44180091_Career_development_planning_and_management_from_the_organisational_perspective
10. https://ru.scribd.com/document/94529776/Managementul-Resurselor-Umane-Nu
11. http://www.academia.edu/9392583/PROIECTmotivarea-angajatilor
12. https://www.merriam-webster.com/dictionary/brain%20drain
13. http://www.apubb.ro/wp-content/uploads/2011/03/Management_si_leadership_in_organizatii_publice.pdf
14. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=7991
15. https://www.codulmuncii.ro/titlul_1/capitolul_2/art_5_1.html
16. https://www.codulmuncii.ro/titlul_4/capitolul_1/art_163_1.html
17. https://www.juridice.ro/357570/contractele-colective-de-munca-exceptie-de-neconstitutionalitate-respinsa.html
18. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=17696
19. https://www.codulmuncii.ro/titlul_4_1.html
20. http://legislatiamuncii.manager.ro/a/5989/criterii-de-salarizare.html
21. https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/Consideratii%20generale%20privind%20sistemul%20de%20salarizare.pdf
22. https://lege5.ro/Gratuit/ge2tcmjx/hotararea-nr-210-1996-cu-privire-la-indexarea-salariilor-incepand-cu-luna-aprilie-1996
23. https://www.rubinian.com/codul-muncii-titlul-4-capitolul-1-articolul-162_6_68_558.php
24. http://www.spitalulurgentagalati.ro/despre-noi/prezentare-istoric.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!