Fondurile de Investiții - Produse Dinamice ce Valorifică Potențialul Pieței Financiare

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere. 3 
Capitolul I. Fondurile de investiţii. Privire evolutivă 
1.1. Fondul de investiţie. Concept şi apariţie.5 
1.2. Premisele apariţiei şi dezvoltării fondurilor de investiţii.11 
1.3. Rolul fondurilor de investiţii.14
1.4. Plasamentele fondurilor mutuale.16 
Capitolul II. Fondurile de investiţii în România 
2.1 Istoricul fondurilor mutuale din România.19 
2.2 Evoluţia fondurilor de investiţii.22 
2.3. Cinci mituri despre fondurile mutuale din România.29 
2.4. Tipuri de fonduri mutuale .31 
Capitolul III. Analiză comparativă între BCR Monetar şi BCR Expert.35 
Concluzii .48 
Bibliografie.50


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
La ora actuală, omenirea este tot mai preocupată de modul cum să ducă o viaţă mai bună, să ocupe un anumit rang în societate, să economisească timp şi bani, să aibă o cultură cât mai bogată, cu alte cuvinte să fie remarcaţi şi renumiţi în societate.Toate aceste lucruri nu pot deveni reale, decât în momentul în care ştim să ne folosim eficient banii şi capacitatea de raţiune pe care o deţinem. Deci, dacă obiectivul principal al fiecărui individ este acela de a obţine profit, cu cât mai mult doresc acest lucru şi agenţii economici. 
Fondurile mutuale reprezintă unul din fenomenele financiare cele mai spectaculoase ale secolului XX, cu o evoluţie foarte dinamică în cea de-a doua jumătate a secolului şi îndeosebi în anii recenţi.
Fondurile de investiţii sunt entităţi care acumulează bani de la mai multe persoane (investitorii în fonduri) bani pe care administratorul fondului îi investeşte, conform politicii de investiţii declarate a fondului, în: instrumente ale pieţei monetare, obligaţiuni municipale şi/sau corporatiste, acţiuni tranzacţionate pe piaţa bursieră, precum şi în alte valori mobiliare permise de autoritatea de reglementare (CNVM). Profiturile realizate astfel se redistribuie prin răscumpărarea unităţilor de fond, aceloraşi investitori.
Problema cu care se confruntă un investitor este alegerea modalităţii optime de investire, care să corespundă cel mai bine scopurilor şi aşteptărilor celui ce investeşte. Pentru aceasta vom asocia fiecărui tip de investiţie (sau plasament) două noţiuni: rentabilitate şi risc. Prin rentabilitate înţelegem nivelul câştigului asigurat de către o investiţie. Spre exemplu, rentabilitatea unui depozit bancar este chiar nivelul dobânzii acordată de banca deponentului.
Fondurile mutuale funcţionează după reguli clare, bine-stabilite şi cunosc o reglementare strictă de către autorităţi ale statului. Gradul de transparenţă atins de majoritatea fondurilor în ceea ce priveşte structura plasamentelor, gradul de risc şi evoluţia activului net unitar permite oricărei persoane interesate să aprecieze atractivitatea acestor instrumente şi să se orienteze spre fondul pe care îl consideră adecvat scopurilor sale. 
În condiţiile în care rentabilitatea investiţiei în acţiunile cotate la Bursa de Valori sau pe piaţa extrabursieră a fost oscilantă în ultimii ani, fondurile mutuale reprezintă o alternativă serioasă pentru economii.
Fondurile de investiţii au dus la dezvoltarea rapidă a pieţei de capital din zonele dezvoltate şi judeţe industrializate, deoarece sistemul bancar existent a devenit o frână în dezvoltarea în continuare a relaţiilor de piaţă.
Fondul de investiţii este forma instituţională prin care se realizează o concentrare a disponibilităţilor financiare ale investitorilor individuali şi care printr-o activitate investiţionala pe piaţa financiară, condusă de experţi în domeniu, reuşeşte consolidarea capitalului investit cu beneficii importante pentru participanţi.
Capitolul I. Fondurile de investiţii. Privire evolutivă
Fondurile mutuale reprezintă unul din fenomenele financiare cele mai spectaculoase ale secolului XX, cu o evoluţie foarte dinamică în cea de-a doua jumătate a secolului şi îndeosebi în anii recenţi. Spectaculozitatea fenomenului se remarcă în primul rând prin evoluţia deosebită a numărului fondurilor şi a activelor gestionate, dar şi din diversificarea gamei de produse oferite şi îmbunătăţirea performanţelor obţinute în raport cu alte instrumente de investiţie.
1.1 Fondul de investiţie. Concept şi apariţie
Primul fond de investiţii (Unit Trust) bazat pe unităţi investiţionale a fost creat la Londra în 1868 şi se numea “ The Foreign and Colonial Government Trust”. Obiectivul său era de “ a furniza investitorului care dispune de mijloace moderate aceleaşi avantaje ca şi mărilor deţinători de capital în privinţa diminuării riscurilor asupra acţiunilor străine ori naţionale prin ‘împraştierea investiţiilor’ pe mai multe feluri de acţiuni ”. În SUA au apărut astfel de instituţii după cel de-al doilea război mondial.
Industria fondurilor mutuale a crescut foarte mult în a doua jumătate a secolului XX. Dezvoltarea rapidă la nivel mondial se traduce prin suma activelor gestionate. Cifrele referitoare la evoluţia activelor gestionate în SUA sunt grăitoare în acest sens: acestea au crescut de la 450 milioane USD la sfârşitul anului 1940, la 134 miliarde USD în 1979 şi la 6400 de miliarde în 2001


Fisiere în arhivă (1):

  • Fondurile de Investitii - Produse Dinamice ce Valorifica Potentialul Pietei Financiare.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!