Fundamentarea si Executia Cheltuielilor Publice la Primaria Harlau

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1 Organizarea si functionarea primariei Harlau
1.1 Scurt istoric.3
1.2 Obiectul de activitate al primariei Harlau.3
1.3 Organizarea interna (organigrama).5
1.4 Functionalitate .13
1.5 Structura de personal.19
1.6 Relatii cu exteriorul.21
1.7 Structura si evolutia principalelor cheltuieli realizate la primaria Harlau in perioada 2010- 2012 .23
Capitolul 2 Fundamentarea cheltuielilor bugetare
2.1. Cadrul juridic utilizat in fundamentarea cheltuielilor bugetare.27
2.2. Calcule de fundamentare privind cheltuielile bugetare.33
2.3. Fluxuri informationale generate de fundamentarea cheltuielilor bugetare.54
Capitolul 3 Executia si incheierea executiei bugetului local
3.1 Incasarea veniturilor bugetare.60
3.2 Finantarea cheltuielilor din bugetele locale.61
3.3 Lucrari generate de incheierea executiei bugetare.64
3.4 Fluxuri informationale generate de executia bugetului local.66
Concluzii .70
Bibliografie.72


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I
Organizare si functionalitate la Primaria Harlau
1.1.Scurt istoric
Harlau este un oras din judetul Iasi. Este situat in nord-vestul judetului Iasi, pe drumul Iasi - Botosani. Are o populatie de 11.268 locuitori. 
Prima atestare documentara dateaza din anul 1384 cand mama domnitorului Petru Musat isi stabileste curtea aici. In evul mediu aici a functionat o curte domneasca, in careStefan cel Mare a ridicat o biserica, care poate fi vazuta si azi. In acelasi oras se gaseste biserica "Sfantul Dumitru/Dimitrie" ridicata de domnitorul Petru Rares. La un moment dat localitatea a indeplinit statutul de capitala a Moldovei cand, datorita incendiului care a ars Curtea Domneasca din Iasi, domnitorul si Sfatul Tarii s-au mutat pentru o scurta perioada la Curtile Domnesti de aici. Pana la instaurarea regimului comunist, Harlau a facut parte din judetul Botosani.
In economia localitatii se remarca industria textila, de prelucrare a lemnului si alimentara. In oras functioneaza doua scoli generale si un liceu. Asistenta medicala este asigurata de un spital, o policlinica si cabinete medicale de medicina de familie. La sud de oras se afla cunoscuta regiune viticola Cotnari. La sud-vest si in zonele limitrofe ale orasului se afla domeniile familiei Cavaler Lupu de Totoescu, familie de boieri ce-si are originile in secolul al XII-lea. In anii pre-comunisti domeniile au fost preluate de catre regimul comunist, iar conacul preluat de politia secreta, Securitatea, dupa alungarea din postul de primar a lui Eugen Nicolae Totoescu, in 1956.
Orasul ramane cunoscut pentru cladirile de rang istoric inalt, pozitionarea in inima Moldovei si potentialul viticol si agricol ce-l poate asigura pentru nord-estul Romaniei.
1.2 Obiect de activitate
Regulamentul de Organizare si Functionare al aparatului de specialitate al Primarului orasului Hirlau a fost elaborat in baza prevederilor Legii nr. 215/2001 republicata, actualizata privind administratia publica locala, a Legii nr. 188/1999, republicata privind Statutul functionarilor publici si al altor acte normative in temeiul carora isi desfasoara activitatea.
Primarul, viceprimarul, secretarul orasului Hirlau, impreuna cu aparatul de specialitate al Primarului orasului Hirlau constituie Primaria orasului Hirlau, o structura functionala cu activitate permanenta care duce la indeplinire hotararile Consiliului Local si dispozitiile primarului si care asigura rezolvarea operativa a problemelor orasului, gestionand si raspunzand de treburile publice in intereseul cetatenilor. Domeniul administrat are un potential economic ridicat, o capacitate industriala dotata cu utilitati, zone agricole extinse, iar sectorul tertiar este in plina dezvoltare. Primaria Hirlau este organizata si functioneaza pe principiile unei institutii publice. 
Domeniul in care functioneaza institutiile de stat producatoare de bunuri publice, a caror sfera este delimitata de dependenta acesteia de bugetul public, sunt, asa cum rezulta din legile bugetare, urmatoarele:
1. Actiunile social-culturale, care devin preponderente, prin importanta lor data de semnificatie, prin institutiile mijlocitoare sau producatoare ale acestei actiuni, prin gradul de modernizare al lor, prin eficienta si calitatea actiunilor finantate. Principalele categorii de actiuni (si de institutii) sunt:
o actiuni de invatamant;
o actiuni in domeniul sanatatii;
o actiuni in domeniul asistentei sociale;
o actiuni sportive si de tineret;
o acordarea de alocatii, ajutoare pentru copii;
o pensiile, ajutoarele si indemnizatiile acordate de la bugetul de stat;
o pensiile, ajutoarele si indemnizatiile acordate prin sistemul asigurarilor sociale;
o ajutoarele de somaj si alte actiuni legate de problema somajului.
2.Aparare nationala, prin unitatile militare, subordonate Ministerului Apararii Nationale, precum si unitatile de invatamant specializate (nivel mediu si universitar). Actiunile cuprind si participarea armatei romane la Programul de Parteneriat pentru Pace.
3.Actiuni privind ordinea publica, prin unitatile de politie, pompieri si jandarmi, Serviciul roman de informatii.
4.Actiuni desfasurate de catre autoritatile publice: Presedentia, Senatul, Camera Deputatilor, Guvernul, ministerele si alte organe centrale ale administratiei de stat centrale si la nivel central, consiliile locale, primariile, prefecturile, organe ale administratiei de stat pe plan local, autoritatile judecatoresti, Curtea de Conturi, Curtea Constitutionala, Consiliul Legislativ, Consiliul Concurentei si altele.
5.Actiuni economice desfasurate prin institutiile specializate in cercetare stiintifica, unitati de cercetare pentru descoperiri de zacaminte noi, institutii de protectie a mediului, de gospodarire a apelor. Primaria orasului Hirlau contribuie la asigurarea realizarii in judet a strategiei si obiectivelor cuprinse in Programul de guvernare. Principalele obiective decurg din sarcinile pe care le au departamentele din cadrul institutiei.
In conformitate cu prevederile legii nr.71/1991, primaria are un aparat de specialitate a carui structura si atributii s-au stabilit prin H.G.nr.269/1997.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea si Executia Cheltuielilor Publice la Primaria Harlau.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Gabriel A. Stefura ,, Proces bugetar public" Editia a 2-a revazuta si adaugata, Ed. Uviversitatea ,, Al. I. Cuza", Iasi 2009;
2. Vacarel Iulian , Politici fiscale si bugetare in Romania 1990-2000, ed Expert, Bucuresti 2001;
3. Legea nr 500/2002 a finantelor publice;
4. Ordonanta de urgenta nr. 45/5 iunie 2003 privind finantele publice locale;
5. Raport de specialitate la proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului general de venituri si cheltuieli al orasului Harlau pe anii 2010 -2012;
6. Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al orasului Harlau ;
7. http://www.primaria-harlau.ro;
8. www.mfinante.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!