Fundamentarea Deciziilor de Investitii in Baza Criteriului de Risc si Eficienta

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.5
Capitolul I. ASPECTE TEORETICE SI METODOLOGICE PRIVIND 
FUNDAMENTAREA DECIZIILOR DE INVESTITII
1.1. Conceptul de investitii si criterii de clasificare a acestora.8
1.2. Rolul deciziilor de investitii in gestiunea financiara a intreprinderii.12
1.3. Metode si tehnici de identificare, evaluare si gestiune a riscurilor in procesul de adoptare a
deciziilor de investitii .17
1.4. Continutul complex al criteriului de eficienta economica a investitiilor.22
Capitolul II. ANALIZA INCIDENTEI ATRACTIVITATII INVESTITIONALE ASUPRA 
DECIZIILOR DE INVESTITII IN REPUBLICA MOLDOVA
2.1. Aprecierea climatului investitional in Republica Moldova.26
2.2. Tendinte privind efectuarea investitiilor straine directe in economia nationala.34
2.3. Analiza activitatii investitionala a Republicii Moldova in capital fix .41
Capitolul III. CAI DE AMELIORARE A CLIMATULUI INVESTITIONAL SI DE 
SPORIRE A INVESTITIILOR IN REPUBLICA MOLDOVA
3.1. Analiza comparativa a climatului investitional in economia mondiala.47
3.2. Directii de perfectionare a climatului investitional in Republica Moldova.52
3.3. Avantajele si limitele leasing-ului in finantarea investitiilor.55
INCHEIERE.60
BIBLIOGRAFIE.64
ANEXE.67


Extras din licenta Cum descarc?

ADNOTARE 
la teza de licenta in stiinte economice cu tema: 
"Fundamentarea deciziilor de investitii in baza criteriului de risc si eficienta"
Teza de licenta este dedicata studierii factorilor determinanti asupra deciziei de investire in scopul elaborarii eficiente a proiectelor de investitii. 
Teza contine o analiza ampla a criteriilor determinante de fundamentare a deciziilor de investitii in baza unei sistematizari a factorilor importanti ce o influenteaza.
In lucrare, pe langa, definirea conceptului de investitie este argumentata necesitatea si descries principalele criterii de clasificare a investitiilor in corespundere cu normele europene cu scopul efectuarii comparatiilor internationale.
O atentie deosebita este atrasa tipologiei riscurilor investitionale, sunt descrisi factorii de influenta, precum si metode de evaluare si estimare a acestor riscuri.
Este abordata din punct de vedere teoretic si practice eficienta proiectelor investitionale si rolul acesteia asupra deciziei de investire
Pornind de la idea necesitatii stridente a resurselor investitionale pentru continuitatea dezvoltarii economice a Republicii Moldova a fost efectuata analiza atractivitatii investitionale si determinarea gradului de influenta a acestuia asupra deciziei investitorului. 
In baza datelor centralizate este descrisa situatia reala ce domina pe piata investitiilor straine.
Sunt evidentiate tendintele de baza ale dezvoltarii investitiilor straine pe plan mondial si regional.
In lucrare sunt expuse si analizate punctele slabe ale politicii investitionale a statului, sunt propuse masuri de imbunatatire a climatului investitional menit sa asigure cresterea activitatii investitionale si atragerii investitiilor straine, si in particular a celor directe.
Argumentele si recomandarile propuse au o insemnata valoare stiintifico-practica si pot fi utilizate in scopul imbunatatirii metodelor de evidenta si analiza a investitiilor, precum si maximizarii eficientei, economice si sociale a politicii investitionale in Republica Moldova
INTRODUCERE
Actualitatea temei de cercetare include abordarea subiectului ales prin prisma celor mai inovatoare baze si suporturi stiintifico-metodologice.
Procesul investitional a fost si ramane un proces complex care inglobeaza totalitatea activitatilor si operatiilor intreprinse pentru plasarea capitaluri, in vederea realizarii si punerii in functiune a unor obiective economice, sociale ori de alta natura. Element esential al procesului investitional, decizia de investitii cerceteaza expresia unui act rational, coerent, luat pe baza interpretarii judicioase a unor date si informatii ce se culeg si se prelucreaza, in scopul adoptarii unei solutii care sa conduca la realizarea obiectivului.
In prezent efectele studierii profunde a fundamentarii deciziilor de investitii reprezinta un instrument propriu adaptat la conditiile economiei pentru aplicarea in practica a celor mai eficiente proiecte investitionale.
Actualitatea temei este accentuata prin vointa economiilor de a se integra complet intr-un mediu investional eficient, determinat de inlaturarea riscurilor investitionale si implimentarea uni proces investitional bine definit.
Prin continutul sau, caracterul de unicitate si prin gradul de complexitate decizia de investitii implica o abordare profesionista, multidisciplinara de selectare a unei alternative, a unei variante rationale, oferite prin proiect, convenabila si competitiva, de realizare a unei investitii. 
La etapa actuala problema fundamentarii deciziilor de investitii in baza criteriului de risc si eficienta a acumulat o experienta bogata a structurile investitionale, care creaza conditii favorabile pentru functionarea eficienta a proiectelor investitionale. 
Indiferent de natura proiectului, decizia de investitii constituie un moment sau o etapa cu caracter definitoriu in declansarea si derularea procesului investitional. Ca atribut al conducerii, decizia impune o temeinica informare, un act rational pentru alegerea constienta a solutiei apreciata in mod deliberat.
Scopul cercetarii consta in relevarea factorilor determinanti in fundamentarea deciziilor de investitii si elaborarea recomandarilor cu privire la ameliorarea climatului investitional si de utilizare eficienta a investitiilor pentru accelerarea ritmului de modernizare a economiei moldovenesti si de integrare eficienta a tarii noastre in Uniunea Europeana. Scopul cercetarii impune trasarea unor obiective de baza :
o identificarea rouluilui deciziei de investitii in gestiunea financiara a intreprinderii;
o evaluarea riscurilor in procesul de adoptare a deciziilor de investitii;
o analiza criteriului de eficienta in procesul investitional;
o aprecierea conceptuala a atractivitatii investitionale si determinarea gradului de influenta a acesteea asupra deciziei investitorului;
o identificarea factorilor constitutivi ai atractivitatii investitionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea Deciziilor de Investitii in Baza Criteriului de Risc si Eficienta.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!