Fundamentarea unui Proiect de Investitii in Mediul Rural

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1 Dezvoltarea rurala prin adaptarea proiectelor de investitii 
1.1. Rolul si importanta investitiilor in dezvoltarea economica sociala
1.2. Dezvoltarea spatiului rural romanesc
1.3. Obiective de dezvoltare si masurile de dezvoltare prin investitii ale mediului rural
Capitolul 2 Studiu asupra nivelului de dezvoltare a comunei Borcea, jud Calarasi
2.1. Date de identificare
2.2 Potentialul agricol 
2.3 Obiective strategice ale comunei de dezvoltare a agriculturii 
Capitolul 3 Studiu de caz
3.1 Importanta sectorului zootehnic in economie
3.2 Tehnologia caprei
3.3 Tehnologia de fabricatie a branzei
3.4 Infiintarea unei ferme de capre si a unei unitati de procesare a laptelui
3.5 Finantarea investitiei
3.6 Analiza pietei
3.7 Calculul principalilor indicatori economico financiari
Capitolul 4 Concluzii si propuneri 
Anexe 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

1 Dezvoltarea rurala prin adaptarea proiectelor de investitii
1.1 Rolul si importanta investitiilor in dezvoltarea economica sociala
Notiunea de investitie (investissement - franceza, investment - engleza; inversion - spaniola;investion - germana) este sinonima, din punct de vedere lingvistic cu; alocare, plasare,dotare si prin extensie ajungem la eforturi facute acum in speranta unor recompense viitoare. Prin eforturi nu se inteleg numai eforturi financiare.
Datorita faptului ca notiunea de investitie pune accentul pe domeniul de aplicatie, pe continutul sau, aceasta poate fi abordata din mai multe puncte de vedere:
Dimensiunea contabila este cea mai restrictiva, care reduce investitia la notiunea de imobilizare in sens contabil al cuvantului. Din acest punct de vedere investitia reprezinta "toate bunurile mobile si imobile,corporale sau necorporale, achizitionate sau create in intreprindere destinate a ramane constant sub aceiasi forma". 
Dimensiunea economica largeste sfera de cuprindere a investitiei deoarece conform acestei acceptiuni investitia reprezinta" toate consumurile de resurse care se fac in prezent in speranta obtinerii in viitor, a unor efecte economice (venituri,incasari) esalonate in timp si care, in suma totala sunt superioare cheltuielilor initiale de resurse
Dimensiunea financiara este cea mai cuprinzatoare deorece consider investitii "toate cheltuielile de resurse care genereaza venituri sisau economii pe o lunga perioada de timp in viitor si in consecinta si amortizarea (rambursarea) lor se face pe mai multi ani."
In viata comunitatilor umane, investitiile ocupa un loc central, intre sfera productiei de bunuri si servicii, si sfera consumului, fiind un factor care influenteaza simultan atat cererea cat si oferta. Argumentul in favoarea acestei afirmatii este dat de procesele de antrenare si multiplicare a efectelor pe care le genereaza orice proiect de investitii, indiferent de sectorul de activitate in care se aplica. Implementarea unui proiect in sfera productiei de bunuri si/sau servicii are ca efect sporirea si diversificarea ofertei si implicit, daca aceasta este validata de piata, cresterea veniturilor agentilor economici. Concomitent, va fi influientat direct sau prin efectul de antrenare, gradul de ocupare a fortei de munca, iar cresterea numarului de angajati si/sau a castigurilor lor salariale conduce, in ultima instanta, la sporirea cererii de bunuri si servicii.
Pe de alta parte, va avea loc o crestere a economiilor populatiei, dar si a disponibilitatilor financiare ale agentilor economici care vor putea fi orientate spre realizarea de noi proiecte de investitii. Deci, intr-un sistemului economic, activitatea de investitii joaca un dublu rol; in primul rand agentii economici declansatori de actiuni investitionale, care impelmenteaza diverse proiecte de investitii, isi sporesc oferta de bunuri si/sau servicii prin cresterea capacitatii lor productive, realizand venituri suplimentare, iar in al doilea rand orice proiect de investitii va genera nevoi sau cereri suplimentare in sectoare conexe, amonte (furnizoare de materii prime, materiale, utilitati etc) sau aval (distribuitoare sau consumatoare a bunurilor si serviciilor oferite).
Implicit va avea loc o crestere in lant a veniturilor la toti agentii economici antrenati. Realizarea de proiecte sau programe de investitii conduce, in principal la cresterea stocului de capital fix. Ca atare, investitiile constituie principala parghie de realizare a unei restructurarii 
economice reale, prin creearea de noi structuri mai performante in acord cu optiunile strategice ale societati. In plan social, investitiile joaca rolul de regulator/compensator in ocuparea fortei de munca, in imbunatatirea calitatii vietii. Implementarea unor proiecte sau programe de investitii antreneaza modificari pe piata fortei de munca, creind o nevoie suplimentara de forta de munca in sectoarele care pregatesc si implementeaza aceste actiuni investitionale (cercetare - proiectare, constructii, productia de echipamente si instalatii de lucru etc), dar mai ales la beneficiarii de proiect care exploateaza noile capacitati de productie. Aceasta are ca efect, imediat sau intr-o perspectiva mai mult sau mai putin indepartata, atenuarea presiuni factorilor generatori de somaj.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea unui Proiect de Investitii in Mediul Rural.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!