Fondurile de Investitii - Produse Dinamice ce Valorifica Potentialul Pietei Financiare

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere. 3 
Capitolul I. Fondurile de investitii. Privire evolutiva 
1.1. Fondul de investitie. Concept si aparitie.5 
1.2. Premisele aparitiei si dezvoltarii fondurilor de investitii.11 
1.3. Rolul fondurilor de investitii.14
1.4. Plasamentele fondurilor mutuale.16 
Capitolul II. Fondurile de investitii in Romania 
2.1 Istoricul fondurilor mutuale din Romania.19 
2.2 Evolutia fondurilor de investitii.22 
2.3. Cinci mituri despre fondurile mutuale din Romania.29 
2.4. Tipuri de fonduri mutuale .31 
Capitolul III. Analiza comparativa intre BCR Monetar si BCR Expert.35 
Concluzii .48 
Bibliografie.50


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
La ora actuala, omenirea este tot mai preocupata de modul cum sa duca o viata mai buna, sa ocupe un anumit rang in societate, sa economiseasca timp si bani, sa aiba o cultura cat mai bogata, cu alte cuvinte sa fie remarcati si renumiti in societate.Toate aceste lucruri nu pot deveni reale, decat in momentul in care stim sa ne folosim eficient banii si capacitatea de ratiune pe care o detinem. Deci, daca obiectivul principal al fiecarui individ este acela de a obtine profit, cu cat mai mult doresc acest lucru si agentii economici. 
Fondurile mutuale reprezinta unul din fenomenele financiare cele mai spectaculoase ale secolului XX, cu o evolutie foarte dinamica in cea de-a doua jumatate a secolului si indeosebi in anii recenti.
Fondurile de investitii sunt entitati care acumuleaza bani de la mai multe persoane (investitorii in fonduri) bani pe care administratorul fondului ii investeste, conform politicii de investitii declarate a fondului, in: instrumente ale pietei monetare, obligatiuni municipale si/sau corporatiste, actiuni tranzactionate pe piata bursiera, precum si in alte valori mobiliare permise de autoritatea de reglementare (CNVM). Profiturile realizate astfel se redistribuie prin rascumpararea unitatilor de fond, acelorasi investitori.
Problema cu care se confrunta un investitor este alegerea modalitatii optime de investire, care sa corespunda cel mai bine scopurilor si asteptarilor celui ce investeste. Pentru aceasta vom asocia fiecarui tip de investitie (sau plasament) doua notiuni: rentabilitate si risc. Prin rentabilitate intelegem nivelul castigului asigurat de catre o investitie. Spre exemplu, rentabilitatea unui depozit bancar este chiar nivelul dobanzii acordata de banca deponentului.
Fondurile mutuale functioneaza dupa reguli clare, bine-stabilite si cunosc o reglementare stricta de catre autoritati ale statului. Gradul de transparenta atins de majoritatea fondurilor in ceea ce priveste structura plasamentelor, gradul de risc si evolutia activului net unitar permite oricarei persoane interesate sa aprecieze atractivitatea acestor instrumente si sa se orienteze spre fondul pe care il considera adecvat scopurilor sale. 
In conditiile in care rentabilitatea investitiei in actiunile cotate la Bursa de Valori sau pe piata extrabursiera a fost oscilanta in ultimii ani, fondurile mutuale reprezinta o alternativa serioasa pentru economii.
Fondurile de investitii au dus la dezvoltarea rapida a pietei de capital din zonele dezvoltate si judete industrializate, deoarece sistemul bancar existent a devenit o frana in dezvoltarea in continuare a relatiilor de piata.
Fondul de investitii este forma institutionala prin care se realizeaza o concentrare a disponibilitatilor financiare ale investitorilor individuali si care printr-o activitate investitionala pe piata financiara, condusa de experti in domeniu, reuseste consolidarea capitalului investit cu beneficii importante pentru participanti.
Capitolul I. Fondurile de investitii. Privire evolutiva
Fondurile mutuale reprezinta unul din fenomenele financiare cele mai spectaculoase ale secolului XX, cu o evolutie foarte dinamica in cea de-a doua jumatate a secolului si indeosebi in anii recenti. Spectaculozitatea fenomenului se remarca in primul rand prin evolutia deosebita a numarului fondurilor si a activelor gestionate, dar si din diversificarea gamei de produse oferite si imbunatatirea performantelor obtinute in raport cu alte instrumente de investitie.
1.1 Fondul de investitie. Concept si aparitie
Primul fond de investitii (Unit Trust) bazat pe unitati investitionale a fost creat la Londra in 1868 si se numea " The Foreign and Colonial Government Trust". Obiectivul sau era de " a furniza investitorului care dispune de mijloace moderate aceleasi avantaje ca si marilor detinatori de capital in privinta diminuarii riscurilor asupra actiunilor straine ori nationale prin 'imprastierea investitiilor' pe mai multe feluri de actiuni ". In SUA au aparut astfel de institutii dupa cel de-al doilea razboi mondial.
Industria fondurilor mutuale a crescut foarte mult in a doua jumatate a secolului XX. Dezvoltarea rapida la nivel mondial se traduce prin suma activelor gestionate. Cifrele referitoare la evolutia activelor gestionate in SUA sunt graitoare in acest sens: acestea au crescut de la 450 milioane USD la sfarsitul anului 1940, la 134 miliarde USD in 1979 si la 6400 de miliarde in 2001


Fisiere in arhiva (1):

  • Fondurile de Investitii - Produse Dinamice ce Valorifica Potentialul Pietei Financiare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!