Fundamentarea Planului de Finantarea a Investitiilor Intreprinderii

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1
INVESTITIILE - SURSA DE DEZVOLTARE A INTREPRINDERII 5
1.1 Continutul, rolul si clasificarea investitiilor intreprinderii 5
1.2 Adoptarea deciziei de investitii in mediul cert 7
1.2.1 Evaluarea fluxurilor de investitii 8
1.2.2 Criterii utilizate in adoptarea deciziei de investitii 9
1.3 Adoptarea deciziei de investitii in mediul probabilistic si incert 15
1.4 Finantarea investitiilor 19
1.4.1 Procedee si mijloace de finantare 19
1.4.2 Fundamentarea planului de finantare a investitiilor 24
CAPITOLUL 2 
STUDIU PRIVIND FUNDAMENTAREA DECIZIEI DE INVESTITII LA
S.C. TRANSILVANIA CONSTRUCTII S.A 
2.1 Prezentarea generala a societatii 27
2.2 Nivelul si dinamica principalilor indicatori economico-financiari 28
2.3 Dinamica investitiilor si structura acestora 41 
2.3.1 Analiza planului de investitii 43
CONCLUZII 45 
BIBLIOGRAFIE 47


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales ca tema de licenta ,, Fundamentarea planului de finantarea a investitiilor intreprinderii" deoarece consider ca in economia oricarei tari investitiile reprezinta fundamentul pentru dezvoltarea economico-sociala. Prin investitii se asigura cresterea gradului de utilizare a resurselor materiale si de munca ale societatii. Este important de subliniat ca toate tarile din Europa de Est care au beneficiat de investitii masive (Ungaria, Cehia, Polonia) au inregistrat o dezvoltare semnificativa a activitatii economice. 
Firma doreste sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei, pentru imbunatatirea situatiei economice si a climatului de afaceri in industria de profil si pe pietele pe care le serveste. In acest sens firma va intreprinde actiuni adecvate. O directie primordiala de actiune va fi aceea de perfectionare continua a tehnologiilor de fabricatie si de extindere a bazei de clienti.
Obiectivul major al firmei care trebuie sa fie urmarit atat de investitorii de capital cat si de managerii sai il constituie maximizarea valorii de piata a acesteia. Asadar, tinand cont de ansamblul investitorilor de capital adica atat de actionari sau asociati cat si de cei care asigura capitalurile imprumutate, putem intelege prin analogie obiectivul major de maximizare a averii actionarilor in maximizarea averii investitorilor de capitel.
Intreprinderea moderna isi desfasoara activitatea intr-un spatiu financiar care ii ofera instrumente si posibilitati de actiune specifice, dar care o supune unor constrangeri deosebite. Continutul si conditiile financiare la care trebuie sa faca fata intreprinderea, precum si solutiile care pot fi gasite sunt legate in mod evident de caracteristicile mediului sau financiar precum si de propriile caracteristici.
Astfel, problemele puse gestiunii financiare apar extrem de diferentiate in functie de situatia economica pe care o traverseaza macromediul intreprinderii astfel ca tratarea problemelor unei microintreprinderi intr-o tara lovita de criza financiara si cu un domeniul constructiilor in prabusire va necesita o atentie aparte.
Primul capitol accentul cade pe decizia de investitii a firmei. Dupa o scurta prezentare a principalelor aspecte privind investitiile, este evidentiata decizia de investitii in fiecare din cele trei medii: cert, probabilistic si incert.
Proiectele de investitii au o importanta deosebita pentru dezvoltarea intreprinderii, pentru ca ele pregatesc capacitatile si conditiile de productie viitoare, conditioneaza competitivitatea intreprinderii si in consecinta., rezultatele si echilibrul financiar.
Deoarece angajeaza resurse importante pe termen lung, investitiile prezinta riscuri deosebite, lansarea lor avand cel mai adesea un caracter ireversibil, din acest considerent, decizia de investitii este "un pariu asupra viitorului firmei".
Alegerile efectuate in materie de investitii reprezinta aspecte esentiale ale politici intreprinderii, in general, si ale gestiunii sale financiare in particular, si constituie una dintre principalele determinante ale dezvoltarii sale viitoare.
Perspective financiare favorabile pot fi obtinute, fie continuand cu activitatile actuale, fie facand investitii si lansand noi activitati. Insa un esec sau o eroare in legatura cu noile investitii pot afecta competitivitatea viitoare si chiar viitorul intreprinderii. 
Gestionarii financiari ai intreprinderii trebuie sa faca aprecieri asupra investitiilor realizate in trecut si asupra nevoilor de investitii in viitor. Trebuie evaluate efectele investitiilor precedente si prevazute efectele investitiilor in viitor.
Punerea la punct a procedurilor de diagnostic de evaluare si de luare a deciziilor cere o delimitare prealabila a operatiunilor care reprezinta investitii. Definirea criteriilor de apreciere a proiectelor de investitii conduce la selectarea celor mai avantajoase proiecte.
Obiectivul politicii de investitii poate sa para familiar si evident. Totusi daca investigam intr-un mod riguros notiunea de investitii, vom vedea problemele complexe de delimitare si de clasificare a investitiilor.
Asa cum se stie, dupa stadiul sau de dezvoltare, mediul financiar pune la dispozitia intreprinderii o gama de mijloace de finantare mai mult sau mai putin substantiala. Foarte diversificata in tarile cu sisteme financiare dezvoltate, aceasta gama ramane limitata la tehnicile financiare de baza in majoritatea tarilor in curs de dezvoltare. Dar oricare ar fi contextul, intreprinderile sunt confruntate cu alegerea surselor de finantare.
Autofinantarea constituie baza oricarei dezvoltari a intreprinderii.
Aportul la capitalul propriu constituie, de asemenea, o sursa substantiala de finantare a intreprinderilor.
In sfarsit, recurgerea la indatorare ar trebui, in principiu sa aduca completari resurselor intreprinderii, in fapt, aceasta are un rol ridicat in finantarea lor, chiar daca rata reala a dobanzii atinge niveluri foarte ridicate.
In adoptarea deciziei de finantare, firma trebuie sa dispuna de criterii riguroase care sa-i permita sa selectioneze si sa imbine aceste surse. Printre variabilele susceptibile sa intervina pentru a orienta aceste decizii trebuie subliniata importanta consideratiilor referitoare la durata , autonomie si flexibilitate. Dar alegerea unui mod de finantare este determinata in mod deosebit, de costul sau, pe de o parte si de pret si de structura financiara existenta, pe de alta parte.
Capitolul doi consta in exemplificarea practica printr-un studiu de caz pe seama societatii S.C.Transilvania Constructii SA, pentru care am realizat o analiza a micro si macromediului acestei firme. In acest capitol prezint o scurta descriere a societatii prin succesiunea si importanta datelor istorice ale intreprinderii dar si o analiza economico-financiara.
Intreprinderea este interesata sa obtina informatii cu privire la: marimea rezultatelor obtinute, eficienta utilizarii resurselor antrenate, modificarea favorabila sau nefavorabila a echilibrului financiar; situatiei trezoreriei; a lichiditatii si solvabilitatii; principalele surse de finantara; efectul politicii de preturi promovate si nu in ultimul rand posibilitatile de imbunatatire a situatei economico-financiare si a rezultatelor. Toate aceste informatii pot fi obtinute prin analiza datelor cuprinse in structurile financiare.
Am incheiat aceasta lucrare de licenta prin concluziile desprinse din analiza realizata, si atrag inca o data atentia ca dezvoltarea economiei unei tari dar si a intreprinderii se poate realiza numai prin investitii.
CAPITOLUL 1
INVESTITIILE - SURSA DE DEZVOLTARE A INTREPRINDERII
1.1. Continutul, obiectivele si clasificarea investitiilor intreprinderii
Cuvantul "investire" este de origine latina si a patruns in limbajul economic, cu sensul de a face un efort banesc initial pentru atingerea unor scopuri ulterioare.
O definitie care cuprinde elemente de natura economica, dar si juridica, conform lui P. Masse, cuprinde patru elemente obligatorii, pentru identificarea unei investitii, si anume: 
- subiectul investitiei, reprezentat de cei care investesc (persoana fizica sau juridica, publica sau
private, persoane individuale sau in asociere);
- obiectul investitiei, reprezentat de activele reale sau financiare realizate in urma activitatii ;
- efortul, care reprezinta costul sau cheltuiala certa, efort necesar pentru obtinerea obiectului
- efectele, care pot fi economico-financiare, valorice sau sociale, politice, ecologice, etc, care se
asteapta a se obtine in viitorul mai apropriat sau mai indepartat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea Planului de Finantarea a Investitiilor Intreprinderii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!